Ügyészségi eljárás indul a listeria-fertőzések miatt

Publikálás dátuma
2018.09.12 15:41

Fotó: Shutterstock/
Bangóné Borbély Ildikó furcsállotta, hogy nincs büntetőeljárás a kilenc ember halálát okozó fertőzések miatt. Polt Péter legfőbb ügyész ezt a kérdést is feljelentésnek vette.
Levélben kérdezte a legfőbb ügyészt Bangóné Borbély Ildikó, hogy miért nem indult eddig nyomozás a magyarországi eredetű, Európa-szerte kilenc halálos áldozattal és 47 megbetegedéssel járó listeria-fertőzések miatt. A szocialista parlamenti képviselő emlékeztetett, a kórokozó a  bajai Greenyard Hungary Kft. üzemében csomagolt fagyasztott, majd külföldre szállított zöldségekkel jutott el különböző országokba– a magyar rendőrség viszont nem indított nyomozást, arra hivatkozva, hogy hozzájuk nem érkezett feljelentés. 
Bangóné rákérdezett, hogy az ügyészség mikor indít az ügyben büntetőeljárást, és ha nem teszi, akkor miért nem. Polt Péter szintén jelezte, hogy hozzájuk eddig nem érkezett megkeresés az ügyben, azonban a képviselő levelét magában feljelentésnek tekinti, és továbbítja az illetékes, Bács-Kiskun megyei Főügyészséghez. Nem először történik meg, hogy a legfőbb ügyész szemét az MSZP-s képviselőnő nyitja fel, Bangóné érdeklődése kellett ahhoz is, hogy ügyészségi vizsgálat induljon a rákkeltő anyaggal szennyezett vérnyomáscsökkentő szerek miatt is. 
Egy képviselői levél persze nem mindig tesz csodát: amikor Harangozó Tamás szocialista politikus kérdezett rá  az ügyészségi eljárásra a Magyar Nemzet által feltárt letelepedési kötvénymutyi kapcsán, Polt Péter nem értékelte ezt feljelentésnek, és indoklásában kifejtette, hogy a „az említett újságcikk (…) nem tekinthető az ügyész hivatali hatáskörében tudomására jutott adatnak” 
Témák
listeria
2018.09.12 15:41

Frontálisan karambolozott két autó, egy ember meghalt Galgahévíznél

Publikálás dátuma
2018.09.23 17:03
Illusztráció: Népszava
Fotó: /
Az érintett útszakaszt lezárták, egy embert mentőhelikopterrel szállítanak kórházba.
Frontálisan ütközött össze két személyautó a 3-as főút 49-es és 50-es kilométerszelvénye között, Galgahévíz térségében – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Az ütközés következtében az egyik autó a tetejére borult. A kocsikban csak a vezetők utaztak, mindketten beszorultak. A felborult autó vezetője a balesetben életét vesztette. A másik kocsi sofőrjét feszítővágóval szabadították ki a tűzoltók, súlyos, életveszélyes sérülései miatt őt mentőhelikopterrel szállítják el. Az érintett útszakaszt lezárták.
2018.09.23 17:03
Frissítve: 2018.09.23 17:03

Kigyulladt egy turistabusz a 24-esen

Publikálás dátuma
2018.09.23 16:31
Illusztráció
Fotó: Népszava/
A jármű vezetője egy porral oltóval megfékezte a lángokat.
Kigyulladt egy turistabusz motortere a 24-es főút 12-es szelvényénél, Gyöngyös térségében, a Sástótól Mátraháza felé vezető irányban – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A busz ötven utasa nem sérült meg az eset során, a jármű vezetője a tűzoltók kiérkezése előtt egy porral oltóval megfékezte a lángokat. A kiérkezett egység áramtalanította a fél sávon forgalmi akadályt okozó autóbuszt.
2018.09.23 16:31
Frissítve: 2018.09.23 16:31