László Tamás;Klebelsberg Központ;

2018-09-26 15:51:00

A fideszes politikus azt állítja: a tankerületi igazgató kérte, hogy mondjon beszédet az évnyitón

Az állami Klebelsberg Központ részéről kérték meg László Tamást.

Nemrég 200 ezer forint bírság megfizetésével büntették László Tamást, amiért beszédet mondott az időközi polgármester-választás Fidesz-KDNP-s jelöltjeként a helyi Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola tanévnyitóján. A választási bizottság szerint László Tamás a tanévnyitón kampánybeszédet mondott: a saját, illetve a kormánypártok kerületi oktatással kapcsolatos programját ismertette, és a többi jelölt tevékenységét kritizálta. Emellett azt írták, „a jelölt a rendezvényen történő részvételét és felszólalását maga is kampánytevékenységként kezelte.

A hvg.hu most azt írja, László Tamás „érdemi védekezésként” arra hivatkozott, hogy ez nem is volt kampánybeszéd, illetve politikai beszéd, és egyébként is, az Észak-Pesti Tankerületi Központ igazgatója kérte fel őt a beszéd tartására.

A portál megkereste Kovács Katalin tankerületi igazgatót, hogy megtudja, milyen minőségben és indokkal hívta meg a fideszes politikust a diákok rendezvényére, de egyelőre nem kaptak választ a kérdésre.

László Tamás esete egyébként nem egyedi: már korábban is többször elmeszeltek fideszes politikusokat azért, mert gyerekeket „rántottak be” a kampányba, erről itt írtunk bővebben.