Vaslapáttal és autópumpával támadtak egy kiskunmajsai férfira

Publikálás dátuma
2018.10.02. 14:57

Fotó: police.hu
A gyanúsítottat öt órán belül elfogták a rendőrök.
A police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint vasárnap éjszaka, 23 óra 30 perckor zajt hallott kiskunmajsai albérletének udvarában egy ott lakó 54 éves férfi. Amikor kiment az udvarra, egy ismeretlen elkövető vaslapáttal ütlegelni kezdte, majd fojtogatta és pénzt követelt tőle. A férfi kiszabadult a támadó szorításából, és bemenekült a házba. Ekkor az ismeretlen betörte a bejárati ajtó ablakát, utánament, ott egy autópumpával tovább bántalmazta, és továbbra is pénzt követelve kutatást végzett, majd anélkül, hogy bármit is eltulajdonított volna, elmenekült a helyszínről.   A rendőrök öt órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 40 éves kiskunmajsai férfit, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett. A férfit a kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​
Szerző
Témák
Kiskunmajsa

Kigyulladt egy ház, amiben semmi sem volt - Sertést mentettek mellette a tűzoltók

Publikálás dátuma
2018.10.02. 14:34
Illusztráció
Fotó: AFP
Lángoló vályogházhoz riasztották a tűzoltóságot kedden kora délután.
Tűz ütött ki egy hatvan négyzetméteres vályogépületben Nemesapátiban - tájékoztat honlapján a katasztrófavédelem.
Semmit nem találtak a vályogházban a helyszínre érkezett zalaegerszegi hivatásos tűzoltók. A szomszédos épületben viszont ráakadtak egy sertésre.

Az állat nem sérült meg, az egységek kiengedték a füsttel telítődött helyiségből. A tüzet az égő házban három vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották.
Szerző
Témák
tűzeset

Több száz embert hívtak fel naponta az unokázós csalók

Publikálás dátuma
2018.10.02. 11:46

Fotó: police.hu / Youtube
Három embert elfogtak hétfőn a rendőrök, az ügyek felderítése folyamatban van.
„Unokázós” csalókat füleltek le a XVIII. kerületi rendőrök – írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves D. Henrietta naponta több száz telefonszámot hívott fel, legtöbbször a hívott fél unokájának adta ki magát és milliókat kért azzal az indokkal, hogy balesetet okozott. A nő azt is mondta, hogy kórházban van, ezért egy jó barátja megy el a pénzért. Közben a 39 éves társa, B. Gyula telefonon irányította a taxisként dolgozó 32 éves M. Róbertet, aki elment a megadott címre a megbeszélt összegért. A rendőrségen szeptember 19-én tett bejelentést egy idős nő, akitől közel másfél millió forintot csaltak ki. D. Henrietta ezúttal unokahúgként jelentkezett az idős asszonynál, és sírva kérte tőle a pénzt, aki elhitte, hogy a családtagjával beszél, és át is adta a taxisnak a borítékba tett 1 millió 200 ezer forintot.
A rendőrök hétfőn, lakcímükön fogták el a nőt és a két férfit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága mindhárom gyanúsított esetében előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására. Az ügyek felderítése folyamatban van.
Szerző