Ittas utas bántalmazott egy női vasutast Kunszentmiklóson

Publikálás dátuma
2018.10.10. 12:53
Illusztráció
Fotó: Népszava
A büntetett előéletű délegyházi férfi ellen vádat emeltek, bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.
Vádat emeltek egy délegyházi férfi ellen, aki tavaly december 23-án éjjel elaludt a vonaton, majd bántalmazta a végállomáson az őt felébresztő női vasútőrt – derül ki az ügyészség közleményéből. Mint írják, a 36 éves férfi erősen ittas állapotban aludt el a vonaton. A vasutas a végállomáson, Kunszentmiklóson ébresztette fel a férfit, aki hangosan és durván szidalmazni kezdte, miközben a nő a váróterem felé kísérte. A férfi vissza akart szállni a vonatra, a vasútőr azonban elállta az útját. A vádlott ekkor hangoskodva a szerelvény eleje felé indult, és annak oldalát ütögette a kezével. Felszállni azonban nem tudott, mert a forgalmista közben lezáratta a vonatot. A férfi ekkor káromkodva, az ajtókat csapkodva bement a váróterembe, majd amikor ismét ki akart menni a peronra, rácsapta az ajtót a nő kezére. Még ekkor is szidalmazta az őt követő vasútőrt, felé köpött, a kezével a nő felé csapott, és jobb lábával bele akart rúgni. A vasútőr kivédte a rúgást és az ütést, ám a férfi a lendülettől kibillent az egyensúlyából és hátra esett. A nő fel akarta segíteni, de a vádlott még ekkor is többször felé rúgott, azonban ezúttal sem találta el a hátraszökkenő sértettet. A közleményben kiemelik, hogy a vonatkísérő munkakörben dolgozó vasútőr jelvénnyel, azonosítóval ellátott formaruhában és láthatósági mellényben teljesített szolgálatot, feladata a közösségi közlekedés zavartalanságának biztosítása volt. A szabadlábon lévő, büntetett előéletű férfit az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.
Szerző

Iskolások buktatták le az előttük élvezkedő szatírt

Publikálás dátuma
2018.10.10. 12:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fiatal férfi egy zuglói iskola közelében önkielégített két gyereklány előtt: nem számolt azzal, hogy pont áldozatai küldik majd rács mögé.
Szeméremsértés vádjával áll bíróság elé szerdán az a 20 éves férfi, aki a hatóságok szerint egy zuglói iskola előtt onanizált szeptember 10-én. A vádirat szerint a szatír kiválasztott két, arra járó 14 év alatti iskoláslányt, majd nadrágját letolva önkielégítésbe kezdett előttük.
A lányok az iskola gondnokához rohantak, aki szintén látta a vádlottat, és azonnal szólt az igazgatónőnek. Ez még kevés lett volna a tettes azonosításához, de az egyik lány mobiljával videóra vette, ahogy a szatír autóval menekül el a helyszínről – a felvételen látható volt a rendszám is, így a vádlottat már jóval egyszerűbb volt elkapni 
Mivel gyermekkorú sértettekről van szó, a férfi akár három év szabadságvesztésre is számíthat – bűnösségéről első fokon a a Pesti Központi Kerületi Bíróság fog dönteni.
Szerző

Halálos baleset – Kisteherautók ütköztek Nógrád megyében (képek)

Publikálás dátuma
2018.10.10. 11:10

Fotó: police.hu
A baleset Szécsény és Nagylóc között történt, teljes útlezárás mellett helyszínelnek.
Összeütközött két kisteherautó, majd az egyik jármű egy fának csapódott a 2122-es számú út 4-es kilométerszelvényében, a Szécsény és Nagylóc között útszakaszon – írja a police.hu. A balesetben egy férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset helyszínelését az érintett útszakaszon a rendőrség teljes útlezárás mellett végezte, mely befejeződött, így a forgalom ismét zavartalanul halad.
Szerző
Frissítve: 2018.10.10. 15:00