Meleg, nyárias időt hoz a kedd

Publikálás dátuma
2018.09.17 15:52

Fotó: Shutterstock
Szombaton viszont markáns hidegfront érkezik, mely meghozhatja az őszi időjárást.
Kedden is magasnyomás alakítja időjárásunkat. Száraz, napos időre számíthatunk, a hőmérséklet csúcsértéke nyárias magasságokban alakul  – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. A délkeleti szél elsősorban a Dunántúlon élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul, a Balaton parton enyhébb, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben viszont hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.
Szerdán általában derült vagy gyengén fátyolfelhős, száraz idő lesz, a Nyugat-Dunántúl fölé sodródhat be délután esetleg több felhő, és csak néhol élénkül meg a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.
Csütörtökön ugyancsak derült vagy gyengén felhős, száraz időre számíthatunk, és mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.
Pénteken túlnyomóan derült, száraz idő lesz, csak késő délután, este nyugaton kezdődhet meg a felhőzet megnövekedése. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között várható. Szombaton előre láthatólag egy markáns hidegfront érkezik majd, mely meghozza az őszi időjárást, de csak a hőmérsékletben, ugyanis ez után a front után sem fordul csapadékosra az idő.  Az előrejelzés szerint a nap folyamán az északnyugat, észak felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, délkeleten, délen viszont még több órára kisüt a nap. Több helyen – az ország déli, délkeleti felén inkább csak késő délutántól – valószínű eső, zápor. Az északira, északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. A hőmérséklet északnyugaton napközben alig változik, 15 és 19 fok között valószínű, míg délkelet felé haladva egyre melegebb lesz, az Alföld déli részén délután 27, 29 fok ígérkezik. 
Vasárnap észak felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Éjjel még több helyen, délelőtt már csak néhol valószínű zápor. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. 

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző