Kapualjban szúrtak le egy férfit Budapesten

Publikálás dátuma
2018.10.11. 09:35
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Régi haragosok futottak össze egy Jósikai utcai társasház előtt, egyikük késelt is a fellobbanó vita közben.
Életveszélyes szúrt sérüléssel szállítottak kórházba egy férfit szerdán délután az erzsébetvárosi Jósika utcából: a riasztott rendőrök dolgát megkönnyítette, hogy a feltételezett támadót a helyszínen tartotta az áldozat egyik hozzátartozója.
A rendőrség szerint elkövető és a sértett egy társasház kapujában futott össze, és korábbi nézeteltérésük miatt ismét veszekedni kezdtek: a konfliktus ezúttal annyira elfajult, hogy a 27 éves, bőcsi gyanúsított kést kapott elő, és megdöfte vitapartnerét. 
A gyanúsítottat elfogták, és életveszélyt okozó testi sértés gyanújával hallgatták ki; a fiatal férfi jelenleg őrizetben van, de a rendőrség kérésére hamarosan letartóztatásba is kerülhet. 
Szerző

Ceglédi négyéves kislány: az apa szerint nem történt erőszak

Publikálás dátuma
2018.10.11. 09:08
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Szó sincs szexuális erőszakról, egy fél tonnás súly okozta a Cegléden kórházba vitt négyéves kislány sérüléseit -állítják helyiek, és az apa sem beszél bántalmazásról. A rendőrök mindenesetre a családban keresik a lehetséges elkövetőt.
Nyomozók hada lepett el vasárnap délután egy Cegléd szélén levő telephelyet. A gyanú szerint megerőszakolhattak egy négyéves lányt, Andreát, aki román állampolgárságú szüleivel egy munkásszállón élt – írja a Bors. A bulvárlap szerdán a helyszínen járt, ahol megtudták, hogy a gyerek apja nyolc éve dolgozik Cegléden, egy vállalkozónál, aki lakhatást is biztosít számára. Nagyon megvisel minket az egész helyzet, de próbáljuk magunkat túltenni rajta valahogy – mondta a családfő, Lucian P., aki kizártnak tartja, hogy megerőszakolták a lányát. 
A szülők a telepen nevelik a négy- és alig egyéves kislányukat, már mindketten ott születtek, négyéves gyerek óvodába jár. Velük él az anya testvére is, de a történtek idején a lányok nagyapja is a telepen tartózkodott. – Sosem hagyták magára a kislányokat, így vasárnap sem. Állításuk szerint éppen az udvaron dolgoztak, amikor egy rossz mozdulat következtében feldőlt egy ötszáz kilós súly, ami a szerencsétlen gyerek lábára esett – mondta a lapnak az egyik munkatárs. – Kihallgatták a család férfitagjait, az édesanya testvérét még hazugságvizsgálóra is kötötték. Négyszer vizsgálták vele, de egyszer sem bukott meg. Az anyuka, Krisztina borzasztó állapotban van, két éve sokat volt pszichiátrián, miután elvesztette az egyik gyermekét – tette hozzá.
Az újság úgy tudja, hogy a nyomozók a helyszínen mindent felforgattak, a családapa kocsiját teljesen szétszedték. A kórházba szállított lányt már kétszer megműtötték, húgát pedig a gyámhatóság veszélyeztetés miatt elvette a pártól. DNS-t vettek az egész családtól, az apától is –  arendőrség teljes hírzárlat mellett nyomoz.
Szerző
Frissítve: 2018.10.11. 09:20

Vonat gázolt halálra egy embert Budaörsnél

Publikálás dátuma
2018.10.10. 20:35
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyszínen meghalt az ismeretlen. 30-40 perces késésre lehet számítani a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.
Elgázolt egy embert egy vasúti szerelvény szerda este Budapest XI. kerületében, a Repülőtéri út és a Balatoni út kereszteződésének közelében - tájékoztat a katasztrófavédelem.
Az elgázolt ismeretlen olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Railjet vonaton körülbelül kétszáz ember utazott, értük mentesítő járat érkezik a helyszínre. Átszállásukban a tűzoltók segítenek.
A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon egyes vonatok várhatóan 30-40 perces késéssel kölekednek

- írja a Mávinform. A hatósági helyszínelés idejére a két állomás között az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon lassabban közlekednek a vonatok.
Szerző