Egy árus mentette meg a vásárló életét egy budapesti piacon

Publikálás dátuma
2018.10.24 14:50
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fiatal férfi azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a helyszínre érkező mentőegység folytatott.
„Egy fiatal piaci árus sietett annak az 50 körüli asszonynak a segítségére, aki minden előzetes panasz nélkül holtan esett össze az egyik budapesti piac forgatagában”
–közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.
Mint írják, a férfi értesítette a mentőket és pontosan követte a mentésirányító telefonos instrukcióit. A gyors vizsgálat után egyértelmű volt, hogy cselekedni kell, hisz a betegnek nem volt légzése, sem vérkeringése. A fiatal férfi azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a pillanatok alatt helyszínre érkező mentőegység emelt szinten folytatott.
„A beteg életéért még hosszú percekig folyt a küzdelem, ami az időben megkezdett mellkasi nyomások hatására sikerre vezetett. Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink az asszonyt, miután köszönetet mondtak a piac névtelen hősének aki mert és tudott segíteni”
– olvasható a bejegyzésben.
Frissítve: 2018.10.24 14:50

Hét körözés volt érvényben az 50 éves nő ellen

Publikálás dátuma
2019.02.23 13:42
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A budapesti nyomozók elfogták azt a középkorú nőt, aki ellen lopás, kifosztás, kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetés miatt több hatóság is körözést bocsátott ki.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. február 22-én 14 óra 50 perckor igazoltatták egy autó utasát Budapest XX. kerületében. Az igazoltatás során a nő nem a valódi adatait adta meg, ezért előállították a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságára - közölte a police.hu.   A nyomozók megállapították, hogy az 50 éves budapesti L. Rózsát több budapesti rendőrkapitányság, a Fővárosi Törvényszék és a Pesti Központi Kerületi Bíróság is több bűncselekmény miatt körözte. A nyomozók a nőt előállítását követően átszállították a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, mivel a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltését nem kezdte meg. ​  

Villamosmegállóban landolt egy autós a Nagykörúton (fotó)

Publikálás dátuma
2019.02.23 11:38

Fotó: BKK / Facebook
Baleset történt a budapesti Nagykörúton a Király utcánál, közölte közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési központ szombat reggel. A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz közlekedett az Oktogon M és a Blaha Lujza tér M között.
A balesetről részleteket ugyan nem tettek közzé, de egy képet igen. Ezen az látszik, hogy egy autós valahogy a villamosmegállóba hajtott, és ott félig az utasoknak szánt részen, félig a sínen megállt.
Frissítve: 2019.02.23 12:04