Pónilovakkal nevelte Bandi nevű lopott szarvasát

Publikálás dátuma
2018.11.20. 13:41
Bandi, a lopott szarvas
Fotó: police.hu
A 22 éves férfi az elmúlt egy évben nagyon megszerette Bandit, ám a gímszarvast lefoglalták a rendőrök.
Tavaly ősszel egy ötvöskónyi lakos a kutasi erdőből eltulajdonított egy gímszarvas borjút, amit ettől kezdve otthona hátsó udvarában tartott és nevelt fel - írja a police.hu. A rendőrök a 22 éves férfit hétfőn előállították, ahol a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásában elmondta, hogy
az erdőben dolgozott, amikor rátalált a magányos borjúra, ekkor úgy döntött, hogy hazaviszi. Pónilovak között tartotta és időközben nagyon megszerette, el is nevezte Bandinak.

A szarvasbikát az eljárás során lefoglalták, majd visszaadták a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. képviselőinek, akik az állatot egy vadasparkba szállították.
Bandit hétfőn lefoglalták, egy vadasparkba fogják szállítani.
Fotó: police.hu
Szerző

Öt év börtön a telefonokkal csaló, csóró jogásznak

Publikálás dátuma
2018.11.20. 09:58

Fotó: Shutterstock
Németországban kapták el és adták ki a magyar hatóságoknak a különböző cégek nevében telefont vásárló szakembert.
Öt év börtönre ítélte a siófoki bíróság azt a 42 éves, budapesti férfit, aki az egyik mobilszolgáltatótól csalt ki értékes telefonokat, kihasználva jogász végzettségét. A jogász végzettségű vádlottnak 2015-ben nem volt munkahelye és rendszeres jövedelme, így nehéz anyagi körülmények között élt. Az országban több helyen, így például Siófokon felkereste az egyik mobilcég boltjait, ahol hamis okiratokat – így meghatalmazást és aláírási címpéldányt – felhasználva magát különböző cégek képviselőjének adta ki, majd a nevükben részletfizetési kedvezménnyel egyszerre több, nagy értékű mobiltelefont vásárolt úgy, hogy a készülékek kezdő részleteit az ügylet hitelességének igazolása érdekében nyomban befizette. A társaságok, melyek nevében eljárt csak akkor szereztek tudomást a szerződésekről, amikor a mobilszolgáltató a jelentkezett náluk a részletfizetések miatt. A fővárosi jogász 2016 márciusáig a mobilszolgáltató 21 értékesítési partnerét verte át, alkalmanként 347 ezer- 1,32 millió, összesen közel 15 millió forint értékben vitt el tőlük telefonokat, melyeket aztán eladott. Egy budapesti szerződéskötésnél bukott le végül, az értékesítőnek gyanús lett a férfi, ezért rendőrt hívott. A nyomozás alatt a vádlott külföldre szökött, végül európai elfogatóparanccsal fogták el az idén májusban Németországban.  A siófoki bíróság jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt ítélte el végül a férfit, aki – mivel az ügyész és a védelem is fellebbezett – a másodfokú verdiktig előzetesben marad.
Szerző

Gáztároló ég Nagyhegyesen, 15 méterre csaptak felé a lángok

Publikálás dátuma
2018.11.20. 07:25

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Belobbant a gáz, és bár lezárták a hibás vezetéket, a tüzet délutánra sikerült eloltani.
Belobbant a kiáramló gáz a nagyhegyesi gáztározóban kedd hajnalban, közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Papp-Kunkli Nóra azt írta: a gáztároló szakemberei leválasztották a hibás vezetéket, ennek ellenére
a csőben lévő gáz egészen délután fél 2-ig égett.

Vízsugarakkal oltják a tüzet a Mol nagyhegyesi gáztározójában 2018. november 20-án
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
A Hajdú-Bihar megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók nyolc vízsugárral jelenleg is dolgoznak a tűz eloltásán és a terület lehűtésén.
A Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén kedd hajnalban keletkezett tűz ellenére is biztosított az ország gázellátása, másik három földgáztároló vette át a szolgáltatást - közölte a társaság PR-vezetője. Fáber Dániel elmondta, hajnali 4 óra 25 perckor keletkezett tűz a hajdúszoboszlói földalatti gáztároló üzemben.
A lángokat a földgázkutakról beérkező befutósori vezetékeknél észlelték. A vezetékeket leszakaszolták, a gázkutakat lezárták annak érdekében, hogy ne legyen utánpótlása a gáznak. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, azt a későbbi vizsgálat fogja kideríteni.
Senki sem sérült meg.

az oltás utáni cél, hogy az érintett vezetésszakaszokat és berendezéseket a társaság kicserélje, kijavítsa, és rövid időn belül helyreállítsa a tároló zavartalan működését.
A rendőrség lezárta a 33-as főút Nagyhegyes illetve Hajdúszoboszló közötti szakaszát, a forgalom csak délután 2-kor indulhatott újra.
Frissítve: 2018.11.20. 15:00