Balassagyarmati gyilkosság – Letartóztatták a gyanúsítottat

Publikálás dátuma
2018.10.08. 15:20

Fotó: police.hu
A férfi mobillal rögzítette ismerőse szenvedését, majd a nyakláncát is elvette.
A Salgótarjáni Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 39 éves férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint múlt kedden halálra verte ismerősét Balassagyarmaton. Az ügyészség közleményében azt írja, a bíróság végzése ellen a gyanúsított és védő enyhébb kényszerintézkedés, az ügyész a bűnismétlés veszélyének megállapítása érdekében fellebbezett. A bíróság végzése a fellebbezésekre tekintet nélkül végrehajtható. Lajkó Péter, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel közölte: a szökés és elrejtőzés veszélye miatt a letartóztatást 30 napra rendelték el. Az eddigi adatok szerint a két férfi évekkel korábban Németországban ismerkedett meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak. A gyanúsított október 2-án a délutáni órákban meglátogatta a sértettet Balassagyarmaton. Közösen több szórakozóhelyet is felkerestek, mindketten ittas állapotba kerültek, és már az utcán kialakult közöttük szóváltás, illetve dulakodás, a gyanúsított a sértettet többször meg is ütötte. A késő éjszakai órákban abba a családi házba mentek, ahol a sértett az édesanyjával lakott. Ott a budapesti férfi tovább ütötte és rugdosta ismerősét. Ezt, valamint a sértett szenvedését mobiltelefonja videofelvevőjével rögzítette, majd elvette a magatehetetlen férfi nyakláncát. A bántalmazás után az éjszaka még hátralévő részét a sértett mellett töltötte. Amikor szerda reggel észlelte, hogy ismerőse nem mutat életjeleket, álnéven értesítette a mentőszolgálatot, majd a közelben levő ruházati boltban a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett újat vásárolt. Ezt követően az elsődleges intézkedést végző rendőrjárőröket félrevezetve azt nyilatkozta, hogy a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés és kifosztás bűntett miatt folytat nyomozást a 39 éves férfival szemben. 
Szerző
Frissítve: 2018.10.08. 15:21

Egy hete nyoma veszett egy dégi kamaszlánynak

Publikálás dátuma
2018.10.08. 12:11
Egy hete tűnt el a 15 éves lány, rendőrség is keresi
Fotó: police.hu
Lakatos Dorina Ramóna október elsején ment el otthonról, a rendőrség is próbálja megtalálni.
Fényképes körözést adott ki a 15 éves Lakatos Dorina Ramóna eltűnése miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság: a fiatal lánynak egy hete veszett nyoma, tartózkodási helye ismeretlen. 
Dorina megközelítőleg 170 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszú hajú. Eltűnésekor világos nadrágot, dzsekit és világos cipőt viselt.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a fénykép alapján felismeri, tud hollétéről, az jelentkezzen személyesen a rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-22-541-600-as telefonszámot –illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén. 
Szerző

Turistacsapda: nem engedték ki a vendégeket a lehúzós belvárosi bárból

Publikálás dátuma
2018.10.08. 11:25
Rendőrségi rajtaütés 2018. október 7-én egy belvárosi bárban
Fotó: police.hu
Legalább hat vendéget csaptak be túlárazott számlákkal az V. kerületi pubban; a turistáknál ha nem volt elég pénz, valakit a kocsmában "marasztaltak" a cech rendezéséig.
Rajtaütés során vitték el a BRFK nyomozói vasárnap este egy belvárosi bár személyzetét: 12 nőt és 4 férfit fogtak el, mivel a gyanú szerint rendszeresen csaptak be és félemlítettek meg turistákat. 
A rendőrség úgy tudja, hogy az alkalmazottak 2018. szeptember 21. és október 5. között hat turistát (három indiai, két svájci-afgán és egy japán férfit) csábítottak be a szórakozóhelyre, majd alkoholfogyasztásra bírták őket. Amikor a vendégek távozni akartak, fizetéskor a fogyasztásukhoz képest jóval magasabb összeget kellett fizetniük. Ha nem volt a vendégnél a számla kiegyenlítéséhez elegendő pénz, az alkalmazottak elkísérték őket a sértetteket a legközelebbi ATM-hez, vagy akár a szállodai szobájukig, hogy pénzt vegyenek magukhoz. 
Amikor több turistát csábítottak be egyszerre a bárba és nem volt náluk elég pénz, az egyiknek mindaddig a szórakozóhelyen kellett maradnia, amíg a barátja visszaért a pénzzel. A visszaélések során közel félmillió forinttal károsították meg a sértetteket.
Az V. kerületi rendőrök önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és bűnszövetségben elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a szórakozóhely három ügyvezetőjét, valamint két alkalmazottját. Közülük a 49 éves K. Istvánt, a 43 éves B. Ferencet, a 71 éves P. Károlyt és a 39 éves F. Dánielt őrizetbe is vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására - olvasható a rendőrség honlapján.
A Belváros frekventált helyszínein, így a Váci utcában vagy az Erzsébet téren is visszatérő probléma, hogy furcsa hátterű bárok lehúzzák vendégeiket. A VS.hu már 2014-ben írt két, trükkös számlázással hírbe hozott pubról, a köztük Centralról; utóbbi ettől függetlenül újra kinyithatott, és az alkalmi rendőri razziák ellenére is működött. A Zoom.hu szerint 2017-ben októberében rendőrök rohanták le a szórakozóhelyet, ugyanilyen számlás trükközés miatt
Szerző