Majdnem 40 millió forintot játszott el a katolikus pap

Publikálás dátuma
2018.11.19. 18:20
A kép illusztráció. FOTÓ: Thinkstock
A német plébános nem volt szűkmarkú, ha az egyházközség pénzével kísérthette meg a szerencsét.
Németországban egy katolikus pap 120 ezer eurót (körülbelül 39 millió forintot) játszott el az egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon, közölte a magdeburgi egyházmegye egyik szóvivője, írja a 444.hu. A ballenstedti egyházközség 64 éves lelkipásztora önként feladta magát a rendőrségen, és elismerte a bűnét az egyházmegyét vezető Gerhard Feige püspök előtt. A vallási hatóságok mérlegelik, hogy folytathatja-e a munkáját az egyházközségnél. Feige elbocsátotta a papot a ballenstedti parókia éléről, és egyértelművé tette: azt várja tőle, hogy visszafizesse az eljátszott összeget.
Szerző

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában

Publikálás dátuma
2018.11.19. 15:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két nőt támadott meg egy férfi pár saroknyira a Blaha Lujza tértől szerda este.
Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerdán késő este – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI megkeresésére. A Ripost hétfői számában azt írta, hogy egy férfi két nőt is megtámadott a Blaha Lujza tértől pár saroknyira lévő Vas utcánál, de az egyiküknek sikerült elmenekülnie. A rendőrség az újsággal azt közölte, hogy bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az üggyel kapcsolatban az MTI megkeresésére azt mondta, a kerületi kapitányság egy rendbeli szexuális erőszak, és további egy rendbeli szexuális erőszak kísérlete miatt indított eljárást.
Szerző

Megütötte, majd bezárta tanárát a tornaterembe egy pécsi diák

Publikálás dátuma
2018.11.19. 14:36
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fiatal korábban az egyik iskolatársát is bántalmazta.
Könnyű testi sértés, garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 15 éves helyi fiú ellen – írja a police.hu. A gyanú szerint a fiatal még 2017. szeptemberében egy pécsi iskolában megrúgta, majd többször meg is ütötte egyik iskolatársát, aki a bántalmazás során könnyebben megsérült. A fiú novemberben megütötte egyik tanárát is, akit ezután hét iskolatársával együtt bezárt a tornaterembe. Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.
Szerző