Feljelentették az RTL Klub műsorát, vizsgálatot indít a Médiatanács

Publikálás dátuma
2018.10.04. 13:32

Fotó: Népszava
Sérti a jó ízlést, mondták a bejelentők - hatósági eljárás keretében vizsgálja az NMHH Médiatanácsa az RTL Klub Szenzációs négyesének korhatár-besorolását.
Az RTL Klub Szenzációs négyes című műsorának első, szeptember 2-i adása kapcsán az elmúlt hetekben több beadványt is kapott a hatóság - tájékoztat közleményben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Ezek nyomán a Médiatanács hatósági eljárás keretében vizsgálja meg, hogy a televízió a műsorszám korhatár-besorolásával megsértette-e a médiatörvény klasszifikációs rendelkezéseit.
A bejelentők a műsorszámban látható meztelenkedést és a szexualitásra utaló, kétértelmű megjegyzéseket sérelmezték, ami megítélésük szerintük káros hatással lehet a 12 és 16 év közöttiek szellemi fejlődésére.

Ezen túl ellentétes a "jó ízléssel" és szeméremsértő is volt az adás a bejelentések szerint, így azt a csatorna nem megfelelő korhatár-besorolással tette közzé.
A Szenzációs négyest a csatorna a III., azaz a 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszám-kategóriába sorolta.
Szerző

EMMI: távozik Prőhle Gergely a PIM éléről

Publikálás dátuma
2018.10.04. 12:38
Prőhle Gergely csak október végéig marad a PIM élén
Fotó: Vajda József
Véget ért a fideszes kultúrkampf egyik nagy csatája, a minisztérium is bejelentette, hogy Prőhle már csak novemberig lesz a Petőfi Irodalmi Múzeum élén.
„November 1-i hatállyal a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának vezetői megbízatása Főigazgató Úr és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közös megegyezésével megszűnik. Kulturális területen végzett eredményes tevékenységét az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten hatékonynak tartja, egyben köszönetet kíván nyilvánítani az eddigi munkájáért.” - olvasható a minisztérium MTI-nek is elküldött közleményében; amiből csak az nem derült, ki, hogy ha Prőhle kiemelten hatékony munkát végzett, Kásler minisztériuma miért nem próbálta legalább marasztalni. 
A PIM-vezető leváltása nem új fejlemény, az ATV ezt már szerdán belengette kormányzati forrásokra hivatkozva. Hogy megtörténhetett, az viszont magában is jól jelzi, hogy a NER berkein belül senkinek sincs biztos pozíciója, még a kulturális élet területén sem – az elv -és párthűségre hivatkozó „új undokak” képesek két Orbán-kormányban is bizonyító, saját tárcája szerint minőségi munkát végző szakértőt kifúrni posztjáról.  Az idén nyáron kezdődött Kulturkampf közepette Prőhle Gergelyt többször érte támadás a kormánypárti Magyar Idők részéről. Leváltásának hírét már korábban megszellőztették, de több forrásból azt is lehetett hallani, hogy megerősítették az igazgató pozícióját. A Népszavának nemrég egy kormánytag szintén azt mondta: nem gondolja, hogy Prőhlének mennie kellene, „még ha követett is el hibákat, a PIM-ben van évente ezer program, ezekből 997 nagyon színvonalas”. Az ügyben a végső szó valószínűleg Orbán Viktoré lehetett. 
Szerző

Orbán kedvelt magángépe London felé tart

Publikálás dátuma
2018.10.04. 12:33
Illusztráció
Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Aligha véletlen a 17 milliárdos OE-LEM úti célja: a Videoton ma este játszik a brit fővárosban a Chelsea-vel.
London felé tart a magánrepülő, amin Orbán Viktor is vendégeskedni szokott - szúrta ki a 444.hu. Mint írják, ma este játszik focimeccset a városban a magyar Videoton a brit Chelsea-vel, valószínűleg ezért tart arra az OE-LEM lajtstroszámú magánrepülőgép.
"Harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni"

- mondta el a miniszterelnök a hét elején a Parlamentben, miután kiderült: ezzel a 17 milliárd forintos magánrepülővel szokta őt meccsekre utaztatni Garancsi István milliárdos vállalkozó.
A portál kereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök személyes szóvivőjét, hogy Orbán Viktor ezúttal felfért-e a magángépre, de egyelőre nem kaptak választ.
Szerző