Gránátot dobtak egy idős nő udvarára Csapon

Publikálás dátuma
2018.09.13. 15:06
Illusztráció
Fotó: Thinkstock
A kárpátaljai nyugdíjas asszony nem is ismeri támadóját.
Szerdán fordult a hatóságokhoz egy 61 éves csapi illetőségű nő, akinek gránát robbant otthona előtt - írja a Kárpátinfó.net. A feljelentő elmondta, hogy kijevi idő szerint körülbelül hajnali 4 órakor egy ismeretlen személy házának udvarába egy robbanószerkezetet dobott.
A detonáció egy ablakban és a ház külső borításában tett kárt, de szerencsére senki sem sérült meg.
A helyszínen dolgozó nyomozók szakértői vizsgálatra továbbították a robbanószerkezet maradványait. Az ügyben büntetőeljárást indítottak, még tart a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztálya.
Szerző
Témák
robbantás Csap

Meghalt egy motoros az Erzsébet hídon (képek)

Publikálás dátuma
2018.09.13. 11:03

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Autó és motor ütközött csütörtök reggel. A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség, a hídon Pest felé csak egy sáv járható.
Egy autó és egy motoros ütközött össze csütörtök reggel 7 óra 55 perckor Budapest V. kerületében, az Erzsébet hídon - tájékoztat honlapján a rendőrség. A balesetben következtében a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életet vesztette.
A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a Budáról, Pest felé haladó forgalom egy forgalmi sávon halad, a belvárosban komoly torlódásra lehet számítani.
Szerző

Milliárdos adócsaló hálózatot leplezett le a NAV (videó)

Publikálás dátuma
2018.09.13. 10:56

Fotó: Shutterstock
Hamis számlák és pénzmosás - kétmilliárd forintnyi költségvetési kárt okozhatott két bűnszervezet és egy bűnszövetség. Van, aki 20 év börtönre is számíthat.
Két bűnszervezet és egy bűnszövetség ellen javasolnak vádemelést a NAV pénzügyi nyomozói - olvasható a hatóság közösségi oldalán. A gyanúsítottak majd kilencmilliárd forint értékű, műanyagtermékek alapanyagául szolgáló granulátumról állítottak ki fiktív számlát, a bűncselekményből származó pénz egy részét tisztára mosták.
A megalapozott gyanú szerint egy kecskeméti férfi műanyag granulátumot szerzett be nettó áron Szlovákiából, azonban beszerzését magyar cégek nevében kiállított fiktív számlákkal igazolta. Így azt a látszatot keltette, mintha az árut itthon vásárolta volna, hogy elkerülje az áfafizetést. Az átszámlázásokhoz strómanok nevén lévő, valós tevékenységet nem végző cégeket használt.
Az egyik fiktív cég révén egy újabb, mások által irányított bűnszervezethez is eljutottak a nyomozók.

Ez a csoport szintén műanyag granulátummal üzletelt, és a gyanú szerint ugyanazzal a módszerrel csalta el az áfát.
Majd az ügy szálainak vizsgálata közben egy harmadik elkövetői kör tevékenysége is kirajzolódott.

A gyanú szerint ők is hamis iratokkal szerezték be a granulátumot, amit vegyi áruk csomagolásához használtak. A költségvetési csalásból származó pénz eredetének leplezéséhez fiktív engedményezési szerződés alapján, bankszámlákon futtatták át a pénz egy részét, amit később felvettek készpénzben. Emiatt őket pénzmosással is gyanúsítják.
A három bűnbanda által okozott, összesen mintegy kétmilliárd forint kár megtérülésére több mint húsz ingatlant, luxusautókat, bankszámlákat és a házkutatások során lefoglalt több millió forint készpénzt is zárolták. Lefoglaltak több mint hetven tonna műanyag granulátumot is. Ezeket elárverezték - az összeg szintén a kár megtérülését szolgálja.
A pénzügyi nyomozók összesen huszonhárom gyanúsítottal szemben költségvetési csalás, pénzmosás, közokirat-hamisítás, illetve hamis magánokirat felhasználása miatt javasolnak vádemelést.

Azok a gyanúsítottak, akik a nyomozás adatai szerint bűnszervezetben követték el tettüket, akár húsz évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.
Szerző
Témák
NAV adócsalás
Frissítve: 2018.09.13. 10:57