Orbán, a kereszténység melldöngető európai védelmezője nem háborodott fel

Publikálás dátuma
2018.10.15. 20:14
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: Illyés Tibor / MTI
Gyülekezési jog, jogállamiság, hajléktalanság, oktatás, ápolási díj, egészségügy – főképp ezek a témák voltak napirenden a parlament hétfői ülésén. 
Muszlimok tüntethetnek, keresztények meg nem?

– tette fel a kérdést Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus hiányolta a kereszténység melldöngető európai védelmezőjének, Orbán Viktornak a dörgedelmes felháborodását emiatt. Arató szerint ugyanis a kormány elfogadott egy olyan gyülekezési törvényt, amellyel bármikor, bármilyen tüntetést be lehet tiltani. – Ezt a gumiszabályt alkalmazták, akkor is, amikor múlt héten betiltották a DK tüntetését, amelyen Erdogan török elnök ellen akartunk tiltakozni – mondta a kormánypárti képviselőknek Arató. Furcsa felvetések ezek attól a párttól, amelyik úgy értelmezte a demokráciát, hogy kordonokkal vette körbe a parlamentet – válaszolt Aratónak a kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár.
– Tisztult a kép Európában, ahol nincs többsége az orbáni politikának, és itthon is, ahol megteremthető a többség az orbáni politikával szemben

– kezdte felszólalását Tóth Bertalan.

Az MSZP elnöke szerint Mezőtúr és a XV. kerület után tegnap Szombathelyen derült ki, hogy a Fidesz legyőzhető. – Mi mindvégig azt állítottuk, azt mondjuk most is: a Sargentini-jelentés, az európai parlament határozata nem a menekültekről, hanem rólunk, magyarokról, a mi mindennapjainkról szól. A devizakárosultakról, a Quaestor-károsultakról. Az otthonukat elvesztett emberekről és a kilakoltatás előtt állók ezreiről. Az új népellenségnek kikiáltott hajléktalanokról. Tanárokról és diákokról; orvosokról, ápolókról, betegekről, fiatalokról és idősekről, dolgozókról és munkanélküliekről – mondta Tóth, hozzátéve: az MSZP benyújtotta azokat a javaslatokat, amelyek megszavazásával elkerülhető az Magyarország megbüntetése.
Ungár Péter, az LMP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: Illyés Tibor / MTI
Emlékezetesre sikeredett Ungár Péter LMP-s képviselő napirend előtti felszólalása, mert párttársait a beszéd közben Kövér László házelnök kitiltotta a parlamenti ülésről. Az LMP-frakció politikusai - plusz a kilépett Szabó Szabolcs - Ungár felszólalása közben Orbán Viktor-idézeteket tartottak fel. Ungár egyébként a tandíjról beszélt, szerinte a Fidesz mindenféle álszót talál ki, de hívhatják Gizi néninek is, a tandíj még tandíj marad. Az Ungár után következő Brenner Koloman jobbikos politikus is a tandíjról beszélt, mire Rétvári Bence kereszténydemokrata államtitkár azt mondta: látszik, hogy a Jobbik és az LMP koordinálja a parlamenti munkáját.
Szerző
Frissítve: 2018.10.15. 20:53

Perverz videót rendezett hallgatóival az NKE egy tanszékvezetője, nem taníthat tovább

Publikálás dátuma
2018.10.15. 19:08
Nemzeti Közszolgálati Egyetem - illusztráció
Fotó: Népszava
Egy vizsgálatot figyelmeztetéssel megúszott, ám egy újabb bejelentés és némi visszhang a sajtóban már a tanári állásába került.
Nem taníthat tovább a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) Angyal Miklós, az egyetem Krimináltaktikai és Metodikai Tanszékének megbízott vezetője - tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.
A döntés oka egy videó, amit Angyal Miklós rendőr ezredes, illetően egyetemi docens egy vetélkedőre készített - mint az Átlátszó írja, rendezőként jegyzi a három perces felvételt. A kisfilmben az egyetem hallgatónőivel azt játszatta el a Guy Ritchie filmektől ihletett Angyal, hogy az egyik záróvizsga tételsorát szeretnék kikényszeríteni az egyik oktatótól.
A videóban a leggyakrabban használt szavak: a kuki, a punci, valamint a nagy- és a kisajkak. A fűzőt vagy épp feszülő bőrnadrágot viselő hallgatók közben pisztollyal fenyegetik egymást.

Mint kiderül, az NKE korábbi vezetése egyszer már lefolytatott egy vizsgálatot a videó miatt, ami írásbeli figyelmeztetéssel zárult. ám az nem zárult számonkéréssel. A múlt héten érkezett újabb bejelentés alapján viszont ismét áttekintették a vizsgálati anyagot. Ezt már nem élte túl Angyal tanári állása.
Közölték: az NKE továbbra is elismeri Angyal Miklós szakmai kvalitásait és oktatói, valamint tudományos tevékenységét, ugyanakkor úgy ítéli meg, hogy
"az elkészült kisfilm tárgya, hangvétele és stílusa összeegyeztethetetlen az egyetem szellemiségével és értékrendjével, továbbá súlyosan rombolja az intézmény megítélését".

Ennek megfelelően az NKE vezetése hétfőn kezdeményezte az országos rendőrfőkapitánynál, hogy szüntessék meg Angyal Miklós NKE-re vezénylését, ezzel befejezte oktatói tevékenységét az egyetemen.
Mint az Átlátszó kitér rá, Angyalnak nem ez az első botrányos ügye. 2011-ben egy pécsi mélygarázsban meztelenül találtak rá egy autó tetején, ráadásul egy olyan hölgy társaságában, aki nem a felesége volt. Az autó tulajdonosa rongálásért feljelentést tett. Angyal ekkor a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályvezetőjeként dolgozott. A rendőrség pár héttel később közleményben tudatta a vezetői kinevezés visszavonását. A történtek után Angyal Miklós csak az akkori országos rendőrfőkapitány kegyelmével dolgozhatott tovább a testületnél.
Szerző

Kisvasút után luxusrepülőre ültette Orbánt Basky

Publikálás dátuma
2018.10.15. 17:56

Fotó: Facebook / Basky
Hiába keresi a rendőrség, nem valószínű, hogy leállna a legutóbb fideszes polgármesterként bemutatkozó alkotó - vagy alkotók.
Banksy aláírásával jelent meg június végén egy pesti házfalon egy kép, melyen Orbán Viktor lovagol Thomas gőzmozdonyon. Az egyből hatalmas érdeklődést kiváltó munkáról hamar kiderült: jelentősen több köze van a Magyar Kétfarkú Kutya Párthoz, mint a világhírű street-art művészhez. Baskyt, a "természetes személynek" tekintett fiktív művészt már keresni is kezdte a rendőrség a Kutyapárton.
Ám a művészt - aki legutóbb Basky László fideszes polgármesterként mutatkozott be közösségi oldalán - vélhetően ez nem tántorítja el az alkotástól. Országszerte jelennek meg egyre újabb munkái, mint például a "Repülős Viki / i belive i can fly" című.
Szerző