Tűz volt az ELTE jogi karán

Publikálás dátuma
2018.10.03. 14:56
Illusztráció
Fotó: Tóth Norbert tűzoltó főtörzsőrmester fotója / BM Tűzoltóság
Egy mosdóban keletkezett tűz, ezer hallgatót és dolgozót menekítettek az utcára.
 Kisebb tűz volt szerdán az ELTE jogi karán, az V. kerületi Egyetem téren, emiatt pedig mindenki el kellett hagyja az épületet. Úgy tudjuk, hogy a lángok egy mosdóban csaptak fel, a tűz forrása pedig egy elektromos kézszárító volt.
A sűrű füst miatt az épületet ki kellett üríteni, mintegy ezer ember hagyta az egyetemi területet – mondta lapunknak Kisdi Máté, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője. A lángokat az egyetemi dolgozók kezdték oltani, majd a kiérkező tűzoltók fejezték be a munkát, egy vízsugár segítségével. 
Szerző

Tíz évet kapott a barátnőjét meggyilkoló vajdasági férfi

Publikálás dátuma
2018.10.03. 13:11
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nő közölte a vádlottal, hogy italozásai miatt szakít vele. A férfi a bűncselekmény után öngyilkosságot kísérelt meg.
Nem jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék szerdán azt a szerb–magyar kettős állampolgárságú férfit, aki újév napján megölte szintén vajdasági barátnőjét a csongrádi megyeszékhelyen. A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a harmincéves vádlottat. A 2017 októberétől párkapcsolatban élő vádlott és sértett december 30-án utazott Szegedre, hogy a Tisza-parti városban töltsék a szilvesztert. A sértett rokonának lakásában szálltak meg. A férfi és barátnője december 31-én egy szórakozóhelyre ment és a vádlott az este folyamatosan alkoholt fogyasztott, ittas állapotba került. Miután reggel visszamentek a szállásukra, a sértett közölte a vádlottal, hogy italozásai miatt szakít vele. A férfi elfogadta a lány döntését, majd aludni tértek. A még mindig ittas vádlott egy idő után felkelt, majd fojtogatni kezdte az ágyban fekvő lányt, barátnője fejét többször a falba verte, arcát ököllel ütlegelte. A sértett a bántalmazás miatt rövid időn belül meghalt. Ezután a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, de nem járt eredménnyel, szólt a lépcsőházban élő egyik lakónak, hogy hívja a mentőket és rendőrséget. Az ügyben tartott előkészítő ülésen az ügyész 12 év börtönbüntetést indítványozott. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és bocsánatot kért az áldozat családjától. A vádlott és védője az ítélet enyhítése érdekében fellebbezett.
Szerző

Több milliót csalt ki egy idős asszonytól a magát rendőrnek kiadó férfi

Publikálás dátuma
2018.10.03. 12:06
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 31 éves elkövetőt elfogták, de ismeretlen társait továbbra is keresik.
Az angyalföldi rendőrök elfogták azt a férfit, aki több milliót csalt ki egy idős asszonytól – írja a police.hu. A férfi magát rendőrnek kiadva hívott fel egy zuglói idős asszonyt hétfő délelőtt azzal, hogy balesetet okozott a lánya, akinek a kárrendezéshez pénzre van szüksége. Az elkövető azt mondta a sértettnek, hogy miután összeszedte a pénzt, vigye le a lakása elé. A pénzért a 31 éves esztergomi B. Gábor ment, akinek az idős asszony több mint kétmillió forint értékben adott át készpénzt és ékszereket. Ezt követően kiderült, hogy az asszony lánya nem okozott balesetet, ezért értesítette a rendőröket. Az idős asszony által adott személyleírás, valamint a kamerafelvételek alapján B. Gábort még aznap délután a Frangepán utcában felismerték és elfogták a járőrök. A nyomozók a férfit csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrök B. Gábor ismeretlen társait továbbra is keresik. 
Szerző