Lefejelte az intézkedő rendőrt a repülőgépen - Itt az ítélet

Publikálás dátuma
2018.11.10. 10:53
Képünk illusztráció.
Fotó: Népszava
Felfüggesztett börtönre ítéltek egy lett férfit, aki lefejelt egy rendőrt - tájékoztatta az ügyészség szombaton az MTI-t.
A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleménye szerint a lett férfi hétfőn érkezett repülővel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Még a gépen - landolás közben - összeverekedett egy utastársával. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság állományába tartozó rendőrök a repülőgép fedélzetén intézkedés alá vonták a két ittas állapotban lévő fiatal férfit, s felszólították őket személyazonosságuk igazolására. A vádlott ennek nem tett eleget, és lábával az egyik rendőr felé rúgott, majd a másik rendőrt állkapcsánál lefejelte. A főtörzsőrmester nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett. Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a KNYF őrizetbe vette. A lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is bíróság elé állították. Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.
Szerző

Autóbusz karambolozott Újpalotán

Publikálás dátuma
2018.11.10. 09:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset a Drégelyvár utca és az Adria utca kereszteződésében történt.
Menetrend szerint közlekedő autóbusszal ütközött egy gépkocsi szombat kora délelőtt Budapest XV. kerületében, a Drégelyvár utca és az Adria utca kereszteződésében - közölte a Katasztrófavédelem honlapján. Elsődleges információink szerint a balesetben két ember megsérült, ezért őket a mentők ellátták.
Szerző

Magyar rendőrök buktatták le az olasz poggyászfosztogatókat

Publikálás dátuma
2018.11.10. 08:34
illusztráció
Fotó: AFP
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói a Róma-Budapest között közlekedő repülőre adtak fel "csalibőröndöt", ugyanis többször felmerült poggyászfosztogatás ezen a járaton.
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren alkalomszerűen tapasztalható poggyászfosztogatások számának alacsonyan tartása érdekében 2018-ban több mint 5.000 repülőgép csomagrakodását kísérte figyelemmel - olvasható a rendőrség honlapján.    A közelmúltban a sajtóban több helyen megjelent, hogy a Róma-Budapest között közlekedő repülőn is történt poggyászfosztogatás. Az RRI nyomozói 2018. november 8-án Rómában az érintett járatra feladtak egy bőröndöt és abban készpénzt helyeztek el, feljegyezve a bankjegyek sorozatszámát. A gép megérkezését követően a rendőrök azt tapasztalták, hogy a csomagból a pénz hiányzik, azt valaki ellopta. A repülő lepakolását végző munkásokat a nyomozók azonnal ellenőrzés alá vonták, azonban náluk bűncselekményből származó értéket nem találtak. A poggyászrakodók elszámoltatásával egyidejűleg három – a szóban forgó járattal érkező – utas tett feljelentést, mert feladott bőröndjeiket felforgatva, illetve nyitva találták. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy ismeretlen elkövetők kilenc csomagot is felnyitottak és felmerült a gyanú, hogy a bűncselekmény nem a járat érkezésekor történt. Az RRI munkatársai haladéktalanul felvették a kapcsolatot az olasz hatósággal, akik a gyors nemzetközi információcserének köszönhetően intézkedés alá vonták a budapesti járat olasz rakodóit és megtalálták náluk a magyar rendőrök által a bőröndbe helyezett készpénzt, valamint egyéb értéktárgyakat. A rendőrség továbbra is azt tanácsolja a légi közlekedést választó utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban. Az értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni - teszik hozzá. 
Szerző