Kiss Szilárd;nyomozás;

2018-10-29 08:19:00

Megszüntették a nyomozást Kiss Szilárd ellen

Az indoklás szerint nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.

Megszüntették a Kiss Szilárd volt agrárattassé elleni nyomozást – írja a Facebook oldalán Panyi Szabolcs, az Index korábbi munkatársa, hozzátéve: „aki annak ellenére dolgozhat miniszteri megbízottként, hogy orosz maffia- és titkosszolgálati kapcsolatok miatt kétszer is megbukik a nemzetbiztonsági ellenőrzésen, annak a sérthetetlenségén kár is csodálkozni”.

Panyi közölte, hogy a IV. és XV. kerületi ügyészség indoklása szerint „a rendelkezésre álló adatok illetve bizonyítási eszközök alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”.

Az ügyben a Párbeszéd Magyarországért, Szél Bernadett és Tényi István tett feljelentést. Panyi a bejegyzésben hangsúlyozza, hogy az ügyészség eljárást megszüntető határozata szerint

– egy orosz üzletember beperelte Kiss Szilárdot, mert hiába fizetett neki 80 ezer eurót azért, hogy szerezzen be vízumokat a „barátainak”, Kiss a pénzt lenyúlta, de az ígért vízumokat nem szállította le. Mint írja, az orosz bírósági végzés szerint a kenőpénzt Kissnek vissza kellett fizetnie, és a nyomozás során a magyar rendőrség ezt az orosz bírósági végzést képtelen volt beszerezni.

– egy magyar konzul hiába vallotta, hogy még a németek is hivatalosan szóltak nekik a visszaélésekről, a német külügyet sem keresték meg a magyar hatóságok a nyomozás során.

– és a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium azokat a meghívóleveleket, amelyeket Kiss Szilárd több mint 5800 vízumhoz kiadott, és bizonyítékok lehettek volna, „egyszerűen leselejtezte”.