Kisbusszal ütközött egy autó az M5-ösön, öten kerültek kórházba

Publikálás dátuma
2018.10.02. 20:49
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Budapest felé vezető oldalon jelentős a torlódás.
Egy személyautó és egy kisbusz ütközött össze az M5-ös autópálya 14-es kilométerszelvényénél, a budapesti XXIII. kerületben a főváros felé vezető oldalon - tájékoztat honlapján a katasztrófavédelem.
A balesetben öten könnyebben megsérültek, a mentők mindannyiukat kórházba szállítják.

Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom, jelentős a torlódás.
Szerző
Témák
baleset M5-ös

Felrobbant a kazán, meghalt egy ember Mosonmagyaróváron

Publikálás dátuma
2018.10.02. 16:13
Illusztráció
Fotó: Népszava
A pincét kiszellőztették, jelenleg a gázszolgáltató szakembereit várják a helyszínre.
Felrobbant a vegyes tüzelésű kazán egy családi ház pincéjében Mosonmagyaróváron, a Nefelejcs utcában – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).  A helyiségben tartózkodott egy ember, akit a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók hoztak fel, de az eset során életét vesztette. A tűzoltók tüzet nem, csak füstölést tapasztaltak, amelyet a kazánban lévő égő anyagok okoztak. A kazánt kitárazták, a pincét kiszellőztették, jelenleg a gázszolgáltató szakembereit várják a helyszínre.
Szerző

Felfüggesztettet kapott a kollégáit mérgező pécsi ápolónő

Publikálás dátuma
2018.10.02. 15:28
Illusztráció
Fotó: Pexels
Heti rendszerességgel tett nyugtató- és altatószereket munkatársai kávéjába és ivóvizébe.
Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság kedden egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán. A Pécsi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a nőt öt rendbeli, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetésben találták bűnösnek, ezért két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltották a nővéri, ápolónői foglalkozástól. A próbaidőre elrendelték a pártfogói felügyeletét, emellett kötelező részt vennie egyéni és csoportos foglalkozásokon. A tényállás szerint a vádlott 2015. novembertől dolgozott ápolónőként a pécsi klinika neurorehabilitációs osztályán. 2016 tavaszától az osztályon is használt pszichiátriai gyógyszereket tett – heti rendszerességgel, hetente akár többször is – öt kollégája kávéjába, illetve ivóvizébe, „hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz” – írták. Az adagolt szerek hatására feszültség, fáradékonyság, álmosság, bizonytalanság, mellkasi szorítás, szívritmuszavar, vérnyomásváltozás, izomgörcsök és pánikszerű rosszullét alakult ki. A tünetek órákon, illetve pár napon belül megszűntek. Az ápolónő a nyomozati szakaszban beismerte a bűncselekmény elkövetését, tettére azonban nem tudott érdemi magyarázatot adni. Az ügyész öt rendbeli könnyű testi sértés miatt emelt vádat. A szakértői véleményt figyelembe véve a bíróság foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettében állapította meg a vádlott bűnösségét. A vádlott és védője tudomásul vette a határozatot, az ügyész azonban az ítélet ellen a bűncselekmény eltérő minősítését kérve fellebbezett, így a döntés nem jogerős. A baranyai megyeszékhely klinikáit fenntartó Pécsi Tudományegyetem (PTE) az esetről tavaly júniusban az MTI-vel azt közölte, hogy a gyógyító intézmény neurorehabilitációs osztályán korábban több dolgozó váratlanul rosszul lett. Az intézmény és az érintett egység vezetése vizsgálatot indított, amelynek eredményeképpen a klinika elnöke feljelentést tett.
„A hatóság gyors és hatékony nyomozómunkájának, valamint a klinikai vezetők és munkatársak segítőkész együttműködésének köszönhetően napokon belül elfogták a gyanúsítottat, aki feltételezhetően tudatmódosító szereket csempészett munkatársai italába, ezzel előidézve rosszullétüket”

– tájékoztattak korábban.

Szerző