Lezuhant egy katonai repülő Besztercebányánál (videó)

Publikálás dátuma
2018.10.11 14:34
Egy L39-es repülőgép - illusztráció
Fotó: Sputnik/ Georgiy Zimarev
Tudott még katapultálni a szerencsétlenül járt kiképzőrepülő személyzete a becsapódás előtt, de hogylétükről nincs hír.
Lezuhant a légierő egyik kiképző repülőgépe Szlovákiában - írja az Euronews. Az L39 Albatros típusú repülőgép Besztercebánya mellett, a szilácsi légibázis közelében, szerdán kora délután csapódott a földbe.
A kétfős személyzet lakatlan terület fölé irányította a gépet, majd katapultált.
Állapotukról nincs információ. A baleset okát vizsgálják.
Az Albatros típusú repülőgépeket vadászpilóták kiképzésére használják. Ezt a példányt 1989-ben gyártották, azóta két nagyjavításon is átesett.
2018.10.11 14:34

Az amerikai kormány kérésére jelölték Trumpot Nobel-békedíjra

Publikálás dátuma
2019.02.17 09:01

Fotó: AFP/ SAUL LOEB
A japán lap értesülését eddig sem a Fehér Ház, sem a tokiói külügyminisztérium nem kommentálta.
Abe Sindzó japán miniszterelnök tavaly ősszel az amerikai kormány kérésére jelölte Nobel-békedíjra Donald Trump amerikai elnököt – írja a Reuters az Aszahi Sinbun című japán lap beszámolója alapján. Trump korábban arról beszélt, hogy a kitüntetésre az Észak-Koreával való feszültségek enyhítése és a tárgyalások megkezdése miatt terjesztették fel. Az amerikai elnök szerint Abe Sindzó az ötoldalas jelölési levél „legszebb példányát” adta neki. A lap egy japán kormányzati forrásra hivatkozva azt írta, hogy az amerikai kormány tavaly júniusban kérte a japán miniszterelnököt a jelölésre, miután Trump Szingapúrban találkozott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.
2019.02.17 09:01

Összedőlt egy egyetemi épület Szentpétervárott

Publikálás dátuma
2019.02.16 19:47
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Összedőlt szombaton Oroszországban a Szentpétervári Nemzeti Műszaki, Informatikai és Optikai Kutatóegyetem egyik épületének több emelete.
Egyelőre úgy tudni, hogy a balesetnek sem halálos áldozatai, sem sérültjei nincsenek. Hírügynökségi jelentések szerint az épület tetőszerkezete szakadt be, és a legfelső, ötödik emelettől a másodikig dőltek össze a szintek. Sajtóértesülések szerint nagyjából 80 embert sikerült biztonságba helyezni - tudósított a történtekről a hirado.hu.
A baleset oka egyelőre nem ismert. Orosz hírügynökségek értesülései szerint az érintett épületrészt éppen felújították. A TASZSZ orosz hírügynökség azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy Alekszandr Beglov, Szentpétervár ügyvivő kormányzója a helyszínre látogatott.
2019.02.16 19:47