Gyermekei megölésével fenyegette élettársát, hogy az hamisan tanúskodjon

Publikálás dátuma
2018.11.08 10:11
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 33 éves férfi ellen, aki letartóztatása alatt életveszélyes fenyegetésekkel kényszerítette élettársát, hogy rá nézve kedvező tanúvallomást tegyen.
Az erőszakos bűncselekmények miatt már korábban is elítélt vádlott idén januárjában azért került előzetes letartóztatásba, mert karácsonykor életveszélyesen bántalmazta tőle külön élő feleségét.
A férfi előzetesbe került, ám szerzett egy mobiltelefont, melyről tizennyolcszor felhívta élettársát, hogy rávegye, tanúvallomásában hazudja azt, hogy a feleség sérüléseit más okozta.
Az élettárs nem egyezett bele a hazugságba, erre a vádlott veréssel, illetve a nő gyermekeinek a megölésével fenyegette meg. Az asszony végül félelmében eleget tett a kérésnek, s hamis vallomást tett a rendőrségen, később azonban elismerte, hogy hazudott, de azt is elmondta, miért nem mert igazat mondani.
A férfi nemcsak őt, de feleségét is megfenyegette, hogy vonja vissza a vele szemben tett feljelentését – az ügyészség abban az ügyben már korábban vádat emelt. A vádhatóság a jelenleg más ügyben szabadságvesztését töltő, visszaeső vádlottal szemben börtönt indítványozott a vádiratban.
2018.11.08 10:11

Vezetékszakadás miatt bénult le a vasúti forgalom Rákosnál

Publikálás dátuma
2019.01.21 20:11
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Több vonat is kimaradhat a fővárost Szolnokkal összekötő vonalon, mivel megrongálódott a felsővezeték Rákos állomáson.
Jelentős késésekre és akár vonatkimaradásokra is számítani kell a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon hétfő este, mert Rákos állomást műszaki hiba miatt lezárták - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
Kavalecz Imre szerint a felsővezeték megrongálódott, emiatt kellett lezárni az állomást. A vasúttársaság azt javasolja, hogy aki teheti, vegye igénybe a BKK-járatokat az elővárosi vonatok helyett, továbbá a H8-as gödöllői HÉV vonalat, a BKV 168E, 169E autóbuszait, illetve az M2-es metrót az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között. A MÁV online térképe alapján mindkét vonalon 60 percet meghaladó késésekkel közlekednek a vonatok.
2019.01.21 20:11

Meghalt egy nő, akire ráomlott egy lakatlan ház teteje

Publikálás dátuma
2019.01.21 19:22

Fotó: /
Lakatlan ház tetőszerkezete omlott két emberre Encsen, egyikük a helyszínen meghalt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Dojcsák Dávid elmondta, hogy a ház padlásterében egy nő és egy férfi tartózkodott, amikor a baleset bekövetkezett. A férfi ki tudott menekülni, a nő azonban a romok alá szorult, a mentők már nem tudtak rajta segíteni. Az encsi hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve dolgoznak a helyszínen.
Szerző
2019.01.21 19:22