Meleg, nyárias időt hoz a kedd

Publikálás dátuma
2018.09.17 15:52

Fotó: Shutterstock/
Szombaton viszont markáns hidegfront érkezik, mely meghozhatja az őszi időjárást.
Kedden is magasnyomás alakítja időjárásunkat. Száraz, napos időre számíthatunk, a hőmérséklet csúcsértéke nyárias magasságokban alakul  – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. A délkeleti szél elsősorban a Dunántúlon élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul, a Balaton parton enyhébb, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben viszont hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.
Szerdán általában derült vagy gyengén fátyolfelhős, száraz idő lesz, a Nyugat-Dunántúl fölé sodródhat be délután esetleg több felhő, és csak néhol élénkül meg a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.
Csütörtökön ugyancsak derült vagy gyengén felhős, száraz időre számíthatunk, és mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.
Pénteken túlnyomóan derült, száraz idő lesz, csak késő délután, este nyugaton kezdődhet meg a felhőzet megnövekedése. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között várható. Szombaton előre láthatólag egy markáns hidegfront érkezik majd, mely meghozza az őszi időjárást, de csak a hőmérsékletben, ugyanis ez után a front után sem fordul csapadékosra az idő.  Az előrejelzés szerint a nap folyamán az északnyugat, észak felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, délkeleten, délen viszont még több órára kisüt a nap. Több helyen – az ország déli, délkeleti felén inkább csak késő délutántól – valószínű eső, zápor. Az északira, északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. A hőmérséklet északnyugaton napközben alig változik, 15 és 19 fok között valószínű, míg délkelet felé haladva egyre melegebb lesz, az Alföld déli részén délután 27, 29 fok ígérkezik. 
Vasárnap észak felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Éjjel még több helyen, délelőtt már csak néhol valószínű zápor. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. 
2018.09.17 15:52

Fegyelmi eljárásba rántaná be a Fidesz Márki-Zay Pétert

Publikálás dátuma
2018.12.17 20:16
Márki-Zay Péter zajos csatában nyerte a hódmezővásárhelyi választást
Fotó: Népszava/ Vajda József
A polgármester azzal érvel, Hódmezővásárhely vagyonát mentette.
Márki-Zay Péter elleni vizsgálóbizottság felállításáról döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés, írja a hvg.hu. A dolog előzménye, hogy a város úgy indította el egy 170 milliós víztisztító beruházást, hogy azt a költségvetés nem hagyta jóvá. Márki-Zay szerint azért volt kénytelen közgyűlési jóváhagyás nélkül elindítani a beruházást, mert különben 170 millió forintot veszített volna a város. Ha bebizonyosodik a számviteli fegyelem megsértése, akkor fegyelmi eljárás indulhat és akár feljelentés is születhet Márki-Zay ellen. 
2018.12.17 20:16

A köztévé székházánál folytatódik a napok óta tartó ellenzéki tüntetés - galéria

Az MTVA szákházánál elhangzottak a beszédek, és a tiltakozók együtt mondták el az öt pontot. Ha Áder János aláírja a törvényt, megkezdődik a sztrájkok szervezése.

Szerző

Megosztás
2018.12.17 19:42
Frissítve: 2018.12.17 20:08