Előfizetés

62 milliós fűszállítmányt szagolt ki Lénárd

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.16. 09:18
Lénárd, a drogszállítók röszkei réme
Fotó: police.hu
A röszkei rendőrök drogkereső kutyája egy autó alvázában talált rá a készletre.
Röszkén ért véget az út egy 35 éves szerb férfi számára: a 35 éves átutazó még szombat reggel próbált átjutni a határátkelőn, de a rendőrök nem elégedtek meg útlevelének ellenőrzésével.
A határrendészek alapos ellenőrzést végeztek autójában is, Lénárd nevű drogkereső kutyájuk pedig szagot fogott a jármű alvázánál: a nyomozók aztán 36 csomagban közel 21 gramm marihuánát találtak a vázszerkezetben kialakított rejtekhelyen. Az illegális szállítmány feketepiaci értéke a hatósági vizsgálatok szerint több mint 62,5 millió forint lenne.
Az ügyet innen a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vették át, akik kihallgatták a sofőrt, majd őrizetbe vették. A szerb férfit jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával gyanúsítják, hamarosan letartóztatásba kerülhet. 

Maró gáz miatt került kórházba tíz diák Hatvanban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.15. 21:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Maró hatású anyagból fejlődő gáz okozott enyhe légzési nehézségeket tíz tanulónál hétfőn a hatvani Bajza József Gimnáziumban, a diákokat megfigyelésre a helyi kórházba vitték - adta hírül a Heves megyei hírportál.
heol.hu cikke szerint egy kémiai lombikból felpattanó kupak és a kiáradó gáznemű vegyület okozott riadalmat egy helyi gimnáziumban. A hírportál értesülése alapján a teremben nem tartózkodtak diákok, ám a pedagógusnak erős köhögése és légzési nehézsége támadt, ezért hozzá mentőt hívtak. Ezzel egy időben az intézmény vezetői kiürítették és lezárták az érintett emeletet, majd átszellőztették az épületet. Később tíz diák enyhe légzési nehézségről panaszkodott, őket a mentők megfigyelésre a hatvani kórházba vittek. Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a helyszínre egy hatvani tűzoltó egység és Budapestről egy katasztrófavédelmi mobil labor érkezett. Utóbbi munkatársai megállapították: a kémcsőben erősen maró hatású sav volt, ám a helyiségben és az intézményben egészségre káros koncentráció a felszabadult gázból már nem volt kimutatható, így egyéb óvintézkedésre sem volt szükség. 

Tűz volt egy budapesti rendelőben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.15. 19:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
35-40 ember menekült ki az Auróra utcai épületből, míg a tűzoltók elfojtották a lángokat.
Tűz ütött ki egy egészségügyi intézmény negyedik emeleti konyhájában, Budapest VIII. kerületében, az Auróra utcában hétfő este - tájékoztat a katasztrófavédelem.
Egy vízforraló okozta a tüzet.

A fővárosi hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat, majd az épület átszellőztetéséhez kezdtek. A tűzeset miatt mintegy harmincöt-negyven ember átmenetileg elhagyta az épületet. Az első hírek szerint senki sem sérült meg.