62 milliós fűszállítmányt szagolt ki Lénárd

Publikálás dátuma
2018.10.16 09:18
Lénárd, a drogszállítók röszkei réme
Fotó: police.hu
A röszkei rendőrök drogkereső kutyája egy autó alvázában talált rá a készletre.
Röszkén ért véget az út egy 35 éves szerb férfi számára: a 35 éves átutazó még szombat reggel próbált átjutni a határátkelőn, de a rendőrök nem elégedtek meg útlevelének ellenőrzésével.
A határrendészek alapos ellenőrzést végeztek autójában is, Lénárd nevű drogkereső kutyájuk pedig szagot fogott a jármű alvázánál: a nyomozók aztán 36 csomagban közel 21 gramm marihuánát találtak a vázszerkezetben kialakított rejtekhelyen. Az illegális szállítmány feketepiaci értéke a hatósági vizsgálatok szerint több mint 62,5 millió forint lenne.
Az ügyet innen a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vették át, akik kihallgatták a sofőrt, majd őrizetbe vették. A szerb férfit jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával gyanúsítják, hamarosan letartóztatásba kerülhet. 

Gázcsövet akartak lopni, végül magukra hívták a rendőröket

Publikálás dátuma
2019.04.25 13:50
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ Eugene Odinokov
A két férfi egy üzemcsarnok gázvezetékét vágta át, a szivárgás láttán azonban nagyon megrémültek.
Ritka hogy a tolvajok maguk értesítsék a rendőrséget, de 2017 májusában ez történt egy fővárosi, Schweidel utcai üzemcsarnokban. A a X. és XVII. kerületi ügyészség vádirata szerint két férfi lopott fémtárgyakat egyikük munkahelyéről, és több begyűjtött fémcső, szögvas után kitalálták, hogy elviszik a csarnokot ellátó gázcsövet is. Le is flexelték a csövet, de furcsa módon nem számoltak azzal, hogy ezzel szivárgást okoznak: a levegőben terjedő gázt érezve, előbb szigetelőszalaggal próbálták elzárni a csővéget, majd felhívták a rendőrséget is.
A két ügyészség közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra tekintettel, a törvénysértések miatt a vádlottak akár kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatóak, ám az ítéletre várhatóan kihat majd az is, hogy a nagyobb bajt megelőzve feladták magukat.
Frissítve: 2019.04.25 14:38

Lángoló nyaralóban lelte halálát egy ember Csongrádon

Publikálás dátuma
2019.04.25 11:54
A kép illusztráció, egy mentési gyakorlaton készült.
Fotó: Népszava
Teljes terjedelmében égett a 30 négyzetméteres épület, a tragédiára a lángok megfékezése után derült fény.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres nyaraló csütörtök délelőtt Csongrádon, a Keszeg utcában, írja a katasztrófavédelem.
A helyszínre a csongrádi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat.
Az egységek az ingatlan átvizsgálása során egy holttestet találtak.