üldözött keresztények;Azbej Tristan;budai villa;

2018-10-26 16:44:22

Budai villából segíti az üldözött keresztényeket a kormány

A Naphegy térre, az MTVA kiadói cégének korábbi épületébe költöztetik Azbej Tristam államtitkárságát. Az új székhelyre több mint félmilliárd forintot költenek a jövő év végéig.

Szűkös lett a Miniszterelnökség székháza, ez lehet a magyarázat arra, hogy egy budai, Naphegy téri villába költöztetik át az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságot; utóbbiről nemrég írtuk meg, hogy idén 27 milliós támogatást adott egy, cikkében a melegeket leprásokhoz hasonlító keresztény portálnak.

A tervezett költözés hírét a 444.hu szúrta ki a csütörtöki Magyar Közlönyben: az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározatból kiderül, hogy az Azbej Tristan vezette államtitkárság a Naphegy tér 1. szám alatti villát kapott meg, aminek átalakítására felújítására 365 millió forintot, fenntartására pedig jövő évre 186, 3 millió forintot biztosítana a kormány.

Az új székház kijelöléséről ráadásul úgy döntöttek, hogy az épület még nincs a Miniszterelnökség tulajdonában: a határozat ki is tér rá, hogy az ingatlant kezelési-fenntartási jogait először a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől kell a Közbeszerzési Főigazgatósághoz helyezni, és csak ezután veheti használatba a Miniszterelnökség alá tartozó államtitkárság.

Az épület korábban sokáig az MTVA-hoz köthető cégek és alapítványok székhelye volt az Opten cégnyilvántartása szerint, 2016 márciusától azonban az összes ilyen cég kiköltözött az épületből.