Lopott cipőben rabolt a mohorai mesterbűnöző

Publikálás dátuma
2018.11.12. 09:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi négy fiút fenyegetett meg, aztán elégedetten távozott 1200 forintos zsákmányával. Félórán belül elkapták.
Egy óra alatt akár több éves börtönbüntetést is összehozhatott magának az a mohorai férfi, akit november 10-én, Balassagyarmaton fogtak el a rendőrök. A gyanúsított lopással melegített be a police.hu cikke szerint: egy áruházban elemelt egy cipőt, lekaparta róla a lopásgátló eszközt, majd kisétált benne az üzlethelyiségből. Ezután az áruház vécéjére ment, ahol veréssel fenyegetett meg négy fiatalkorú fiút – a kamaszok félelmükben összesen 1200 forintot adtak át a támadónak.
A férfit a rablástól számítva félórán belül elfogták a helyi rendőrök, ahol őrizetbe vétele mellett kihallgatták. A gyanúsított várhatóan letartóztatásba kerül – ha az ügyében eljáró bíróság példát később akar statuálni, csak a rablás miatt minimum két év szabadságvesztésre ítélhetik. 
Szerző

Vadgázolás miatt bénult le az 5-ös főút, hárman megsérültek

Publikálás dátuma
2018.11.12. 09:15

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Két személyautó és két vad is érintett a hétfő reggeli balesetben, a főutat Dabas mellett teljes szélességében lezárták.
 Hárman súlyosan megsérültek, amikor eddig tisztázatlan körülmények között két személyautó ütközött össze egymással, illetve két vaddal Dabason, az 5 -ös főút 46-os kilométerszelvényében, írja a police.hu. A katasztrófavédelem közleménye alapján a vadak az első autó elé ugorhattak ki, hirtelen fékezése miatt pedig a mögötte érkező jármű is belerohanhatott.  
A baleset miatt a rendőrök teljes szélességben lezárták a főút érintett szakaszát. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a forgalmat a 4604-es számú útnál az Öreg országútra terelik – az arra közlekedők komoly torlódásra számíthatnak.
Szerző
Frissítve: 2018.11.12. 11:49

Meghalt egy ember a Keleti pályaudvarnál

Publikálás dátuma
2018.11.11. 21:04
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Összeesett a budapesti pályaudvar bejáratánál, a kiérkező mentők nem tudtak rajta segíteni. Nem merült fel bűncselekmény gyanúja.
Egy ember halt meg, idegenkezűség, illetve bűncselekmény gyanúja nem merült fel, közölte az Index kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Az ügyben a rendőrség eljárást nem indított.
A portál információi szerint az elhunyt rosszul lett és összeesett, a kiérkező mentők pedig már nem tudtak segíteni rajta. A helyszínen rendőrautók és egy mentő sorakoznak, a Keleti pályaudvar főbejárata előtti téren. A területet fehér paravánnal vették körül.
Szerző