Traktor és autó ütközött Öttevénynél, többen sérültek

Publikálás dátuma
2018.09.12 16:12
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Teljes útzár mellett zajlik a műszaki mentés az érintett útszakaszon, a mentők segítségére is szükség volt.
Több ember megsérült, amikor szerda délután pótkocsis traktorral karambolozott egy személyautó az Öttevény és Mosonszentmiklós közötti útszakaszon
A balesethez a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. Az eset során több ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják – jelentette a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem.
2018.09.12 16:12
Frissítve: 2018.09.12 16:14

Mérgező kábítószer Ferihegyen - Feladta magát a körözött férfi

Publikálás dátuma
2018.09.24 15:52

Fotó: NAV / Facebook/
A fél kilogramm fentanillt tartalmazó küldemény miatt körözött férfi önként jelentkezett a rendőrségen.
A 24 éves férfi önként jelentkezett, elszámoltatása folyamatban van - írja a rendőrség közleménye alapján az MTI. Emlékeztettek, csütörtökön halálos méregnek számító kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában, amelyet egy 32 éves nő rendelt saját nevére Kínából.
Az 506,5 gramm fehér por a vegyészszakértői vélemény szerint fentanilszármazékot tartalmaz, amely kábítószernek számít. A fentanil nevű szintetikus ópiát rendkívül mérgező: nemcsak a fogyasztóira életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre is. A fentanilból mindössze kettő milligramm halálos lehet. Ez a mennyiség egyébként nagyjából egy gramm heroinnak feleltethető meg.
A nőt szombaton elfogták, és új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az asszony vallomást tett, a nyomozás során szabadlábon védekezik - közölték.
2018.09.24 15:52

Bútorok égtek egy szentendrei iskolában, tanárok és diákok oltották el a tüzet

Publikálás dátuma
2018.09.24 15:27
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Összehordott szemét és bútorok kaptak lángra.
Kisebb tűz volt egy iskola területén, Szentendrén, a Római Sánc közben hétfő kora délután - tájékoztat a katasztrófavédelem. Összehordott hulladék és bútor égett mintegy tíz négyzetméteren.
Az intézményt még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta nyolcvan tanuló és három tanár, majd a munkatársak és a diákok elfojtották a lángokat, az egységek pedig megszüntették az izzásokat és végleg eloltották a tüzet.
2018.09.24 15:27