Lezuhant egy sárkányrepülő Inárcson, egy ember meghalt

Publikálás dátuma
2018.09.30. 20:28
Összeroncsolódott motoros sárkányrepülőgép Inárcsnál
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Felszállás közben csapódott a földhöz a kétszemélyes gép, a pilóta belehalt sérüléseibe.
Lezuhant egy sárkányrepülő vasárnap este hat óra után Inárcson: a gép eddig tisztázatlan okból, felszállás közben szenvedett balesetet. Vezetője a helyszínen életét vesztette, a vele repülő utas pedig súlyos sérüléseket szenvedett. 
A baleset a Pest megyei katasztrófavédelem szerint a Március 21. utca közelében, Inárcs külterületén történt. A műszaki mentést a dabasi tűzoltók végzik, a rendőrség pedig megkezdte a tragédia körülményeinek vizsgálatát.
Szerző
Frissítve: 2018.10.01. 07:56

Halállal végződött a luxusautók versenye Szlovákiában (videó)

Publikálás dátuma
2018.09.30. 19:46
A halálos kimenetelű ütközés pillanatai
Fotó: Facebook / Polícia Slovenskej republiky
Közúton versengtek a csúcskategóriás autók, de egyikük már nem tudta kikerülni a szemből érkező Škoda Fabiát.
Facebook-oldalán tette közé a szlovák rendőrség a halálos ütközésről készült videót, ami vasárnap délben történt az Alsókubini járásban.
A felvétel szereplői lengyel sofőrök voltak, akik Ferrari, Porche és Mercedes márkájú luxusautókkal versenyeztek közúton, záróvonalon: a Ferrari még ki tudta kerülni a szemből érkező Škoda Fabiát, a mögötte érkező a Porche viszont frontálisan ütközött a szembejövő autóval.
A Škodát vezető 57 éves családapa szörnyethalt. Az autóban utazó 50 éves nő súlyos, a 21 éves férfi könnyebb sérüléseket szenvedett - írja az esetről beszámoló Új Szó.
Szerző
Frissítve: 2018.09.30. 20:49

Kunhegyesi Mad Max: teherautóval törte át kaput a részeg kamasz

Publikálás dátuma
2018.09.30. 17:11
A kunhegyesen elkötött kisteherautó
Fotó: police.hu
A 15 éves fiú állítólag csak kocsikázni akart, de egy füst alatt három eljárást is összehozott maga ellen.
Jármű önkényes elvétele, rongálás és ittas vezetés miatt nyomoz a Karcagi Rendőrkapitányság egy 15 éves kunhegyesi fiú ellen, aki szeptember 23-án éjjel kipróbálta, milyen vezetni. 
A gond csak az, hogy ezt egy telephely udvarára belopózva tette: a gyanúsított a beugrott a kerítésen, és (a benne talált kulccsal) elkötött egy kisteherautót. A járművel áttörte a telephely hullámpala kapuját is, aztán furikázni kezdett a városban: a rendőrök útközben találták meg, de hiába villogtak, szirénáztak neki, csak kilométerekkel távolabb tudták meg megállítani.
A fiúnak persze kora miatt jogosítványa sem volt, az alkoholszonda viszont pozitív értéket jelzett nála. A kamaszt elfogása után a karcagi kapitányságra vitték; vallomásában arról beszélt, hogy nem akarta eltulajdonítani a kisteherautót, csak kocsikázni szeretett volna.
Szerző