Magyar cég, de nem a 2rule adja a felszerelést a teniszszövetségnek

Publikálás dátuma
2018.09.12 12:50

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szerdán bejelentette, öt évig a Dorko nemzeti színű melegítőit, mezeit fogják viselni a válogatott tagjai.
Az új egyezség értelmében már a hétvégi Davis-kupa-meccsen ezeket a ruhákat fogják hordani a csapat tagjai. A jövőben több mint 100 sportoló kap majd szerelést, de ami ennél is fontosabb, a Dorko öt év alatt 50 millió forinttal támogatja a hazai szövetséget.
A megállapodást az MTSZ elnöke, Szűcs Lajos és a Dorko alapítója, Gém Péter szentesítette aláírásával, aki korábban teniszező volt. Többek közt a jelenlegi szövetségi kapitánnyal, Köves Gáborral is játszott.
A Dorko 100 százalékban magyar cég, amely 4,5 év indult, az ötleteket pedig fiatal hazai tervezők valósítják meg. Az elmúlt hetekben egy másik magyar cég, a 2rule előretöréséről lehetett hallani. A Mészáros Lőrinchez köthető vállalkozásnak ugyanakkor az ígéretekkel ellentétben még nincs márkaboltja és webshopja sem, míg a Dorko termékei kézzel foghatóak.
Szerző
2018.09.12 12:50
Frissítve: 2018.09.12 15:13

Elég a langyos vízből!

Publikálás dátuma
2018.09.18 20:07

Fotó: Népszava/ Szalmás Péter
A felnőtteket irányító Hüttner Csaba, az utánpótlásért felelős Makrai Csaba és a para szakágat vezető Weisz Róbert is folytathatja a munkát szövetségi kapitányként – derült ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) keddi hírleveléből. Az új megállapodás mindhárom szakember esetében két évre szól.
A posztra 2016 decemberében kinevezett Hüttner elégedett a női kajakosok és női kenusok, valamint a férfi kajakosok idei teljesítményével, a férfi kenu szakágban azonban radikális változásokat sürget. 
"Nincs mese, végre össze kell raknunk egy olyan párost, amelyik ütőképes tud lenni 1000 méteren. Kell találnunk három-három épkézláb jobbos és balos kenust, ebből a halmazból alakul majd három páros, ezeket az egységeket pedig rendszeresen össze kell mérnünk egymással."
Hüttner szerint a siker érdekében szükség lesz a versenyzők és az edzők teljes együttműködésére is.
"Nem akarok még egyszer olyan kenusokat meglátni a felnőtt keret közelében, akik már azzal is elégedettek, hogy valamilyen számban kijutottak egy világversenyre. Ez nekünk nem szint. Azért kell hajtani minden edzésen, hogy minél előbb pontszerzők, érmesek és aranyesélyesek legyünk, méghozzá az olimpiai számokban. Elegem van azokból, akik a langyos vízben akarnak ülni" - jelentette ki Hüttner Csaba.
Szerző
Témák
kajak-kenu
2018.09.18 20:07

Továbbra is kérdéses Lazovic jövője

Publikálás dátuma
2018.09.18 19:06

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A Nemzeti Sport hétfő esti, "öltöző környékéről" származó információi szerint a magyar bajnok MOL Vidi FC 35 éves szerb csatára, Danko Lazovic már az edzéseken sem vesz részt, a napokban pedig elköszön az Európa-liga csütörtöki, BATE Boriszov elleni csoportmérkőzésére készülő csapattól. A sportlap úgy tudja, hogy az összesen 47-szeres jugoszláv és szerb válogatott támadó visszavonul. A hír kapcsán kedden kerestük a székesfehérvári klubot, amelynek sajtófőnöke kijelentette: a Vidi a jövőben sem reagál lapinformációkra, amint szeretnének valamit hivatalosan bejelenteni, azt megteszik a molvidi.hu-n.
Miközben a csapathoz 2016 nyarán csatlakozó Lazovic a klubhonlap szerint továbbra is a keret tagja, a szurkolók és a hazai sajtó is azt találgatja, hogy vajon mi állhat a hirtelen visszavonulás hírének hátterében. Egyesek szerint a szombati, Puskás Akadémia elleni mérkőzést követő – majd az öltözőfolyosón folytatódó – harcias jeleneteknek, mások szerint egy Belgrádból érkező sportigazgatói állásajánlatnak tudható be a feltételezett szerződésbontás (Lazovic korábban futballozott a Partizan Belgrádban). 
Egyelőre bizonytalan tehát, hogy Danko Lazovic pályára lép-e a Vidi BATE elleni, budapesti El-meccsén, melyen a szombaton megsérülő kapus, Kovácsik Ádám biztosan nem játszhat. A válogatott kerettag kapuvédő állapotáról a Vidi csapatorvosa, Kovács Tibor beszélt a klubhonlapon.
"Ádám közvetlenül az ütközés után eszméletlenül terült el a pályán, azonban az akut ellátást követően szerencsére gyorsan magához tért. Azonnal a székesfehérvári kórházba szállították, ahol gyors kivizsgálás következett, majd közel 48 órát bent tartották megfigyelés alatt, de mivel semmiféle neurológiai tünete nem jelentkezett, végül hétfőn délelőtt hazamehetett. Ádám közérzete jó, apróbb, kozmetikai jellegű sérülésektől eltekintve semmi maradandó károsodást nem szenvedett el. A héten mindenképp szigorú pihenés van előírva számára. Egyelőre nem bocsátkoznék találgatásokba azt illetően, hogy mikor térhet vissza a pályára."
Szerző
2018.09.18 19:06