Nevelő célzatú vita: felrúgta a motoros a tilosban járó biciklist

Publikálás dátuma
2018.11.09 10:13
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vádlott felfüggesztett börtönt kapott, mert korábban neki is volt több közlekedési szabálysértése.
 Közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 34 éves siófoki férfi ellen, aki menet közben felrúgott egy kerékpárost. A vádlott az idén nyáron Zamárdiban motorozott a 7-es főúton, melyen az adott szakaszon nem lehetett biciklizni. Ennek ellenére egy páros felhajtott az útra, így a motoros, amikor utolérte őket, számon kérte rajtuk, miért kerekeznek a tilosban? A duó férfitagja erre visszaszólt, hogy a maga dolgával törődjön, majd tovább tekert. A vádlott viszont ideges lett, utána ment, s belerúgott a sértett biciklijének első kerekébe, mire a férfi nagyot esett, a motoros pedig elhúzott a helyszínről. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – akinek korábban már több közlekedési szabálysértése is volt – próbaidőre felfüggesztett börtön indítványozott a vádirat.

Csecsemőgyilkosság Zichyújfalun - már második gyerekével végzett a fiatal nő

Publikálás dátuma
2019.03.22 08:05

Fotó: police.hu
Egy erdőben szülte meg, majd magára hagyta korábbi gyerekét 2017-ben.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2019. március 16-án egy 23 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy zichyújfalui családi ház melléképületében a reggeli órákban megszülte, majd megölte újszülött gyerekét.
A gyanúsított a folytatólagos kihallgatása során beismerte, hogy 2017 nyarán is szült egy gyereket, akit magára hagyott. Két éve egy Pest megyei település erdős területén szülte meg a gyerekét, akit ezt követően magára hagyott. A nő a helyszíni kihallgatása során megmutatta a korábban elkövetett bűncselekmény helyét.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást két rendbeli 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt folytatja.

Eltűnt egy 70 éves hajdúdorogi férfi

Publikálás dátuma
2019.03.21 21:10

Fotó: police.hu
A hajdúböszörményi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik Veres Mihály megtalálása érdekében.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a férfi csütörtökön távozott a lakóhelyéről, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. A felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. Veres Mihály körülbelül 170 centiméter magas, átlagos testalkatú, haja és bajusza ősz. Eltűnésekor kék színű bársony kabátot, fekete pamutsapkát és zöld gumicsizmát viselt.