október 23;Juhász Péter;

2018-09-30 10:28:40

Juhász Péter tüntetést szervez október 23-ra

A áprilisi választás után megszűnt Együtt politikusai egy Facebook-videóban jelentették be a demonstrációt.

„Itt vagyunk így együtt, de nem Együtt”  – kezdi a politikától elvileg néhány hónapja visszavonult Juhász Péter azt a videóüzenetet, amelyben egykori párttársával, Baranyi Krisztinával együtt demonstrációra hív október 23-án délután 3-ra a budapesti Szabad sajtó útjára. Az egykori pártelnök arról beszél, hogy az Együtt tagjai maradnak továbbra is aktív állampolgárok, de meggyőződésük, hogy mivel nincs jogállam Magyarországon, ezért értelmetlen lenne pártot létrehozni. „Tanultunk abból, amit a választásokon elértünk” – mondja Juhász

Azt azonban nem adják fel, hogy tegyenek a demokráciáért, ezért szerveznek megmozdulást a nemzeti ünnepre. Juhász szerint ez az egy nem vitatható el tőlük, képesek tömegdemonstrációt szervezni és megmutatni a tömeg erejét. Ezért határozták el, hogy „tesznek a pátokra”, és színpadot ácsolnak október 23-ára a Szabad sajtó útjára „annak a többségnek”, amely ma is azért dolgozik, hogy Magyarország ez Európai Unió tagja maradjon, illetve hogy Magyarországon demokrácia legyen.

Baranyi Krisztina azt is hozzáteszi, hogy gyűjtést is fognak szervezni „a szabad sajtó megmaradt orgánumainak”, illetve várják mindazokat akik egyetértenek az Európai Ügyészséghez való csatlakozással, de a tüntetés felkarolja a lakhatás és az otthonápolás témáját is. Úgy fogalmazott: a civileknél van most az erő, így elsősorban őket akarják megszólítani a rendezvénnyel.