Folytatódik a meleg, napos idő – Akár 26 fokot is mérhetünk pénteken

Publikálás dátuma
2018.10.11 17:05

Fotó: Shutterstock
Pénteken sem lesz szükségünk az esernyőre.
A Kárpát-medence időjárását továbbra is a kelet-európai anticiklon határozza meg. Száraz, enyhe léghullámok érkeznek térségünk fölé – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz, de a délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 11 fok között várható, viszont az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb, a városokban és a hegyekben melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.
Szombaton is napos, csapadékmentes idő várható, a légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.
Vasárnap a napsütéses, száraz időt csak a helyenként megélénkülő szél zavarhatja meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.
Frissítve: 2018.10.11 17:05

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.