Huszonkét évet is kaphat a gyermekotthon zaklatással vádolt volt igazgatója

Publikálás dátuma
2018.11.07 20:41
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A férfi a vádirat szerint tíz fiút molesztált – volt, akit rendszeresen, éveken keresztül szexuális cselekményekre kényszerített.
Közel három, tanúkihallgatással és okirat-ismertetéssel töltött nap után szerdán megtartották a perbeszédeket a bicskei gyermekmolesztálási ügyben – tudatta az RTL Klub Híradója.
A csatorna idézi a vádiratot is, ami szerint a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója tíz fiatal fiút korábban rendszeresen szexuális cselekményekre vagy azok eltűrésére kényszerített – volt, akit éveken keresztül is – és kihasználta elesettségüket.
Az RTL Klub szerint a vádlott az első tárgyalási napon még mosolyogva fogadta a sértetteket, szerdán azonban már érzelemmentes arccal, vezetőszárat követve sietett be a tárgyalóterembe. A híradó idézi az egyik sértettet is, aki számára megnyugtató érzés, hogy az ügy hamarosan lezárulhat, de nagyon várja már az ítélethozatalt.
Az ügyben várhatóan november 21-én hoznak első fokon ítéletet. Ha a volt igazgatót bűnösnek találják, 5-től 22 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.
2018.11.07 20:41

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában

Publikálás dátuma
2018.11.19 15:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Két nőt támadott meg egy férfi pár saroknyira a Blaha Lujza tértől szerda este.
Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerdán késő este – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI megkeresésére. A Ripost hétfői számában azt írta, hogy egy férfi két nőt is megtámadott a Blaha Lujza tértől pár saroknyira lévő Vas utcánál, de az egyiküknek sikerült elmenekülnie. A rendőrség az újsággal azt közölte, hogy bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az üggyel kapcsolatban az MTI megkeresésére azt mondta, a kerületi kapitányság egy rendbeli szexuális erőszak, és további egy rendbeli szexuális erőszak kísérlete miatt indított eljárást.
Szerző
2018.11.19 15:03
Frissítve: 2018.11.19 15:03

Megütötte, majd bezárta tanárát a tornaterembe egy pécsi diák

Publikálás dátuma
2018.11.19 14:36
illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A fiatal korábban az egyik iskolatársát is bántalmazta.
Könnyű testi sértés, garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 15 éves helyi fiú ellen – írja a police.hu. A gyanú szerint a fiatal még 2017. szeptemberében egy pécsi iskolában megrúgta, majd többször meg is ütötte egyik iskolatársát, aki a bántalmazás során könnyebben megsérült. A fiú novemberben megütötte egyik tanárát is, akit ezután hét iskolatársával együtt bezárt a tornaterembe. Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.
2018.11.19 14:36