M. Richárd: Elképzelhető, hogy „minimálisan túlléptem” az 50-et

Publikálás dátuma
2018.09.20 19:31
Forrás: police.hu.
A férfi azt állítja, azért nem kereste meg a gyászoló családokat, mert fenékbe rúghatják.
Megszólalt a Fókusz műsorában M. Richárd, a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti baleset egyik gyanúsítottja. A férfit közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják, mivel egy bérelt Mercedest vezetve tavaly májusban egy Citroënnel karambolozott Dózsa György úton. Az ütközésben ketten haltak meg – egy buszmegállóban álló férfi és a Citroën utasa – a másik autó sofőrje pedig szintén gyanúsítottnak számít az eljárásban.   M. Richárd a baleset után többször is azt nyilatkozta, hogy megkeresi az elhunytak hozzátartozóit, de ez eddig nem történt meg. A Fókuszban nyilatkozott a fiatalon elhunyt fiú édesapja, aki azt mondta: „semmi önkontrollt nem lát az ember benne, hogy ő ezt megbánta volna”. A férfi a Fókusznak telefonon azt mondta, a rendőrség miatt nem jutott el a gyászoló családokhoz. Szavai szerint a baleset után, ügyvéden keresztül beadott egy dokumentumot azzal kapcsolatban, hogy szeretné felvenni velük a kapcsolatot, hogy anyagilag segítsen nekik. „A hatóságok még mindig nem szóltak vissza ezzel kapcsolatban”, az ügy most kerül majd lezárásra – tette hozzá. Azt mondta: mivel 13 hónapja házi őrizetben van, ha valakit magától felkeresett volna, fennállt volna a veszélye annak, hogy a tanúk befolyásolása miatt „fenékbe rúgják”. A riport elején azt is idézik, ahogy M. Richárd azt állítja, elképzelhető, hogy minimálisan átlépte az 50 km/órás sebességet. Elsődleges szakértői vélemények szerint viszont 135 km/órás sebességgel is hajthatott.
Frissítve: 2018.09.20 19:36

Bepöccent gazda vert félholtra egy tolvajt Nyárlőrincen

Publikálás dátuma
2019.04.23 17:58

Fotó: AFP/Biosphoto/ Green Eye
A barackos fosztogatója jobban járt volna, ha a polgárőrök kapják el, a tulaj azonban gyorsabb volt - és dühösebb is.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nyárlőrinci férfival szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte, és több ütéssel életveszélyesen bántalmazta. A 43 éves vádlott 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely a gazda mobiljára küldött felvételt minden, érzékelt tárgyról.
2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy autóról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott a tanyáról. A vádlott a polgárőrség egyidejű értesítése mellett azonnal autóba ült, hogy a feltételezett tolvajt tetten érje. Egy erdei keskeny dűlőúton hajtott, amikor szembe jött vele a videón is látott kocsi. A sértett rájött, hogy nagy bajba került– a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt, és megpróbált elmenekülni, azonban egy villanyoszlopnak ütközött. Ekkor a tagbaszakadt, ellenfelénél jóval erősebb gazda a ládákkal megpakolt kocsihoz rohant, a lehúzott ablakon keresztül elkapta a sofőr ruháját, és ököllel többször is mellkason ütötte a férfit. 
A bántalmazás következtében a sértett öt bordája eltört mellkasában légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.
A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Átszakította a kerítést, majd egy családi ház teraszán kötött ki a kisteherautó

Publikálás dátuma
2019.04.23 15:07

Fotó: MTI/ Máthé Zoltán
A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött Kisapostagon.
A buszmegállón keresztül hajtva átszakította a kerítést és egy családi ház teraszán állt meg egy kisteherautó Kisapostagon, a Petőfi Sándor utcában. A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött – írja honlapján a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják.