Magyar cég, de nem a 2rule adja a felszerelést a teniszszövetségnek

Publikálás dátuma
2018.09.12. 12:50

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szerdán bejelentette, öt évig a Dorko nemzeti színű melegítőit, mezeit fogják viselni a válogatott tagjai.
Az új egyezség értelmében már a hétvégi Davis-kupa-meccsen ezeket a ruhákat fogják hordani a csapat tagjai. A jövőben több mint 100 sportoló kap majd szerelést, de ami ennél is fontosabb, a Dorko öt év alatt 50 millió forinttal támogatja a hazai szövetséget.
A megállapodást az MTSZ elnöke, Szűcs Lajos és a Dorko alapítója, Gém Péter szentesítette aláírásával, aki korábban teniszező volt. Többek közt a jelenlegi szövetségi kapitánnyal, Köves Gáborral is játszott.
A Dorko 100 százalékban magyar cég, amely 4,5 év indult, az ötleteket pedig fiatal hazai tervezők valósítják meg. Az elmúlt hetekben egy másik magyar cég, a 2rule előretöréséről lehetett hallani. A Mészáros Lőrinchez köthető vállalkozásnak ugyanakkor az ígéretekkel ellentétben még nincs márkaboltja és webshopja sem, míg a Dorko termékei kézzel foghatóak.
Szerző
Témák
tenisz Davis Kupa
Frissítve: 2018.09.12. 15:13

Rossival sikerült, ami elődjével egyszer sem

Publikálás dátuma
2018.09.11. 22:42

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Mutatós gólokkal 2-1-re legyőzte kedden Görögországot a Nemzetek Ligájában, ezzel hatodik idei mérkőzésén először győzött a magyar labdarúgó-válogatott.
Budapest, 19.50 perc. Nagyjából egy óra volt hátra a találkozó kezdetéig, amikor három görög szurkoló támasztotta bánatosan a Groupama Aréna Albert Flórián út felőli bejárata mellett húzódó kerítést. „Tényleg nem lehet bemenni? Vajon a görög újságírók tudnának segíteni?” – kérdezték kétségbeesetten az éppen a magyar fővárosban pihenő, elmondásuk szerint nem kizárólag a mérkőzés miatt érkező vendégek. Érdekesség, hogy egy maroknyi vendégtábor így is csak bejutott a 2015-ös, Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőn tapasztalható megnyilvánulások miatt zárt kapussá nyilvánított összecsapásra, és ha már bent voltak, a bemelegítéstől kezdődően többször is tapssal, rigmusokkal biztatták az övéiket. 
Az ürességtől kongó arénába kivonuló kezdőcsapatokat mustrálva feltűnt, hogy a házigazda összeállítása három helyen tért el a szombaton, Finnországban 1-0-s vereséget szenvedő együttestől. A szövetségi kapitányként hazai pályán kedd este debütáló Marco Rossi ezúttal Bese Barnabásnak, Varga Rolandnak és Nagy Ádámnak szavazott bizalmat, míg Lovrencsics Gergő, Stieber Zoltán és Pátkai Máté kikerült a kezdő tizenegyből. 
Kleinheisler László fejel
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
További változás volt a tamperei NL-nyitányhoz képest, hogy a sokszor kritikusnak számító kezdeti perceket kapott gól nélkül abszolválta a vendéglátó. Az első vészhelyzetet a három magyart is kicselező Kosztasz Fortunisz teremtette a 10. minutumban, ám Fortuna ekkor fogta a magyarok kezét, a támadó lövése ugyanis célt tévesztett. Pár perccel később, a tizenötödikben már nem volt szükség szerencsére, a címeres mezben először eredményes Sallai Roland ugyanis határozottan, kapásból a léc alá zúdította a hozzá Kovács Istvánon, Varga Rolandon, Szalai Ádámon és Besén keresztül eljutó játékszert. Szép játék volt!
Az öröm mégsem tarthatott sokáig, Konsztantinosz Manolasz hárommal később máris egalizált. A Fortunisz passzát gólra váltó játékos fejjel volt eredményes (1-1), minden bizonnyal lesállásról.
A folytatásban bár a mezőnyjáték volt jellemző, sokáig inkább a többször bizonytalankodó magyar futballisták hibáiból veszélyes Görögország járt közelebb az újabb találathoz. A magyarok a félidő hajrájában tették próbára többször a vendégkapust, harcos, bátor játékuknak pedig meglett az eredménye: Kleinheisler László 22 méterről szerzett bombagólt a 42. percben, ismét előnyhöz juttatva Magyarországot. „Le is fújhatnánk” – állapították meg a szünetben a sikertől elszokott magyar újságírók.
A második játékrész kezdetére csak a görögöket felkészítő Michael Skibbe változtatott, Rossi nem. A hétfői sajtótájékoztatón még magabiztos német edző aligha volt elégedett, mivel a térfélcserét követő hetedik percben ismét cserélt. Rossinak viszont tetszhetett az állás, azt óvandó ugyanis a szélső, Varga Roland helyére Lovrencsicset hozta be a védelembe. Később Szalai Ádámot Eppel Márton, majd Kovácsot Pátkai Máté váltotta, az utolsó percekre pedig megérkeztek a stadion melletti szervizútra a magyar drukkerek is. 
Ezen az estén csapat és tábora is boldog lehetett, hiszen az eredmény a kósza helyzetek ellenére sem változott: hatodik 2018-as meccsén (négyszer Georges Leekens, másodszor Rossi irányítása alatt) először nyert a nemzeti tizenegy.
Szerző
Frissítve: 2018.09.16. 20:23

Férfi vízilabda világkupa - Alulmaradtak a magyarok

Publikálás dátuma
2018.09.11. 22:08
Illusztráció
Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP
A magyar férfi vízilabda-válogatott meglepetésre 12-10-re kikapott a házigazda német csapattól a Berlinben zajló világkupa keddi nyitófordulójában.
Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Németország-Magyarország 12-10 (1-2, 3-4, 4-2, 4-2)
a magyar csapat gólszerzői: Bátori 3, Zalánki, Jansik Sz. 2-2, Nagy Á. Jansik D., Pásztor 1-1
A közelmúltban a magyar válogatott többször is megszenvedett a németek ellen, a 2016-os riói játékok előtt a trieszti olimpiai selejtezőben egy mindent eldöntő mérkőzésen 8-7-re diadalmaskodott a magyar csapat, júliusban a Barcelonában rendezett Európa-bajnokság csoportkörében pedig 4-4-es döntetlen született.
Egy darabig úgy tűnt, ezúttal a magyarok igazolják a papírformát, hiszen a harmadik negyed elején 7-4-re vezetett Märcz Tamás együttese. Ezt követően azonban a németek fokozatosan feljöttek és a zárófelvonás második felére átvették a vezetést, és a hajrában sem remegett meg a kezük.
A csoport másik mérkőzésén:
Ausztrália-Japán 14-6 (3-0, 3-0, 5-5, 3-1)
B csoport:
Szerbia - Dél-Afrikai Köztársaság 21-3 (4-1, 5-0, 7-0, 5-2) Horvátország-Egyesült Államok 15-10 (3-2, 4-2, 3-3, 5-3)
A magyar együttes szerdán Ausztráliával találkozik a 2. fordulóban. A csoportokból minden együttes továbbjut az egyenes kiesés szakaszba.
Szerző