A tömegbe lőttek egy iráni katonai felvonuláson, sokan meghaltak

Publikálás dátuma
2018.09.22 09:19

Fotó: ISNA / AFP/ ALIREZA MOHAMMADI
Ismeretlenek lövöldöztek, az iszlamistákat és az Egyesült Államok "szövetségeseit" gyanúsítják.
A tömegbe lőttek ismeretlen fegyveresek Irán dél-nyugati részében, Ahvaz városában egy katonai felvonuláson - írja a Reuters.
Legalább 25-en meghaltak az újabb tájékoztatás szerint. Közülük 12-en az iráni forradalmi gárd tagjai. A polgári áldozatok között gyerekek is vannak, illetve egy újságíró is meghalt. Legalbb 60-an megsérültek.
Három fegyverest a helyszínen agyonlőttek, egy negyedik pedig kórházbaszállítása után belehalt sérüléseibe. Az állami média az iszlamista milicistákat gyanúsította a vérontással.
Később az országot vezető Ali Hoszajni Hámenei arról nyilatkozott, hogy a támadásért az Egyesült Államoknak a "régióban lévő szövetségesei" felelősek, és már készülnek ellenük a válasszal. Amerikai szövetségesként Iránban Szaúd-Arábiát és Izraelt szokták emlegetni.
A támadók célpontja a tiszti tribün lehetett, ahonnan magas rangú tisztviselők a dísszemlét nézték. A felvonulás egy az ország irakkal folytatott, 1980 és 1988 közti háborújának évfordulójához kapcsolódó országos rendezványsorozat részeké volt.
A támadást egyelőre nem vállalta magára egy szervezet sem.
2018.09.22 09:19
Frissítve: 2018.09.22 17:47

Összedőlt egy egyetemi épület Szentpétervárott

Publikálás dátuma
2019.02.16 19:47
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Összedőlt szombaton Oroszországban a Szentpétervári Nemzeti Műszaki, Informatikai és Optikai Kutatóegyetem egyik épületének több emelete.
Egyelőre úgy tudni, hogy a balesetnek sem halálos áldozatai, sem sérültjei nincsenek. Hírügynökségi jelentések szerint az épület tetőszerkezete szakadt be, és a legfelső, ötödik emelettől a másodikig dőltek össze a szintek. Sajtóértesülések szerint nagyjából 80 embert sikerült biztonságba helyezni - tudósított a történtekről a hirado.hu.
A baleset oka egyelőre nem ismert. Orosz hírügynökségek értesülései szerint az érintett épületrészt éppen felújították. A TASZSZ orosz hírügynökség azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy Alekszandr Beglov, Szentpétervár ügyvivő kormányzója a helyszínre látogatott.
2019.02.16 19:47

Felakasztva találtak egy fiatalt a magyar-szlovák határ Ipoly-hídján

Publikálás dátuma
2019.02.16 13:58

Fotó: Shutterstock/
Nagy valószínűséggel öngyilkosságot követett el egy fiatal férfi, akinek holttestét egy hídon felakasztva találták meg a szlovák-magyar határon.
Minderről a parameter.sk hírportál számolt be. Mint írták, a 20 éves Zoltán holttestét csütörtökön találták meg a nagykürtösi járásbeli Busa (Bušince) községnél. A holttest az Ipoly folyó felett átívelő vashídon lógott felakasztva. A helyszínre a szlovák és a magyar rendőröket is riasztották, ugyanis el kellett dönteni, hogy még szlovák vagy már magyar félen találták-e a holttestet. Az illetékesek végül úgy döntöttek, hogy az ügyet a szlovák hatóságok vizsgálják ki. Petra Kováčiková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint egy helyi fiatal férfiről van szó, a jelek pedig arra mutatnak, hogy öngyilkosságot követett el.
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!
2019.02.16 13:58