Gyermekei megölésével fenyegette élettársát, hogy az hamisan tanúskodjon

Publikálás dátuma
2018.11.08 10:11
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 33 éves férfi ellen, aki letartóztatása alatt életveszélyes fenyegetésekkel kényszerítette élettársát, hogy rá nézve kedvező tanúvallomást tegyen.
Az erőszakos bűncselekmények miatt már korábban is elítélt vádlott idén januárjában azért került előzetes letartóztatásba, mert karácsonykor életveszélyesen bántalmazta tőle külön élő feleségét.
A férfi előzetesbe került, ám szerzett egy mobiltelefont, melyről tizennyolcszor felhívta élettársát, hogy rávegye, tanúvallomásában hazudja azt, hogy a feleség sérüléseit más okozta.
Az élettárs nem egyezett bele a hazugságba, erre a vádlott veréssel, illetve a nő gyermekeinek a megölésével fenyegette meg. Az asszony végül félelmében eleget tett a kérésnek, s hamis vallomást tett a rendőrségen, később azonban elismerte, hogy hazudott, de azt is elmondta, miért nem mert igazat mondani.
A férfi nemcsak őt, de feleségét is megfenyegette, hogy vonja vissza a vele szemben tett feljelentését – az ügyészség abban az ügyben már korábban vádat emelt. A vádhatóság a jelenleg más ügyben szabadságvesztését töltő, visszaeső vádlottal szemben börtönt indítványozott a vádiratban.
2018.11.08 10:11

Legalább 100 halálos balesetet jósol év végéig az ORFK

Publikálás dátuma
2018.11.14 11:53
Illusztráció
Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az éves statisztika alapján becsülte meg a várható halálesetek számát.
Idén eddig több mint 530-an haltak meg közlekedési balesetben Magyarországon - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. A szóvivő elmondta, a statisztikák alapján valószínűsíthető, hogy az utolsó másfél hónapban még több mint 100-an meghalnak az utakon.
A halálos balesetek száma az elmúlt évekkel összehasonlítva stagnál,  A személyi sérüléssel járó balesetek száma évente eléri a 15 ezret - fűzte hozzá.  A balesetek leggyakoribb okaként a Gál a gyorshajtást nevezte meg, az elsőbbség megadásának elmulasztását és a kanyarodás vagy irányváltoztatás szabályainak megsértését. 
2018.11.14 11:53

Agyonverte majd felgyújtotta kölyökkutyáit egy szentliszlói nő

Publikálás dátuma
2018.11.14 10:36
Illusztráció
Fotó: Pexels/
Nem volt pénze az alom felnevelésére, sem az anyaállat ivartalanítására: brutális módon ölt meg hét kiskutyát a 46 éves asszony.
Állatkínzás miatt emeltek vádat egy nő ellen, aki baltával agyonverte hét kölyökkutyáját, majd az állatok tetemét felgyújtotta – idézi az MTI a Zala Megyei Főügyészség közleményét. A vádirat szerint egyedül élő 64 éves szentliszlói nő 2013 óta tartott egy keverék nőstény kutyát. Az asszony munkanélküliként, havonta 44 ezer forintból élt. Nem volt pénze arra, hogy a kutyáját ivartalanítsa, de a párzási időszakban igyekezett elzárva tartani;  ennek ellenére idén tavasszal a kutya vemhes lett, hét kölyköt hozott világra az udvari fészerben.
A nő úgy döntött, hogy elpusztítja az egynapos kölyköket, ezért - miután alkoholból merített bátorságot -  egy virágföldes zsákba tette az állatokat, majd egy baltával addig ütötte őket, amíg életjelet adtak. A kölykök tetemét tartalmazó zsákot ezután fűrészporral, újságpapírral befedve és benzinnel lelocsolva meggyújtotta.  A bűnügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség folyatott eljárást.
2018.11.14 10:36
Frissítve: 2018.11.14 11:04