Hét éve megszökött bűnözőt adtak ki a Magyarországnak

Publikálás dátuma
2018.11.03. 09:13

Fotó: police.hu
A belga hatóság átadott a budapesti nyomozóknak egy szerb férfit, aki két társával hét éve kétszer is betört egy terézvárosi üzletbe, később pedig házi őrizetéből külföldre szökött - közölte a BRFK szombaton a rendőrség honlapján.
A közlemény szerint a 37 éves szerb állampolgár két társával 2011 júliusában felfeszítette egy terézvárosi üzlet ajtaját és lopott ruhával telepakolt egy bérelt autót. Két hónappal később a férfi és egyik társa megint betört ugyanabba az üzletbe. Összesen így több mint 100 millió forint értékű árut loptak el. A gyanúsítottak 2011 szeptemberében előzetes letartóztatásba kerültek. A szerb férfit öt hónap után házi őrizetbe helyezték, egy kőbányai lakásba, de onnan öt nap múlva megszökött. A rendőrök kiderítették, hogy a férfi álnéven külföldön tartózkodik, ezért a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki ellene. Az olasz hatóságok 2015 októberében értesítették magyar kollégáikat, hogy elfogták a férfit, aki ellen közben több nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak. Magyarországnak azonban csak azután adhatták át, hogy letöltötte az Olaszországban kiszabott szabadságvesztését, majd a belga hatóság is kihallgatta. Miután a szerb férfi szerdán megérkezett a ferihegyi repülőtérre, a nyomozók különösen nagy értékre elkövetett betöréses lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.
Szerző

Autóval ütközött a csepeli HÉV

Publikálás dátuma
2018.11.03. 09:06
Képünk illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A baleset miatt ritkábban járnak a vonatok a Boráros tér és a Szent Imre tér között.
Személyautóval ütközött a csepeli HÉV egyik szerelvénye szombat reggel a XXI. kerületi Szent Imre téren - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A balesetben senki nem sérült meg, de az autó a sínpáron állt meg, ezért a forgalmat járőrök irányítják a helyszínelés idején. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebok-oldalán azt közölte, hogy a HÉV egy vágányon és ritkábban, 20 percenként jár a Boráros tér és a Szent Imre tér között. A Szent Imre tér és a csepeli végállomás között a párhuzamosan közlekedő, menetrend szerinti autóbuszokkal lehet közlekedni. 
Szerző
Témák
csepeli HÉV

Kisbusszal ütközött teherautó, egy ember meghalt Mórnál

Publikálás dátuma
2018.11.02. 21:53
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Több sérültje is van a balesetnek. Teljes a lezárás a 81-es főúton.
Halálos baleset történt péntek este 20 óra 20 perc körül a 81-es számú főúton, Mór külterületén - tájékoztat honlapján a rendőrség. Egy tehergépjármű és egy kisbusz ütközött össze.
Egy férfi a helyszínen életét vesztette, több ember megsérült.

Négyen a kisbuszba szorultak, őket a tűzoltóknak kellett kiszabadítania a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.
A helyszíni szemle és műszaki mentés idején a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a rendőrök. Kerülni a 8216-os úton Bakonycsernyén keresztül a 8227-es úton Aka érintésével lehet.
Szerző