Brutalitás a női kézilabda-meccsen: veséjét vesztette a kókai játékos

Publikálás dátuma
2018.11.01. 09:48
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A mérkőzés eleve durván kezdődött, a második félidőben történtek miatt viszont már a megyei kézilabda-szövetség is vizsgálatot indított.
Inkább ketrecharcra, mint kézilabda-meccsre emlékeztetett október 28-án Kóka KSK – Százhalombattai KE Pest megyei női felnőttmérkőzése. Az Indexnek nyilatkozó játékos, Szilágyi Noémi szerint az egész meccsre jellemző volt a brutalitás. „Ami viszont a második félidő 11. percében történt, arra nincsenek szavak” - írja a portál.
Egy kókai játékost, Szalkai Adriennt olyan durván bántalmazta ellenfele, hogy veséje megsérült, később el is kellett távolítani.

Az esetről Facebook-oldalán számolt be a Pest Megyei Kézilabda Szövetség is, hangsúlyozták, a történtek nem maradnak következmények nélkül, a szövetség teljes körű vizsgálatot indít az ügyben. A bejegyzést kommentálók szerint Szalkait vesén rúgták, többen pedig követelték, hogy támadóját örökre tiltsák el a pályáról.
Szerző

Erdei Zsolt korábban maga beszélt kvázi vesztegetésről, most azt kéri ki magának, hogy tolvaj lenne

Publikálás dátuma
2018.10.31. 16:55

Fotó: Kállai Márton
 Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) elnöke egyre nagyobb bajban van, írja a Bors. A lap úgy tudja, a hétfő délelőtti elnökségi ülésen Erdei Zsolt azt kiabálta: "Nem vagyok tolvaj! Nem loptam el semmit"!   – Zsolt akkor készült ki, amikor kiderült, hogy több elnökségi tag rendőrségi feljelentést akart tenni ellene – mondta a Bors bennfentes forrása. Emlékeztetőül: az el­nök négyfős szakértői csapatot bízott meg az ifjúsági világbajnokság meg­szervezésével. A szövetségi pletykák szerint a négyes megbízási szerződéssel dolgozott, és állítólag ezzel párhuzamosan magánvállalkozói számlákat nyújtott be a rendezési költségek elszámolásáról. Hogy ennek a mondásnak van-e alapja (348 millió forintos hiány biztos) azt az ügyészség fogja megállapítani.  – A vb-rendezés kapcsán nem volt közbeszerzés, és a költségek végül több száz millió forinttal rúgtak többre a tervezettnél. Nem gondoljuk, hogy Zsolt szándékosan meg akarta károsítani a szövetséget, de sajnos nem volt megfelelően körültekintő, kihasználták a naivságát. Viszont ő az elnök. Az általa megbízott egyik menedzser viselkedése is arra utal, hogy valamit elhibázhattak, hiszen közölte az ülésen, csak az ügyvédjén keresztül hajlandó bármilyen kérdésre felelni. Kereste a Bors Erdei Zsoltot is, de a szövetségi elnök nem vette fel a telefonját.

Maradandó élmény egyenlő kvázi vesztegetés

Diplomáciai szempontból ezért volt fontos, ahogyan az AIBA (a nemzetközi boxszövetség) tisztségviselőit, bíróit elhelyeztük, kiszolgáltuk. Olyan ellátást kellett biztosítsunk nekik, ami maradandó emlékeket ébreszt majd bennük akkor, amikor arra szükség van - indokolta Erdei korábban, miért nem volt rossz üzlet a túlköltés.

