Huszonkét évet is kaphat a gyermekotthon zaklatással vádolt volt igazgatója

Publikálás dátuma
2018.11.07 20:41
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A férfi a vádirat szerint tíz fiút molesztált – volt, akit rendszeresen, éveken keresztül szexuális cselekményekre kényszerített.
Közel három, tanúkihallgatással és okirat-ismertetéssel töltött nap után szerdán megtartották a perbeszédeket a bicskei gyermekmolesztálási ügyben – tudatta az RTL Klub Híradója.
A csatorna idézi a vádiratot is, ami szerint a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója tíz fiatal fiút korábban rendszeresen szexuális cselekményekre vagy azok eltűrésére kényszerített – volt, akit éveken keresztül is – és kihasználta elesettségüket.
Az RTL Klub szerint a vádlott az első tárgyalási napon még mosolyogva fogadta a sértetteket, szerdán azonban már érzelemmentes arccal, vezetőszárat követve sietett be a tárgyalóterembe. A híradó idézi az egyik sértettet is, aki számára megnyugtató érzés, hogy az ügy hamarosan lezárulhat, de nagyon várja már az ítélethozatalt.
Az ügyben várhatóan november 21-én hoznak első fokon ítéletet. Ha a volt igazgatót bűnösnek találják, 5-től 22 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.
2018.11.07 20:41

Keresztbe állt egy autó a Margit hídi villamossíneken, a megálló korlátját is áttörte

Publikálás dátuma
2019.01.17 07:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Nem tudni, hogy megsérült-e valaki a Budapesten történt balesetben. A villamos helyett pótlóbusz közlekedik.
A villamossínekre hajtott egy gépkocsi a budapesti Margit híd középső szakaszán csütörtök reggel 6 körül. Egy régebbi, egyszerű autóról van szó, ami nagyjából
a híd közepén lévő villamosmegállóba állt be, annak korlátját is áttörve
- írta le a helyzetet a Népszava egy olvasója. Mivel korán reggel van, talán nem várakozott senki a megállóban, ám aki az autóban ült, megsérülhetett. Erről még hivatalos tájékoztatás nem született.
A katasztrófavédelem szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók szüntetik meg a forgalmi akadályt, amelyhez a közlekedési társaság értesítését is kérték. Az autóforgalom nem állt le, de a villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek.
2019.01.17 07:16

Videóra vették, ahogy elfüstöl egy busz Budapesten

Publikálás dátuma
2019.01.16 18:11
Illusztráció
Fotó: Népszava/
A sofőr mindenkit időben leszállított.
Lángra kapott a BKK egyik autóbusza, az ekkor pont a Kossuth nyomdánál járó 168E számú járat. A 444.hu egyik olvasója videón is megörökítette az esetet:
A beszámoló szerint már akkor érezni lehetett a füstöt, amikor az utasok felszálltak, és hamarosan a füstjelző is bejelzett. A sofőr ekkor, még pont időben, mindenkit leszállított. Aztán megpróbált elgurulni, de egy pillanatra lángra kapott a motor.
2019.01.16 18:11
Frissítve: 2019.01.16 18:41