Egy árus mentette meg a vásárló életét egy budapesti piacon

Publikálás dátuma
2018.10.24 14:50
illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A fiatal férfi azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a helyszínre érkező mentőegység folytatott.
„Egy fiatal piaci árus sietett annak az 50 körüli asszonynak a segítségére, aki minden előzetes panasz nélkül holtan esett össze az egyik budapesti piac forgatagában”
–közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.
Mint írják, a férfi értesítette a mentőket és pontosan követte a mentésirányító telefonos instrukcióit. A gyors vizsgálat után egyértelmű volt, hogy cselekedni kell, hisz a betegnek nem volt légzése, sem vérkeringése. A fiatal férfi azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a pillanatok alatt helyszínre érkező mentőegység emelt szinten folytatott.
„A beteg életéért még hosszú percekig folyt a küzdelem, ami az időben megkezdett mellkasi nyomások hatására sikerre vezetett. Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink az asszonyt, miután köszönetet mondtak a piac névtelen hősének aki mert és tudott segíteni”
– olvasható a bejegyzésben.
2018.10.24 14:50
Frissítve: 2018.10.24 14:50

A Dunába esett egy nő Győrben

Publikálás dátuma
2018.12.14 10:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A stégbe kapaszkodó asszonyt rendőrök mentették ki a jéghideg vízből.
Egy stégbe kapaszkodó nőt mentettek ki a jéghideg vízből a győri rendőrök – írja a police.hu. A rendőrségre csütörtök éjszaka érkezett állampolgári jelzés arról, hogy egy nő a Dunába esett Győrben, a Kossuth és a Jedlik-híd között. A járőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ahol a folyóban szinte teljesen elmerült asszonyt egy stégbe kapaszkodva találták meg. A bejelentő nem tudott segíteni a bajba jutottnak, mivel a part ezen a szakaszon náddal és csúszós kövekkel borított volt. Farkas Péter rendőr őrmester és Pozsgai Dolóresz próbaidős rendőr őrmester a vízből, míg harmadik társuk, Pénzes Katalin rendőr törzszászlós a partról segített a nő mentésében. Az átfagyott asszonyt a mentők a helyszínen ellátták és kihűlés veszélye miatt kórházba vitték.
2018.12.14 10:29
Frissítve: 2018.12.14 10:29

Csaknem egy tonna potencianövelőt és hormontablettát foglalt le a NAV

Publikálás dátuma
2018.12.14 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A tablettákat egy Szingapúrból érkező légi szállítmányban találták. Engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység gyanúja miatt tettek feljelentést az ügyben.
Mintegy 900 kilogramm különféle potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormont találtak egy Szingapúrból érkező légi szállítmányban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A több mint 20 ezer doboz, fogyasztásra kiszerelt tablettát feltételezhetően engedély nélkül importálta egy magyar vállalkozás. A NAV a Facebook-oldalán azt írja: megkeresték a tabletták importját és forgalmazását engedélyező Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a potencia- és tömegnövelők beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel. Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem Bosznia-Hercegovinába akarta továbbszállítani. A NAV közleményében kiemeli, hogy a gyógyszerek beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető. A pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység gyanúja miatt tettek feljelentést. A potencia- és tömegnövelő gyógyszerek illegális nemzetközi kereskedelme akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
2018.12.14 10:04