Előfizetés

Volner János kilép a Jobbikból

Cz. G.
Publikálás dátuma
2018.10.16. 16:59

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Nem várja meg az etikai eljárás végét, két képviselő tart vele. A folytatás még „homályos”, vagyis még nem biztos, hogy a szakadár Mi Hazánkhoz csatlakozik.
Kilép a Jobbikból Volner János, a párt korábbi alelnöke – ezt maga a politikus jelentette be kedden délután. Volnert korábban már kizárta soraiból a párt parlamenti frakciója, és etikai vizsgálat is indult ellene, aminek a vége a pártból való kizárás lehetett volna, de ő nem várta meg az általa koncepciósnak tartott eljárás végét.   A konfliktus előzménye, hogy Volner az elnökség feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte a Jobbik választókerületi elnököknek és szervezőknek írt levelében. A kormánypárti Figyelőhöz kiszivárogtatott levélben Volner leszögezte, hogy a Jobbikban zajló folyamatoknak az égvilágon semmi közük nincs az általa is támogatott néppártosodáshoz. Kifogásolta, hogy a párt elnöke és helyettese, Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton szövetséget kíván kötni a „liberális, balközép”, az „önfelszámolás útján haladó” LMP-vel.  A volt alelnök keddi sajtótájékoztatóján is megismételte, hogy a Jobbikban „balliberális fordulat” zajlik, ami számára elfogadhatatlan.    Volner János kizárása után Apáti István és Fülöp Erik is bejelentette, hogy elhagyja a Jobbik frakcióját. Fülöp már korábban kilépett a pártból, Volner pedig kedden azt mondta: Apáti is ezt teszi. A párt mind a három képviselőt felszólította, hogy adja vissza parlamenti mandátumát, de ők ezt nem teljesítették, jelenleg is független képviselők. Volner a folytatást „homályosnak” nevezte, vagyis nem erősített meg, hogy a Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozna. 

Nyomozás indult Székely László betegének halála miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.16. 16:52
Székely László
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Az ügyészség szerint nem zárható ki, hogy az elbocsátott orvos szakmai szabályszegése vezetett a beteg halálához.
Nyomozást rendelt el kedden a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt a szívműtétre váró beteg halála miatt – derül ki az ügyészség közleményéből. „A sajtóhírekkel ellentétben (miszerint az orvos elbocsátása vezetett a beteg halálához) a nyomozást az ügyben azért kellett elrendelni, mert a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nem zárható ki az, hogy az elbocsátott orvos szakmai szabályszegése vezetett a beteg halálához” – teszi hozzá az ügyészség. A nyomozás teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízták meg. 
Csütörtök este gyertyás demonstráció lesz Székely doktor volt és leendő betegeiért, a magyar egészségügybe és igazságba vetett hitükért a kardiológiai intézet előtt.

Meleg, de felhős időt hozhat a szerda

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.16. 16:39

Fotó: Shutterstock
Kisebb eső előfordulhat, de akár 24 fokot is mérhetünk.
Nyugati tájaink fölött tartósabban több lesz a felhő, és kissé gyengébb a nappali felmelegedés. Keletebbre inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen, a hőmérsékletben egyelőre ne várható változás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szerdán a Dunántúl nyugati, északnyugati részén nagyobbrészt erősen felhős lesz az ég, néhol jelentéktelen eső is előfordulhat, míg máshol változó mennyiségű fátyolfelhőzet mellett szűrt napsütésre számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak helyenként élénkülhet meg a délkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a nagyobb városok belső részein, a magasabban fekvő helyeken és a tópartokon ennél néhány fokkal enyhébb, a fagyzugokban hidegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 24 fok között várható, de a Dunántúl nyugati részén egy-két fokkal hűvösebb valószínű.
Csütörtökön változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Helyenként lehet kisebb eső, zápor, a légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a belvárosokban és a magasabban fekvő helyeken kissé enyhébb, a fagyzugokban hidegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.
Pénteken napközben többnyire kevés felhős, sok napsütés valószínű, legfeljebb néhol lehet gyenge zápor. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a belvárosokban és a magasabban fekvő helyeken kissé enyhébb, a fagyzugokban hidegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.
Szombaton változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként kisebb eső, zápor lehet. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.
Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, és több helyen lehet eső, zápor. Az északi szél nagy területen megerősödhet, a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között lehet.