Egy árus mentette meg a vásárló életét egy budapesti piacon

Publikálás dátuma
2018.10.24. 14:50
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fiatal férfi azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a helyszínre érkező mentőegység folytatott.

„Egy fiatal piaci árus sietett annak az 50 körüli asszonynak a segítségére, aki minden előzetes panasz nélkül holtan esett össze az egyik budapesti piac forgatagában”

–közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írják, a férfi értesítette a mentőket és pontosan követte a mentésirányító telefonos instrukcióit. A gyors vizsgálat után egyértelmű volt, hogy cselekedni kell, hisz a betegnek nem volt légzése, sem vérkeringése. A fiatal férfi azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a pillanatok alatt helyszínre érkező mentőegység emelt szinten folytatott.

„A beteg életéért még hosszú percekig folyt a küzdelem, ami az időben megkezdett mellkasi nyomások hatására sikerre vezetett. Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink az asszonyt, miután köszönetet mondtak a piac névtelen hősének aki mert és tudott segíteni”

– olvasható a bejegyzésben.

Szerző
Témák
mentő Budapest piac

Óriási verekedés volt kedd éjjel egy József körúti sörözőben

Publikálás dátuma
2018.10.24. 13:07

Fotó: Pesten Hallottam Facebook Csoport
Kocsmázó társaság verekedett össze biztonsági őrökkel a Blaha Lujza tér közelében, a balhénak a rendőrök érkezése vetett véget.
Tömegverekedés miatt riasztották a rendőröket október 23-án éjjel egy József körúti sörözőhöz, ahol egy román társaság csapott össze eddig tisztázatlan okból a szórakozóhely biztonsági őreivel. A harcias vendégek egyike korsót is dobott az őrök felé, de az nem talált el senkit. A román állampolgárok ezután megpróbáltak elszaladni, de a kiérkező rendőrök a helyszín közelében elfogták őket – írja a police.hu.
A balhé után három román férfit és egy szekuritist vittek a józsefvárosi kapitányságra, három főt csoportosan elkövetett garázdaság, egy személyt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanújával hallgattak ki az éjszaka folyamán. 
168 Óra úgy tudja, hogy a Blaha sörözőben tört ki a verekedés, aminek nem volt köze a nemzeti ünnep utáni tiltakozó akciókhoz. A lap szerint hat embert állítottak elő a rendőrök az összecsapás után, és egy járőr meg is sérült az incidensben – utóbbi értesülést viszont a 444. hu kérdésére cáfolta a hatóság.
Szerző

Más autójában aludt el, de előtte fel is törte

Publikálás dátuma
2018.10.24. 10:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A debreceni férfi buli után a kocsiban akart pihenni, épp csak a garázst és a járművet tévesztette el.
Rongálás vétsége miatt indult eljárás egy 38 éves debreceni férfi ellen, aki mindenáron autóban akart aludni, ám kissé elnézte a házszám,ot. A rendőrökhöz kedden reggel érkezett bejelentés az ismeretlenről, aki egy helyi társasház mélygarázsában szunyókál egy megrongált autóban.
A férfit a rendőrök ébresztették, ő is csak ekkor tudta meg, hogy eltévesztette a házszámot: bulizás után az autóülésen akart pihenni, ám mivel kocsikulcsa nem volt nála, felfeszítette a jármű ajtaját. Reggelre aztán kiderült, hogy rossz mélygarázst és idegen autót választott.  
Szerző