Előfizetés

Vonat és autó ütközött Budapesten, többen megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.28. 15:58
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vonatbaleset történt Rákosmentén, nagy késések várhatóak a Budapest-Miskolc vasúti etapon.
Hárman megsérültek, amikor vonatszerelvény és személyautó ütközött péntek délután negyed három körül a Budapest XVII. kerületében, a Szabadság sugárúti vasúti átjárójában.
A baleset miatt a rendőrök lezárták az átjárót, valamint a Szent Imre herceg út Ároktő utca és a Bártfai utca közötti szakaszát, az autós forgalmat pedig környező utcákba terelik, írja a police.hu.
MÁV szerint ugyanakkor a baleset valamivel távolabb, a Rákosliget és Pécel közötti szakaszon történt. A karambol miatt vágányzárat rendeltek el, és  nagy késések várhatóak a Budapest-Hatvan- Miskolc vasúti vonalon, a társaság az utasok türelmét kéri. 

Anya és gyermeke holttestét találták meg Várpalotán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.28. 15:15

Fotó: police.hu
A veol.hu úgy tudja egy 22 éves nő és egy 2 éves kisfiú az áldozat. A helyszíni- és a halottszemle jelenleg folyamatban van. A jelek szerint kettős gyilkosság történt – a rendőrök elfogtak egy, a bűnügyhez köthető férfit.
Egy nő és gyermeke holttestét találták meg Várpalota külterületén, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit – írja a police.hu. A rendőrségre pénteken 10 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy nő és egy gyermek holttestét találták meg egy ingatlanban. A helyszíni- és a halottszemle jelenleg folyamatban van. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit.
veol.hu úgy tudja egy 22 éves nő és egy 2 éves kisfiú az áldozat. Az áldozat 21 éves párjához mentő érkezett, ugyanis vélhetően rosszul lett.  A portál idézi Falusi Józsefnét, a 21 éves férfi édesanyját, aki megrendülten arról beszélt, a Komárom-Esztergom megyei Mocsán élnek, és volt férjével együtt éppen orvosnál voltak, amikor telefonáltak nekik, hogy nagyon nagy baj van. Azt közölték velük, hogy fiuk csütörtök óta nem éri el élettársát. „Ma reggel írt valaki a fiamnak egy üzenetet, hogy hívja fel, mert gond van. A fiam ezt megtette, amikor megtudta az illetőtől, hogy a házban, amelyben a fiatalember családjával lakott, be vannak törve az ablakok”. Falusiné beszélt arról, hogy tudomása szerint a nőnek szétverték a fejét, és a kisgyereket is megtalálták. Az asszony elmondta, pénteken költöztek volna fia és családja Komárom-Esztergom megyébe, mert ott a fia jó állást talált. Gyanúja szerint szerelmi bosszú miatt történhetett a borzalmas eset. A helyszínen a lap azt is megtudta, hogy a nő brutális körülmények között halt meg.   A történtekről a rendőrség későbbre ígér tájékoztatást – közölte Aradi Virág rendőrségi sajtószóvivő a portál érdeklődésére.   A police.hu oldalán aztán péntek este frissítés jelent meg: mint írták, elfogtak egy személyt, aki a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható. A 40 éves férfit előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, kihallgatása folyamatban van.

Több autó karambolozott a budai alsó rakparton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.28. 13:05

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az Árpád híd és a Margit híd között jelentős torlódásra kell készülni.
Baleset miatt torlódásra kell készülni a fővárosban, Budán, a Slachta Margit rakparton - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken délután az MTI-t. Kisdi Máté elmondta: több személyautó ütközött össze, négy jármű rongálódott meg. Két idős embert – egy nőt és egy férfit – a tűzoltók szabadítottak ki a roncsokból. Rajtuk kívül további egy ember megsérült.       A műszaki mentési munkálatok idején az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani, a baleset miatt az Árpád híd és a Margit híd között jelentős torlódásra kell készülni.