8 évig gazdagodott háborítatlanul egy szegedi férfi egy nő futtatásából

Publikálás dátuma
2018.11.08 07:34

Fotó: police.hu
Ingatlanba fektette az emberkereskedelemmel szerzett pénzét a szegedi férfi, aki börtönben ülő barátjának is segített annak áldozatát futtatni.
Emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás J. Lajos 38 éves szegedi lakos és társai ellen - tájékoztat honlapján a rendőrség. A férfi bizonyíthatóan
legalább nyolc éve dolgoztatott prostituáltként egy szegedi nőt.
A pénzt, amit a nő Hollandiában, Dániában és Izlandon kapott, részben vagy egészben elvette J., és ebből fedezte saját és családja megélhetését.
A nyomozás további adatai szerint J. Lajosnak tudomása volt arról, hogy barátja, a 38 éves P. Mihály szegedi lakos egy másik nőt hasonló módon kényszerít prostitúcióra. Amikor P. Mihálynak másfél évre börtönbe kellett vonulnia egy másik ügyben, barátjára bízta az általa futtatott nő felügyeletét. Az is megállapítható volt, hogy P. Mihály felesége több alkalommal vett fel a prostitúcióból származó összegeket, illetve a nyomozás adatai szerint a J. Lajos egy rokona, J. Mária, segítségével fektette ingatlanokba az emberkereskedelemmel keresett pénzét.
A rendőrök négy személyt fogtak el kedden, akiket a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítanak,
valamint átkutatták a hozzájuk köthető ingatlanokban. Az akció alkalmával a rendőrök
  • nagy mennyiségű készpénzt,
  • ékszereket és
  • több személygépkocsit lefoglaltak, továbbá
  • öt szegedi ingatlant, illetve azok haszonélvezeti jogát vették zár alá.
 Lefoglaltak telefonokat, számítógépeket, a bűncselekményhez köthető dokumentumokat is. Az elfogott személyeket a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
Frissítve: 2018.11.08 10:27

Vascsővel verte meg, majd kirabolta volt zárkatársa édesanyját egy férfi Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.18 11:01
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A rendőrség néhány órán belül elfogta és őrizetbe vette a vádlottat.
Rendőrnek adta ki magát, majd egy vascsővel megverte és kirabolta volt zárkatársa édesanyját egy 40 éves férfi, a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellene – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint a férfi korábban egy zárkában ült a nő fiával, akiről tudta, hogy az édesanyjával együtt lakik, mivel egy időben a vádlott is ugyanazon a környéken élt. A férfi a szabadulása után, 2018. február 24-én megtudta, hogy a sértett fia már nem él. Még ugyanezen a napon, a késő esti órákban – erősen ittas állapotban – a nő XXII. kerületi címére ment és bekopogott. Az időskorú sértett a zárt ajtó mögül megkérdezte, hogy ki az, mire a férfi azt válaszolta, hogy egy rendőr, aki a sértett fiáról kérne adatokat. Az asszony résnyire kinyitotta az ajtót, ám a férfi belökte azt, és a kezébe vett vasrúddal többször fejbe verte a nőt, és azután is folytatta a bántalmazást, hogy az asszony elesett. A vádlott ezután azt mondta a sértettnek, hogy a fiával együtt ült a börtönben, aki tartozik neki félmillió forinttal, ezért pénzt követelt tőle. A nő közölte a férfival, hogy nincs pénze, ezért a vádlott rálépett a mellkasára és részben a nyakára, miközben életveszélyesen megfenyegette, és ismét pénzt követelt. A fenyegetések és bántalmazás hatására az asszony elárulta a vádlottnak, hogy hol van a pénztárcája. A férfi, miután megszerezte a pénzt, elhagyta a lakást, a magára hagyott asszony pedig telefonon segítséget hívott. A rendőrség a férfit néhány órán belül az eltulajdonított összeggel együtt elfogta és őrizetbe vette. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, és fennállt az életveszélyes sérülés bekövetkezésének valós veszélye. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben többszörösen minősített – felfegyverkezve és időskorú sértett sérelmére elkövetett – rablás bűntette, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Jelen ügyben a halmazati szabályokra figyelemmel, a vádlottal szemben akár 15 év szabadságvesztés kiszabása is lehetséges. A férfi letartóztatásban van. 

Magát rendőrnek kiadva vert át egy idős nőt az unokázós csaló

Publikálás dátuma
2019.03.18 09:38

Fotó: Népszava
A férfi ismeretlen társát továbbra is keresik​ a rendőrök.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság „unokázós” csalók elfogására létrehozott nyomozócsoportja és az újpesti rendőrök két napon belül elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint átvert egy idős nőt. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi múlt szerdán este hívta fel az asszonyt, és közölte vele, hogy unokája balesetet szenvedett, valamint pénzt kért tőle. A nő hitt a telefonálónak, majd átadott kétmillió forintot a lakására érkező férfinak, aki rendőrként mutatkozott be. Amikor a férfi átvette a pénzt, társával együtt autóval elmentek a helyszínről. A rendőrök rövid időn belül beazonosították az egyik férfit, a 32 éves H. Józsefet, akit péntek délelőtt a lakásán fogtak el. A kutatás során több mint egymillió forintot, aranyékszereket és zálogjegyeket találtak a nyomozók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói H. Józsefet csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság vasárnap elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, ismeretlen társát továbbra is keresik.​​