Egy mobilért taposták félholtra és késelték meg az asszonyt

Publikálás dátuma
2018.10.31 19:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A rendőrök két nap után bukkantak rá a magára hagyott nőre, már nem élt.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és lopás bűntette miatt nem jogerősen 19 és 18 évi fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a két férfit, aki nőismerősét ölte meg. A két férfi 2015 márciusában azért kereste fel az egyedül élő, italozó életmódot folytató nőt, hogy ellopja a mobilját. Kártyázás és italozás közben az elsőrendű vádlott ellopta a telefont, majd ütni kezdte a nőt. Ezután a két férfi közösen többször fejen vágta a nőt, majd mellkasát, vállát taposták, végül a másodrendű vádlott egy késsel vállon szúrta. A sorsára hagyott nőt két nap múlva találták meg holtan a rendőrök. A vádlottak tagadják az emberölést és felmentésüket kérték, míg az ügyészség súlyosbítás, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása miatt jelentett be fellebbezést.
2018.10.31 19:16

Rengeteg gyerek álmát váltotta valóra a devecseri férfi, aki ellopott egy játékautomatát

Publikálás dátuma
2018.12.11 14:47
illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Négy órán belül elkapták, beismerte tettét.
Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre hétfő délelőtt: az egyik devecseri közintézmény várójából ismeretlen tettes eltulajdonította az ott található játékadagoló automatát, írja a police.hu.
Négy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt. Egy 33 éves helyi lakost hallgattak ki a nyomozók gyanúsítottként, aki elismerte: ő lopta el a játékadagoló gépet. A házkutatás során elő is került az ellopott, közel hatvan ezer forint értékű berendezés.
A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
2018.12.11 14:47

Pénzt akart a két férfi - Fizetés helyett fogta a puskát, és lelőtte őket

Publikálás dátuma
2018.12.11 12:28
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ JEAN-SEBASTIEN EVRARD
Anyagi vitát rendezni érkeztek Kemecsére a férfiak, akiknek forint helyett ólom lett a jussa.
Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 38 éves nyíregyházi lakos ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya - írja a police.hu.
A nyomozás adatai szerint a két sértett - egy 45 éves taktakenézi és egy 40 éves tiszavasvári férfi - hétfő este érkezett a gyanúsított külterületi házához. Egy korábbi anyagi vita miatt érkeztek. Egyenesen az udvarra mentek.
Pénzt követeltek a férfitől, aki ekkor rájuk fogta a sörétes vadászpuskáját, és távozásra szólította fel őket. De nem mentek - a gyanúsított pedig meghúzta a ravaszt.
A lövések következtében a 45 éves és a 40 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedtek.
A rendőrök a bejelentést követően a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a helyszínen elfogták és előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták. Az ingatlan udvarán az elkövetéshez használt, engedéllyel tartott fegyvert megtalálták és lefoglalták. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.
2018.12.11 12:28