Egy mobilért taposták félholtra és késelték meg az asszonyt

Publikálás dátuma
2018.10.31. 19:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök két nap után bukkantak rá a magára hagyott nőre, már nem élt.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és lopás bűntette miatt nem jogerősen 19 és 18 évi fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a két férfit, aki nőismerősét ölte meg. A két férfi 2015 márciusában azért kereste fel az egyedül élő, italozó életmódot folytató nőt, hogy ellopja a mobilját. Kártyázás és italozás közben az elsőrendű vádlott ellopta a telefont, majd ütni kezdte a nőt. Ezután a két férfi közösen többször fejen vágta a nőt, majd mellkasát, vállát taposták, végül a másodrendű vádlott egy késsel vállon szúrta. A sorsára hagyott nőt két nap múlva találták meg holtan a rendőrök. A vádlottak tagadják az emberölést és felmentésüket kérték, míg az ügyészség súlyosbítás, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása miatt jelentett be fellebbezést.

Látják a törzsét, hallják a feketedobozát a lezuhant repülőgépnek

Publikálás dátuma
2018.10.31. 18:47

Fotó: Aditya Irawan / AFP
Az indonéz gépek, éppen csapnivaló biztonsági állapotuk miatt, hosszú időn át ki voltak tiltva az európai és az amerikai légtérből.
Hajózási radarral talált egy 22 méter hosszú tárgyat a tengerben az indonéz hadsereg, amelyik valószínűleg a hétfőn lezuhant gép törzse, illetve hangjelzéseket is befogott, melyek 70 százalék bizonyossággal a repülő feketedobozának jeladójától származnak, írja a hvg.hu.
189 emberrel
zuhant nem sokkal jakartai felszállása után a tengerbe a mindössze két hónapja gyártott Boeing 737-800 típusú gép.

Szerdán 44 hajó kutatott a roncsok és holttestek után, és közben hangjelzéseket fogtak be a keresők, amelyek 70 százalékos valószínűséggel a repülő feketedobozának jeladójától származnak. A hangforrás megtalálására búvárokat küldtek. A lezuhant gépnél előző repülése során műszaki probléma lépett fel, amelyet azonban – a Lion Air elnökének közlése szerint – az eljárásnak megfelelően kijavítottak. Ám Indonéziának nincs jó híre légiközlekedésének biztonságáról. Az ország légitársaságai csaknem egy évtizedig ki voltak tiltva biztonsági aggályok miatt az európai és az észak-amerikai légtérből. Az Európai Unió az idén, az Egyesült Államok 2016-ban oldotta fel a tilalmat.  Mindeközben Indonézia közlekedési minisztere bejelentette, hogy felmentette a munkavégzés alól a gépet üzemeltető légitársaság, a Lion Air műszaki igazgatóját és azokat az alkalmazottakat, akik jóváhagyták a repülő felszállását. A minisztérium közlése szerint ellenőrizni fogják az összes olcsón utaztató indonéz légitársaság működését.

Nem utalnak jelek arra, hogy hajtóműproblémája lett volna az Indonéziában lezuhant utasszállító repülőgépnek - közölte Háy György repülésbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán. Ezeknek a járműveknek nagyon erős a hajtóművük, és ha az egyik leáll, attól legfeljebb laposabban emelkednek tovább, de semmiképpen nem süllyednek. Felszállás után, lezuhanás előtt még kézzel vezethették a gépet, a probléma pontos okára majd csak a fekete dobozok tudnak választ adni.

Szerző
Frissítve: 2018.11.04. 17:05

Helikopter emelte ki a rossz helyen szelfiző pár holttestét

Publikálás dátuma
2018.10.31. 18:35

Az indiai nő és férfi adrenalinfüggőnek vallotta magát.
Egyre többen vesztik azért életüket, mert egy igazán izgalmas képet szeretnének magukról készíteni, például egy medve társaságában vagy egy szikla peremén: most egy fiatal indiai párt halt meg az amerikai Yosemite Nemzeti Parkban, mert egy vakmerő szelfi kedvéért egy kinyúló sziklapárkány szélére merészkedtek, írja a hvg.hu. A 30éves Meenakshi Moorthy és férje, a 29 éves Vishnu Viswanath a férfi testvére szerint adrenalinfüggőknek vallották magukat, közösségi oldalukon gyakran osztottak meg képet hegymászás, vagy éppen siklóernyőzés közben. A pár holttestét helikopterrel és speciális felszereléssel hozta fel a sziklaperem alatti szakadékból egy speciális mentőcsoport
Szerző