Csaknem százezer szem fájdalomcsillapítót találtak a pénzügyőrök Röszkén

Publikálás dátuma
2018.10.03. 10:43

Fotó: WLADIMIR BULGAR / AFP/SCIENCE PHOTO LIBRARY
Egy átalakított ágyneműtartóban voltak a gyógyszerek.
Csaknem százezer szem opioid fájdalomcsillapítót találtak a pénzügyőrök egy szerb kisteherautóban Röszkén – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A NAV a Facebook-oldalán azt írja, a pénzügyőrök egy szerb kisteherautót ellenőriztek. A járművet vezető férfi és utasa elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban egy, a járműben található ágyra lettek figyelmesek, amit roskadásig pakoltak áruval. Az ágymatracot felhajtva feltűnt, hogy hiányzik az ágyneműtartó, rövid szerelés után pedig kiderült, hogy az ágyneműtartót átalakították. A rejtekhelyről összesen 95 690 szem Tramadol X-200 mg feliratú gyógyszert pakoltak ki a pénzügyőrök. A sofőr a termékek tényleges eredetére vonatkozóan semmilyen dokumentációt nem tudott bemutatni. Azonos elnevezésű és összetételű gyógyszer az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet nyilvántartásában nem szerepel, ezért a pénzügyőrök a több mint hárommillió forint értékű szállítmányt lefoglalták és egészségügyi termék hamisítása miatt feljelentést tettek.
Szerző
Témák
NAV gyógyszer
Frissítve: 2018.10.03. 11:12

Újabb halálos baleset volt Borsod megyében

Publikálás dátuma
2018.10.03. 10:06
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy nő vesztette életét a 26-os számú főút 19. kilométerénél történt ütközésben.
Halálos baleset történt szerdán Kazincbarcikánál, a 26-os számú főút 19. kilométerénél – írja a police.hu. Az elsődleges adatok szerint egy Kazincbarcika felé közlekedő autó érintőlegesen összeütközött egy Sajószentpéter felé tartó kamionnal. Az autó ennek következtében átsodródott a szemközti sávba, ahol karambolozott egy tehergépkocsival. A személyautót vezető nő a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét vesztette. A rendőrség a műszaki mentés és a szemle idejére az adott útszakaszt teljes terjedelmében lezárta, a forgalmat a 26-os főút úgynevezett ipari útjára tereli. Szerdán Tiszaújvárosnál is halálos baleset történt: egy autós áttért a szemközti forgalmi sávba és nekihajtott egy vele szemben közlekedő járműnek a 35-ös főúton. Az autó 51 éves vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét vesztette.
Szerző
Frissítve: 2018.10.03. 12:08

Halálos baleset történt Tiszaújvárosnál

Publikálás dátuma
2018.10.03. 07:17
Összeroncsolódott autók mellett helyszínel egy rendőr a 35-ös főút Debreceni úti szakaszán
Fotó: Vajda János / MTI
Egy autós áttért a szemközti forgalmi sávba és nekihajtott a vele szemben közlekedő járműnek.
Halálos baleset történt szerdán hajnali 4 óra körül Tiszaújvárosnál, a 35-ös számú főút 17. kilométerénél, a Debreceni úton – írja a police.hu. Az elsődleges adatok szerint egy személygépkocsi 51 éves vezetője Sajószöged irányából tartott Tiszaújváros felé, amikor – eddig tisztázatlan körülmények miatt – áttért a szemközti forgalmi sávba és nekihajtott egy vele szemben közlekedő autónak. Az 51 éves férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét vesztette. A rendőrség a műszaki mentést és a helyszínelést követően a teljes terjedelmében lezárt útszakasz korlátozását feloldotta, így megindult a forgalom.
Szerző
Frissítve: 2018.10.03. 09:45