Kitört a parkolóból, árokba borult, aztán elbújt az erdőben

Publikálás dátuma
2018.10.12 17:00
Egy a veszprémi "dodzsemezés" közben megrongált autók közül
Fotó: police.hu/
A veszprémi férfi három autót is megrongált ámokfutása közben. A jelek szerint részeg volt, de józanul sem vezethetett volna.
Amit ért, megrongált autójával az a 39 éves veszprémi férfi, akit pár órás ámokfutás után fogtak el a rendőrök: nem tudni, mi vitte rá, de az ittas gyanúsított csütörtök délután kitört a háza melletti zárt parkolóból, eközben nekiment két ott álló kocsinak, a kerítésnek és a sorompónak is.
Ezután a 830-as számú úton haladt s Házgyári út felé, de ismeretlen okról letért az úttestről, és a jobb oldali árokba borult autójával. Ezután sem állt le: kiugrott a járműből, és elrejtőzött a vasútállomáshoz közeli erdőben.
A rendőrök is itt találtak rá, és gyanítható részegsége miatt bevitték mintavételre a veszprémi kapitányságra. Jogosítványát is elvették volna, de azt már májusban bevonta a Tapolcai Rendőrkapitányság. Az autót dodzsemként használó férfival szemben végül ittas vezetés miatt indult eljárás. 
2018.10.12 17:00

Részegen ütközött, elhajtott, aztán megverte a barátnőjét

Publikálás dátuma
2019.02.16 19:21
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az agresszív férfinak egyből három bűncselekmény miatt kell felelnie a rendőrség előtt.
Cserbenhagyás, ittas vezetés és garázdaság gyanújával indult eljárás egy 54 éves mesztegnyői férfi ellen, aki tavaly október 22-én Balatonakarattyán okozott balesetet -írja a police.hu.
A gyanúsított a rendőrség szerint egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget egy másik autónak, amivel össze is ütközött. A férfi ezután anélkül hajtott tovább, hogy megnézte volna, sérült-e valaki a karambolban. Menekülése után nem sokkal egy földúton parkolt le autójával, és barátnőjével onnan gyalog indultak haza – útközben azonban összevesztek, a gyanúsított pedig többször meg is ütötte a nőt.
Az eseményeket szerencsére észrevette egy arra járó autós, aki értesítette a rendőrséget  az erőszakról, a bejelentés után pedig el is fogták a feltételezett bántalmazót, és a balatonalmádi kapitányságra vitték. A férfi kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, sőt,  bevallotta, hogy mielőtt autóba ült volna, ivott is. 
2019.02.16 19:21

Késsel fenyegettek gyerekeket egy iskola udvarán Pécsett

Publikálás dátuma
2019.02.16 19:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Több késes fenyegetés is történt az utóbbi időben a baranyai megyeszékhelyen. Az RTL Klub híradója szerint egy iskola udvarán is fenyegettek késsel gyerekeket.
A kereskedelmi csatorna arról adott hírt, egy iskola udvarán két fiatal először trágárságokat kiabált, majd egy bicskát elővéve gyerekeket fenyegetett. Az igazgató értesítette a rendőrséget, de a hatóság nem talált jogszabálysértésre utaló nyomot. Néhány napja egy belvárosi ATM-nél vett fel pénzt egy 15 éves fiú, akihez egy 19 éves fiatal lépett oda pénzt követelve. Nem járt sikerrel, ezért ő is késsel fenyegetőzött.  A harmadik esetben egy másik iskolánál pedig egy férfi követett egy diáklányt késsel, a rendőrség szabálysértési eljárást indított az ügyben. Mindezekről az RTL hírét átvevő hvg.hu is beszámolt.
2019.02.16 19:04