Százmillió forintos fosztogatás: motoros rablók támadtak a belvárosi pénzváltóra

Publikálás dátuma
2018.11.13. 10:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadók már tudhatták, mikor viszik bankba a pénzt az üzlethelyiségből, a legérzékenyebb pillanatban csaptak le.
Motoros rablók csaptak le hétfőn a Belváros egyik pénzváltóra -tudta meg a Népszava. Korábban mi is idéztük a Blikk rablásról szóló értesülését, a BRFK-tól pedig azt is megtudtuk, hogy a támadás hétfőn reggel, a Régi posta utcában történt. Telefonon sikerült elérnünk az üzlet egyik vezetőjét is, aki megerősítette a támadás hírét: szerinte rablók már egy ideje figyelhették üzletüket, azt is tudták, hogy mikor viszik el tőlük bankba a pénzt. 
Mikor a pénzváltó munkatársa kihozta bevételt, a támadók egyike fegyverrel megfenyegette az üzlet munkatársát és a futárt, elvette tőlük a pénzt – aztán felpattant a közelben várakozó társa motorjára, és elmenekültek. „Mintegy 100 millió forintról van szó, ennyit vittek el” - mondta az üzletvezető, hozzátéve, hogy a rabló a támadás helyszínétől körülbelül 100 méterre eldobta vagy elejtette fegyverét. A BRFK információink szerint nagy erőkkel nyomoz az ügyben, bekérték az üzlet térfigyelő kameráinak felvételeit, és jelenleg is tart a tanúk meghallgatása. A rendőrség kérdésünkre annyit árult el, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen nagy értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.”
Szerző

Hétfő óta keresik ezt a budapesti nőt

Publikálás dátuma
2018.11.13. 10:09
Őt keresi a XVI. kerületi rendőrkapitányság: az asszonynak 2018. november 12-én veszett nyoma
Fotó: Police.hu
Az ötvenéves asszonynak nyomaveszett , a XVI. kerületi rendőrök is próbálnak rátalálni.
Fényképes körözést adott ki a XVI. kerületi rendőrkapitányság Gyürkés Zoltánné eltűnése miatt. Az 50 éves, (saját néven nem említett) nő november 12-én hagyta el „tartózkodási helyét” a rendőrség szerint, és azóta sem adott életjelet magáról.
Gyürkés Zoltánné körülbelül 150- 155 centiméter magas, vékony testalkatú. Eltűnésekor szürke nadrágot és edzőcipőt viselt.

A kapitányság kéri: aki a képen látható személyt felismeri tud hollétéről vagy eltűnésének körülményeiről, akkor akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. 
Szerző

Több mint 100 milliót(!) vittek el egy budapesti pénzváltóból

Publikálás dátuma
2018.11.12. 22:04
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Blikk értesülése szerint Budapest belvárosában, a Galamb utcában raboltak ki egy pénzváltót.
portál úgy tudja, a zsákmányolt összeg több mint 100 millió forint. A bűncselekmény helyszínén a rendőrök találtak egy fegyvert is, valószínűleg azt, amellyel a rablást elkövették. A nyomozók még keresik az elkövető(ke)t.
Szerző
Frissítve: 2018.11.12. 23:25