Tragédia Hetényegyházán - Fiatal nő halt meg a vasúti átjáróban

Publikálás dátuma
2018.11.22. 08:45
A hetényegyházán történt, halálos kimenetelű vonatbaleset helyszíne
Fotó: Donka Ferenc / MTI
Egy fiatal nő halt meg a csütörtök reggeli karambolban, a baleset miatt ideiglenesen szünetel a helyi vasúti közlekedés.
A helyszínen életét vesztette a 37 éves nő, aki autójával motorvonattal ütközött csütörtökön 06:40 körül a hetényegyházi vasúti átjáróban. A távirati iroda képe alapján a vonat olyan erővel ütközött a személyautónak, hogy még ötven méteren át tolta azt maga előtt a síneken.   A még tisztázatlan körülmények között történt baleset miatt a rendőrök lezárták az érintett vasúti és útszakaszt, a Gyöngy utca előtt, autóval kerülni a környező utcákban lehet. 
A műszaki mentés idejére szünetel a vonatközlekedés a Kecskemét és Lajosmizse közötti szakaszon, a MÁV utasait ideiglenesen pótlóbuszok szállítják – jelezte a vasúti társaság. 
Szerző
Frissítve: 2018.11.22. 11:48

Elfogták a férfit, aki hajnalban agyonlőtt egy békásmegyeri nőt

Publikálás dátuma
2018.11.21. 20:23

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A bódult tettes a helyszínen elismerte a gyilkosságot. Tettét egy korábbi sérelemmel indokolta.
Szerda hajnalban, fél 6 után érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a főváros III. kerületében a Virág utcában lövéseket hallottak és egy nő fekszik a földön. Az 56 éves nőt több lövés érte, röviddel a támadás után belehalt sérüléseibe.
A rendőrség nem volt tétlen: a BRFK Életvédelmi Osztály teljes személyi állománya, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a kerületi rendőrkapitányság munkatársai álltak azonnal munkába. Térfigyelő kamerák segítségével kiderítették nem csak azt, hogy a gyilkos autóval menekült a helyszínről, de azt is megtalálták, merre jár éppen.
A szintén III. kerületi Meggy utca és Parlag utca kereszteződésénél érték utol.
A Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai érkeztek a helyszínre elsőként, és látták,
a járműben egy kezében valószínűleg fegyvert tartó, szemmel láthatóan bódult férfi ült.

Esélyt sem adva az esetleges ellenállására, 7 óra 25 perckor elfogták a 67 éves L. József budapesti lakost. A férfi a helyszínen elismerte tettét, a gyilkosságot korábbi személyes sérelmével indokolta. Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene eljárás.
A történtek tisztázása érdekében a rendőrség további tanúkat is keres.
Szerző
Frissítve: 2018.11.21. 20:24

Török turistát, BKK-ellenőrt vertek félholtra a Deák téren

Publikálás dátuma
2018.11.21. 17:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Először egy ismeretlent rugdosott, majd egy külföldit és a vele beszélgető BKK-ellenőröket verte össze egy négytagú társaság – most bíróság előtt felelhetnek tettükért.
Vádat emelt két fővárosi ügyészség egy tavalyi utcai verekedés ügyében: az ügyészségek négyfős társaság tagjait vádolják, akik a nyomozati anyagok szerint 2017. május 13-án több embert is nagyon megvertek a Deák téri metróaluljáróban. A banda először egy, eddig ismeretlen férfival került konfliktusba, aki szóváltás után megütötte a társaság egyik tagját. A megütött vádlott három barátja azonnal beavatkozott a konfliktusba, és külön-külön, majd együtt is ütni-rúgni kezdték az ismeretlent. A bántalmazásnak a BKK ellenőrei és biztonsági őrei vetettek véget – majd a verekedő társaság egy kis időre eltűnt, de csak azért, hogy magukat felspannolva térjenek vissza.
Mikor újra megjelentek, a BKK ellenőrei épp egy török turistának adtak útba igazítást: a balhés banda belekötött a török férfiba, majd rátámadt a turistát védő egyik ellenőrre is. A közelharc a földön is zajlott, ennek során az ellenőrt úgy fejbe rúgták, hogy elájult, de nem kímélték a szintén földre kerülő külföldi férfit sem. A négy támadót a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, a BKK-ellenőrt fejbe rúgó vádlottat pedig emellett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével is vádolja.
Szerző