Drog, fegyver, lopott autó - Zuglóban csaptak le a rendőrök (videó)

Publikálás dátuma
2018.11.18. 09:21

Fotó: police.hu
Hat személyt elfogtak, társukat, Juhász Norbert Tamást továbbra is keresik.
police.hu beszámolója szerint a rendőrök Budapest XIV. kerületében, a Füredi úton 2018. november 15-én éjfélkor igazoltatták a 34 éves É. Zoltánt, amikor a táskájában 28 gramm speedet találtak. A nyomozók a budapesti lakásánál tartott kutatáskor ellenőriztek egy autót, amelyről kiderült, hogy lopott. A zuglói rendőrök azonosították R. Lajost, akitől a férfi korábban az autót vásárolta, illetve R. Józsefet, akitől a kábítószert vette. A nyomozás során a 34 éves R. József és párja, a 30 éves M. Zsanett budapesti otthonában 402,1 gramm kábítószergyanús anyagot és 54,49 gramm amfetamint, azok adagolásához használt eszközöket, valamint készpénzt foglaltak le. A nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival elfogtak további két budapesti kábítószer-kereskedőt, a 33 éves T. Balázst és a 32 éves F. Lászlót. Utóbbinál a kutatás során 105,64 gramm kábítószergyanús növényi anyagot találtak, valamint két fegyvert, illetve több lőszert.
Három férfit – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki. M. Zsanettet kábítószer birtoklás, míg É. Zoltánt kábítószer birtoklás, orgazdaság és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt, továbbá R. Lajost lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Előterjesztést tettek a három díler letartóztatásának indítványozására. A nyomozók az üggyel kapcsolatban keresik Juhász Norbert Tamást, aki ellen 2018. november 16-án körözést adtak ki.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Juhász Norbert Tamást felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.​
Szerző
Frissítve: 2018.11.18. 09:24

Családi ház lángolt, egy ember meghalt Újkéren

Publikálás dátuma
2018.11.18. 08:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Lakástűzben meghalt egy ember a Győr-Moson-Sopron megyei Újkéren.
A katasztrófavédelem vasárnap kora reggeli tájékoztatása szerint kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy egyszintes családi ház az Alszopori utcában. A tűzesethez a soproni és a kapuvári hivatásos, a csepregi önkormányzati, valamint a lövői önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hét vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek az épület átvizsgálása során egy embert találtak, aki meghalt.
Témák
tűz Újkér halott

Teljesen megsemmisültek a Demokratikus Koalíció irodái

Publikálás dátuma
2018.11.17. 17:56

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Gyurcsány Ferenc pártjának közleménye szikár, de letaglózó.
A mai Teréz körúti tűz az épületnek elsősorban a Demokratikus Koalíció irodáinak is helyet adó ötödik emeletet érintette. A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett: a DK irodái teljesen megsemmisültek. Az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt - ebben a közleményben adja hírül Rónai Sándor szóvivő, hogy odalett Gyurcsány Ferenc pártjának a központja.
Ami a tűz részleteit illeti:mintegy négyszáz négyzetméteren égett a Teréz körúti épület tetőszerkezete. A tűzoltók tíz járművel vonultak ki a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc vízsugárral oltották a lángokat. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta, hogy senki sem sérült meg: azaz nincs se civil áldozat, se munka közben megsebesült tűzoltó. (A helyszínen egyébként csaknem 40 tűzoltó dolgozott.) A tűz keletkezésének okait hatósági eljárás keretében vizsgálják.  Korábban az épület földszintén, egy étterem konyhájában a szagelszívó gyulladt ki, a lángokat a tűzoltók eloltották. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két tűzeset között van-e összefüggés.
Szerző