8 évig gazdagodott háborítatlanul egy szegedi férfi egy nő futtatásából

Publikálás dátuma
2018.11.08 07:34

Fotó: police.hu/
Ingatlanba fektette az emberkereskedelemmel szerzett pénzét a szegedi férfi, aki börtönben ülő barátjának is segített annak áldozatát futtatni.
Emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás J. Lajos 38 éves szegedi lakos és társai ellen - tájékoztat honlapján a rendőrség. A férfi bizonyíthatóan
legalább nyolc éve dolgoztatott prostituáltként egy szegedi nőt.
A pénzt, amit a nő Hollandiában, Dániában és Izlandon kapott, részben vagy egészben elvette J., és ebből fedezte saját és családja megélhetését.
A nyomozás további adatai szerint J. Lajosnak tudomása volt arról, hogy barátja, a 38 éves P. Mihály szegedi lakos egy másik nőt hasonló módon kényszerít prostitúcióra. Amikor P. Mihálynak másfél évre börtönbe kellett vonulnia egy másik ügyben, barátjára bízta az általa futtatott nő felügyeletét. Az is megállapítható volt, hogy P. Mihály felesége több alkalommal vett fel a prostitúcióból származó összegeket, illetve a nyomozás adatai szerint a J. Lajos egy rokona, J. Mária, segítségével fektette ingatlanokba az emberkereskedelemmel keresett pénzét.
A rendőrök négy személyt fogtak el kedden, akiket a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítanak,
valamint átkutatták a hozzájuk köthető ingatlanokban. Az akció alkalmával a rendőrök
  • nagy mennyiségű készpénzt,
  • ékszereket és
  • több személygépkocsit lefoglaltak, továbbá
  • öt szegedi ingatlant, illetve azok haszonélvezeti jogát vették zár alá.
 Lefoglaltak telefonokat, számítógépeket, a bűncselekményhez köthető dokumentumokat is. Az elfogott személyeket a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
2018.11.08 07:34
Frissítve: 2018.11.08 10:27

Keresztbe állt egy autó a Margit hídi villamossíneken, a megálló korlátját is áttörte

Publikálás dátuma
2019.01.17 07:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Nem tudni, hogy megsérült-e valaki a Budapesten történt balesetben. A villamos helyett pótlóbusz közlekedik.
A villamossínekre hajtott egy gépkocsi a budapesti Margit híd középső szakaszán csütörtök reggel 6 körül. Egy régebbi, egyszerű autóról van szó, ami nagyjából
a híd közepén lévő villamosmegállóba állt be, annak korlátját is áttörve
- írta le a helyzetet a Népszava egy olvasója. Mivel korán reggel van, talán nem várakozott senki a megállóban, ám aki az autóban ült, megsérülhetett. Erről még hivatalos tájékoztatás nem született.
A katasztrófavédelem szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók szüntetik meg a forgalmi akadályt, amelyhez a közlekedési társaság értesítését is kérték. Az autóforgalom nem állt le, de a villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek.
2019.01.17 07:16

Videóra vették, ahogy elfüstöl egy busz Budapesten

Publikálás dátuma
2019.01.16 18:11
Illusztráció
Fotó: Népszava/
A sofőr mindenkit időben leszállított.
Lángra kapott a BKK egyik autóbusza, az ekkor pont a Kossuth nyomdánál járó 168E számú járat. A 444.hu egyik olvasója videón is megörökítette az esetet:
A beszámoló szerint már akkor érezni lehetett a füstöt, amikor az utasok felszálltak, és hamarosan a füstjelző is bejelzett. A sofőr ekkor, még pont időben, mindenkit leszállított. Aztán megpróbált elgurulni, de egy pillanatra lángra kapott a motor.
2019.01.16 18:11
Frissítve: 2019.01.16 18:41