Szerző
Témák
Erdei Zsolt

Istállóban edzett Korpási német legyőzője

Publikálás dátuma
2018.10.31. 09:20

Fotó: Szalmás Péter / Népszava
A budapesti világbajnokságon a 72 kg-osok között kötöttfogásban aranyérmes német Frank Stäbler az egyetlen, aki három különböző súlycsoportban is nyerni tudott.
A 29 éves Frank Stäbler a budapesti birkózó-világbajnokságon Korpási Bálint legyőzésével lett aranyérmes a 72 kg-os súlycsoportban. Stäbler 2015-ben a 66, tavaly a 71 kg-os kategóriában szerzett vb-aranyat, ő az egyetlen a sportágban, aki három különböző súlycsoportban is felért a csúcsra a vb-n.
„Mindig kell találni valami célt, amiért naponta száz százalékos motivációval tudsz küzdeni – mondta Stäbler a ZDF német állami televíziós csatornán. – Az első helynél nincs feljebb, az a csúcs, ha sikerült meghódítani, akkor új kihívást kell keresni. Ezért váltottam a vb-aranyak után súlycsoportot.” Stäbler egészen extrém körülmények között készült a budapesti vb-re, két hónapig édesapja gazdaságában, az istállóban kellett edzenie. Edzője, Andreas Stäbler (aki csak névrokona a sportolónak) összeveszett munkaadója, a TSV Musberg elnökével, ezért a duót kitiltották a birkózócsarnokból.
„A pontos részleteket nem ismerem, nem is foglalkoztam vele, hozzám annyi jutott el, hogy nem mehetek be a terembe, ezért édesapám gazdaságában, az egyik raktárként használt istállóban arrébb állítottuk a traktorokat, és leterítettünk egy birkózószőnyeget, itt készültem az utolsó két hónapban – mesélte Stäbler. – Mivel hideg volt az istállóban, bevittünk két hősugárzót, számomra ez további plusz motivációt jelentett, hogy ilyen körülmények között is én legyek a világ legjobbja.”
Stäbler a budapesti vb negyeddöntőjében az utolsó két percben 0-6-ról fordította meg a mérkőzést 10-6-ra kazah riválisával szemben.
„Nagyon fáradt voltam, fájt mindenem, szédültem, azt éreztem, hogy menni is alig tudok, kedvenceim közé tartoznak a Rocky-filmek, egy ottani idézetet mormoltam magamnak, hogy még egy lépés kell, még egy kicsit kell kibírni, és meglesz, és tényleg meglett” – idézte fel a hihetetlen fordítást.
A német birkózó nem először járt Budapesten, és szeretett volna a fináléban Korpásival találkozni.
„Szeretek Magyarországon versenyezni, mert nagyon jó a hangulat, a szurkolók űzik-hajtják előre a hazai sportolókat, ami feldob engem is – idézte fel a finálét Stäbler. – Korpási fantasztikus támogatást kapott a nézőktől, számomra nem nyomást jelentett, hogy szinte az egész csarnok ellenem szurkolt, hanem plusz motivációt, nagyon sok erőt tudtam meríteni ebből. Az a mottóm, hogy a sikerhez nem szerencse kell, hanem a siker vér, izzadság és könnyek eredménye. Így volt ez a fináléban is.”

Visszavonult volna, ha olimpiát nyer

Stäbler gyűjteményéből még hiányzik az olimpiai arany. A német klasszis a 2012-es londoni olimpián első meccsét elveszítette Lőrincz Tamás ellen, ám mivel a magyar birkózó eljutott a döntőig (ahol sajnos kikapott), Stäbler a vigaszágon folytathatta, és innen eljutott a bronzmeccsig, de ott vereséget szenvedett. A 2016-os riói olimpia előtt megsérült, ezért nem tudott úgy felkészülni a játékokra, hogy versenyben legyen az érmekért, végül hetedikként zárt.
„Ha Rióban aranyérmes lettem volna, akkor valószínűleg most már nem birkóznék, az olimpiai bajnoki címnél nincs feljebb, ott valószínűleg az sem motivált volna, hogy másik súlycsoportban megpróbáljak megint aranyat nyerni – jelentette ki Stäbler. – Nem hiszek a véletlenekben, örülök, hogy egy felső erő így alakította a sorsomat. Abban is hiszek, hogy meglesz az olimpiai arany, ha eljön az ideje, remélem, már 2020-ban, Tokióban, rajtam biztos nem fog múlni.”