Megkapta a leleteit az 1-es villamoson megszúrt nő

Publikálás dátuma
2018.10.09. 11:14
Illusztráció
Fotó: Népszava
A vizsgálatok eredménye negatív lett. „Ez még nem egy lefutott meccs a részemről” – jelentette ki.
Nem fertőződött meg a nő, akit egy férfi injekciós tűvel szúrt meg a budapesti 1-es villamoson – írja a Blikk.
„Nagyon boldog vagyok, hogy a vizsgálatok eredménye negatív lett, de biztos vagyok benne, hogy ez még nem egy lefutott meccs a részemről”

– mondta a lapnak a nő.

Hozzátette, hogy az elmúlt időben rengeteget költött orvosokra, gyógyszerekre, és lelkileg is megviselték a történtek. A tűvel szeptember elején szúrta meg egy férfi a nőt. A járőrök és a zuglói polgárőrök egy 29 éves férfit fogtak el, S. Kálmán szabadlábon védekezhet.
Szerző
Témák
1-es villamos

"Valósággal kirepültek a kocsiból" - Négyen meghaltak egy lugosi vasúti átkelőnél (videó)

Publikálás dátuma
2018.10.09. 10:25
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hangos zene és tűző nap lehetett az oka, hogy nem vették észre se a tilos jelzést, se a rendkívül gyúlékony anyaggal érkező tehervonatot. Ráhajtottak a sínekre, három nő és egy férfi halt meg az autóban.
Egy személygépkocsi négy utasa vesztette életét a romániai Lugoson, miután az autó sofőrje figyelmen kívül hagyta a vasúti átkelést tiltó jelzést, és összeütközött egy tehervonattal - írja a maszol.ro.
A Temes megyei katasztrófavédelem szerint a baleset három áldozata nő, egy férfi. A Temes megyei Vecseházáról származnak.
A szerelvény egy rendkívül gyúlékony anyaggal, izopentánnal van megrakva, de a hatóság szerint nincs tűzveszély.

Szemtanúk szerint az áldozatok valósággal kirepültek a kocsiból, írja a portál. Nem kizárt, hogy a sofőrt megvakította az épp felkelő nap, és a kocsiban hangosan szóló zene miatt nem hallották a vasúti átkelő hangjelzéseit.
Szerző

Jogosítványa sem volt a 20 életet követelő limuzin-baleset sofőrjének

Publikálás dátuma
2018.10.09. 09:29
Ford Excursion limuzin - illusztráció
Fotó: SERGE ATTAL / ONLY WORLD / Only France
A New York államban húsz halálos áldozatot követelő, hétvégi autóbaleset sofőrjének nem volt jogosítványa, a limuzinnak pedig nem volt érvényes műszaki vizsgája - tudatta hétfőn Andrew Coumo, New York állam kormányzója.
"Ennek az autónak egyáltalán nem lett volna szabad a forgalomban lennie" - mondta Cuomo sajtótájékoztatóján. A balesetet egy 2001-es Ford Excursion típusú bérelt limuzin okozta a New York városától mintegy 20 kilométernyire északra fekvő Schoharie városkában szombaton este. A sofőr a lejtőről lefelé haladva gázt adott, a felgyorsult jármű pedig belerohant egy kávézó előtti parkolóba, és két, ott nézelődő ember halálát okozta.
Szörnyethalt a limuzin sofőrje és mind a 17 utasa, akik között két, frissen házasodott fiatal pár is volt.

A kormányzó közölte: a hatóságok arra készülnek, hogy visszavonják a limuzint kölcsönző társaság működési engedélyét.
A rendőrség egyelőre nem zárta le a vizsgálatot. Amerikai sajtóhírek szerint 2009 óta ez volt a legtragikusabb és legtöbb halálos áldozatot követelő közlekedési baleset.
Szerző