Gyermekei megölésével fenyegette élettársát, hogy az hamisan tanúskodjon

Publikálás dátuma
2018.11.08. 10:11
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 33 éves férfi ellen, aki letartóztatása alatt életveszélyes fenyegetésekkel kényszerítette élettársát, hogy rá nézve kedvező tanúvallomást tegyen.
Az erőszakos bűncselekmények miatt már korábban is elítélt vádlott idén januárjában azért került előzetes letartóztatásba, mert karácsonykor életveszélyesen bántalmazta tőle külön élő feleségét.
A férfi előzetesbe került, ám szerzett egy mobiltelefont, melyről tizennyolcszor felhívta élettársát, hogy rávegye, tanúvallomásában hazudja azt, hogy a feleség sérüléseit más okozta.

Az élettárs nem egyezett bele a hazugságba, erre a vádlott veréssel, illetve a nő gyermekeinek a megölésével fenyegette meg. Az asszony végül félelmében eleget tett a kérésnek, s hamis vallomást tett a rendőrségen, később azonban elismerte, hogy hazudott, de azt is elmondta, miért nem mert igazat mondani.
A férfi nemcsak őt, de feleségét is megfenyegette, hogy vonja vissza a vele szemben tett feljelentését – az ügyészség abban az ügyben már korábban vádat emelt. A vádhatóság a jelenleg más ügyben szabadságvesztését töltő, visszaeső vádlottal szemben börtönt indítványozott a vádiratban.
Szerző

8 évig gazdagodott háborítatlanul egy szegedi férfi egy nő futtatásából

Publikálás dátuma
2018.11.08. 07:34

Fotó: police.hu
Ingatlanba fektette az emberkereskedelemmel szerzett pénzét a szegedi férfi, aki börtönben ülő barátjának is segített annak áldozatát futtatni.
Emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás J. Lajos 38 éves szegedi lakos és társai ellen - tájékoztat honlapján a rendőrség. A férfi bizonyíthatóan
legalább nyolc éve dolgoztatott prostituáltként egy szegedi nőt.

A pénzt, amit a nő Hollandiában, Dániában és Izlandon kapott, részben vagy egészben elvette J., és ebből fedezte saját és családja megélhetését.
A nyomozás további adatai szerint J. Lajosnak tudomása volt arról, hogy barátja, a 38 éves P. Mihály szegedi lakos egy másik nőt hasonló módon kényszerít prostitúcióra. Amikor P. Mihálynak másfél évre börtönbe kellett vonulnia egy másik ügyben, barátjára bízta az általa futtatott nő felügyeletét. Az is megállapítható volt, hogy P. Mihály felesége több alkalommal vett fel a prostitúcióból származó összegeket, illetve a nyomozás adatai szerint a J. Lajos egy rokona, J. Mária, segítségével fektette ingatlanokba az emberkereskedelemmel keresett pénzét.
A rendőrök négy személyt fogtak el kedden, akiket a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítanak,

valamint átkutatták a hozzájuk köthető ingatlanokban. Az akció alkalmával a rendőrök
  • nagy mennyiségű készpénzt,
  • ékszereket és
  • több személygépkocsit lefoglaltak, továbbá
  • öt szegedi ingatlant, illetve azok haszonélvezeti jogát vették zár alá.
 Lefoglaltak telefonokat, számítógépeket, a bűncselekményhez köthető dokumentumokat is. Az elfogott személyeket a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
Szerző
Frissítve: 2018.11.08. 10:27

Felborult autóban halt meg egy ember Kunszentmiklósnál

Publikálás dátuma
2018.11.08. 07:04

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Egy sérültje is van a balesetnek. A baleset körülményeket vizsgálják, az érintett utat lezárták a rendőrök.
Csütörtök hajnalban, röviddel 6 óra előtt az 5205-ös számú út 30-es kilométerénél egy személygépjármű felborult - tájékoztat honlapján a rendőrség.
A balesetben a sofőr a helyszínen életét vesztette, és utasa is megsérült.

Az érintett útszakaszt félpályán lezárták a rendőrök. A korlátozást 9 óra után oldották fel.
Szerző
Frissítve: 2018.11.08. 11:05