"Fiatal istennek" érzi magát egy 69 éves holland férfi, perel születési idejének átírásáért

Publikálás dátuma
2018.11.08 14:36
Azt szeretné, ha 20 évvel fiatalabbnak nevezhetné magát.
Fotó: ANP / AFP/ Roland HEITINK
Hátrányos megkülönböztetést érez, mikor nem válaszolnak neki egy társkereső applikációban, ezért 20 évvel fiatalabbnak szeretné kikiáltani magát. Saját helyzetét a transzneműekéhez hasonlítja a motivációs beszédeivel ismertté vált idős férfi.
A motivációs beszédeivel ismertté vált 69 éves holland "pozitivitás-guru" Emile Ratelband jogi úton akarja elérni, hogy 20 évvel fiatalabbnak mondhassa magát - írja a Guardian. Elmondása szerint az érzelmileg megélt kora nem egyezik a hivatalossal, ezért szeretné, hogy papírjaiban 1949. március 11. helyett 1969. március 11-es születési dátum szerepeljen. Célja eléréséért tett törekvéseit ezért a transznemű emberek küzdelmével gondolja hasonlónak.
"Ha 69 vagyok, korlátolva vagyok. Ha 49, új házat vehetek és egy másik autót vezethetek" - fejtegette Ratelband.
"Ha a Tinderen 69 éves vagyok, senki sem válaszol. 49-ként ezzel az arccal pazar helyzetem lenne"
fejtette ki az idős férfi, aki a népszerű társkereső applikációra is hivatkozva állítja, hátrányos megkülönböztetés éri őt. Állítása szerint ő egy "fiatal isten", és orvosai azt mondták, olyan a teste, akár egy 45-évesé.
"De akkor kire vigyáztak a szülei? Ki volt az a kisfiú?"
- tették fel a kérdést Ratelband egy bírósági meghallgatásán. A motivációs guru erre azzal válaszolt, hogy szülei nem is élnek már.
2018.11.08 14:36

Kulka János visszatér a színpadra

Publikálás dátuma
2019.01.23 15:47

Fotó: / Kállai Márton
Majdnem három évvel a stroke-ja után Csehov Cseresznyéskert című darabjának premierjére készül Kulka János.
Bár korábban a majdnem három éve agyvérzést kapott művész, mivel úgy érezte, nem tudna tökéletes alakítást nyújtani, úgy döntött, nem lép többet színpadra, most a Blikk azt írta, a Soós Attila által rendezett, Csehov Cseresznyéskert című művéből készült darab márciusi premierjére készül. 
"Eddig az olvasó- és elemzőpróbák zajlottak, azaz az asztalnál ülve beszéltük át a darabot. Most viszont elkezdünk játszani. Jánossal előzetesen felmértük a helyzetet, hogy mit és hogyan tud megcsinálni. Azt gondolom, minden megvan benne ahhoz, hogy csodálatos legyen a játéka"
- mondta a rendező
A darabot a Trojka Színházi Társulás viszi színpadra Cseresznyéskert – pénzes komédia tragikus napokról címmel az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet körtermében. Kulka mellett szerepel a darabban Gryllus Dorka, Eke Angéla, Nagy Dóra, Bárnai Péter, Mátrai Lukács Sándor és a rendező Soós Attila is - írta az Index. A színművész már január végén színpadra lép, a Dollár Papa Gyermekei nevű, független alkotói csoport Móricz Zsigmond Árvácska című regényének Ördög Tamás által rendezett adaptációjában játszik majd a Trafóban.
2019.01.23 15:47

Gólyahír: másodszor is lánya született az olimpiai bajnok kajakozónak

Publikálás dátuma
2019.01.22 13:39

Fotó: Kovács Katalin hivatalos Facebook oldala/
Megszületett Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó második kislánya. Schmidt Júlia Léna és édesanyja is jól van.
Minden idők legeredményesebb kajakozónője a Facebook-oldala szerint hajnali 3-kor megszületett Schmidt Júlia Léna. A negyvenévesen visszavonult sportoló a terhességét is a közösségi oldalon tette nyilvánossá, férjével, Ádámmal és az akkor négyéves kislányukkal, Luca Annával közös fotóval illusztrálva jelentette be az új családtag érkezését.
2019.01.22 13:39