8 évig gazdagodott háborítatlanul egy szegedi férfi egy nő futtatásából

Publikálás dátuma
2018.11.08 07:34

Fotó: police.hu/
Ingatlanba fektette az emberkereskedelemmel szerzett pénzét a szegedi férfi, aki börtönben ülő barátjának is segített annak áldozatát futtatni.
Emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás J. Lajos 38 éves szegedi lakos és társai ellen - tájékoztat honlapján a rendőrség. A férfi bizonyíthatóan
legalább nyolc éve dolgoztatott prostituáltként egy szegedi nőt.
A pénzt, amit a nő Hollandiában, Dániában és Izlandon kapott, részben vagy egészben elvette J., és ebből fedezte saját és családja megélhetését.
A nyomozás további adatai szerint J. Lajosnak tudomása volt arról, hogy barátja, a 38 éves P. Mihály szegedi lakos egy másik nőt hasonló módon kényszerít prostitúcióra. Amikor P. Mihálynak másfél évre börtönbe kellett vonulnia egy másik ügyben, barátjára bízta az általa futtatott nő felügyeletét. Az is megállapítható volt, hogy P. Mihály felesége több alkalommal vett fel a prostitúcióból származó összegeket, illetve a nyomozás adatai szerint a J. Lajos egy rokona, J. Mária, segítségével fektette ingatlanokba az emberkereskedelemmel keresett pénzét.
A rendőrök négy személyt fogtak el kedden, akiket a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítanak,
valamint átkutatták a hozzájuk köthető ingatlanokban. Az akció alkalmával a rendőrök
  • nagy mennyiségű készpénzt,
  • ékszereket és
  • több személygépkocsit lefoglaltak, továbbá
  • öt szegedi ingatlant, illetve azok haszonélvezeti jogát vették zár alá.
 Lefoglaltak telefonokat, számítógépeket, a bűncselekményhez köthető dokumentumokat is. Az elfogott személyeket a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
2018.11.08 07:34
Frissítve: 2018.11.08 10:27

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában

Publikálás dátuma
2018.11.19 15:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Két nőt támadott meg egy férfi pár saroknyira a Blaha Lujza tértől szerda este.
Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerdán késő este – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI megkeresésére. A Ripost hétfői számában azt írta, hogy egy férfi két nőt is megtámadott a Blaha Lujza tértől pár saroknyira lévő Vas utcánál, de az egyiküknek sikerült elmenekülnie. A rendőrség az újsággal azt közölte, hogy bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az üggyel kapcsolatban az MTI megkeresésére azt mondta, a kerületi kapitányság egy rendbeli szexuális erőszak, és további egy rendbeli szexuális erőszak kísérlete miatt indított eljárást.
Szerző
2018.11.19 15:03
Frissítve: 2018.11.19 15:03

Megütötte, majd bezárta tanárát a tornaterembe egy pécsi diák

Publikálás dátuma
2018.11.19 14:36
illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A fiatal korábban az egyik iskolatársát is bántalmazta.
Könnyű testi sértés, garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 15 éves helyi fiú ellen – írja a police.hu. A gyanú szerint a fiatal még 2017. szeptemberében egy pécsi iskolában megrúgta, majd többször meg is ütötte egyik iskolatársát, aki a bántalmazás során könnyebben megsérült. A fiú novemberben megütötte egyik tanárát is, akit ezután hét iskolatársával együtt bezárt a tornaterembe. Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.
2018.11.19 14:36