62 milliós fűszállítmányt szagolt ki Lénárd

Publikálás dátuma
2018.10.16 09:18
Lénárd, a drogszállítók röszkei réme
police.hu
A röszkei rendőrök drogkereső kutyája egy autó alvázában talált rá a készletre.
Röszkén ért véget az út egy 35 éves szerb férfi számára: a 35 éves átutazó még szombat reggel próbált átjutni a határátkelőn, de a rendőrök nem elégedtek meg útlevelének ellenőrzésével.
A határrendészek alapos ellenőrzést végeztek autójában is, Lénárd nevű drogkereső kutyájuk pedig szagot fogott a jármű alvázánál: a nyomozók aztán 36 csomagban közel 21 gramm marihuánát találtak a vázszerkezetben kialakított rejtekhelyen. Az illegális szállítmány feketepiaci értéke a hatósági vizsgálatok szerint több mint 62,5 millió forint lenne.
Az ügyet innen a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vették át, akik kihallgatták a sofőrt, majd őrizetbe vették. A szerb férfit jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával gyanúsítják, hamarosan letartóztatásba kerülhet. 

Karácsony óta nem találják a 80 éves angyalföldi férfit

Publikálás dátuma
2019.02.19 16:09

police.hu
A rendőrök a lakosság segítségét kérik Kámán András eltűnése ügyében.
police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a férfi még december 24-én távozott ismeretlen helyre angyalföldi lakóhelyéről, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések pedig nem vezettek eredményre. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Kámán Andrást felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést.

Tizenkét évet is kaphat a gyerekekre lövöldöző székesfehérvári férfi

Publikálás dátuma
2019.02.19 14:12
A begyógyszerezett "orvlövész" akár komoly sérüléseket is okozhatott volna
Shutterstock
Fegyházbüntetést kérnek a vádlottra, aki távcsöves légpuskával öt járókelőt, köztük négykiskorút is megsebesített.
Az ügyészség azt is súlyosbító körülménynek tartja, hogy a vádlott Székesfehérvár egyik legforgalmasabb csomópontjában lövöldözött melynek közelében egészségügyi és oktatási intézmények, valamint egy bevásárlóközpont is található – mindezzel „a város lakóiban megbotránkozást, riadalmat keltett, a köznyugalmat súlyosan megzavarta.”
Ha az illetékes bíróság is a legsúlyosabb szankciót javasolja a vádlott akár 12 éves szabadságvesztésre is számíthat majd.