A jelek szerint a teljes rendszerellenesség a Momentum választási innovációja

Publikálás dátuma
2018.11.27 17:21

Fotó: Népszava/ Szalmás Péter
Fekete-Győr András szerint nincs más szerethető párt csak az övé – de azért önkormányzati pozíciókról, helyi összefogásokról beszélgetne a Momentum.
Gubancos ellentmondás fedezhető fel a Momentum elnöke által adott interjúban, amikor a jövőre esedékes főpolgármester-választásról beszél. Fekete-Győr András azt nem vitatja, hogy Karácsony Gergely renoméja jó Budapesten, ám szerinte Zugló polgármestere kevés Tarlós István legyőzéséhez, ugyanis Puzsér Róbert támogatói nem szavaznának rá. És itt vége van a gondolatmenetnek, holott ez a mondás két kérdést is kinyit. Ha – elfogadva, hogy Karácsony Gergely a köz érdekében visszalépne – miért szavaznának támogatói például Puzsér Róbertre, vagy bárki másra. A másik jogos felvetés, hogy a Momentum elnöke szerint pártja mindenképp állít főpolgármester-jelöltet az EP-választások után – vajon mögé miért sorakoznának fel Puzsér támogatói? (És ha nem tennék, akkor ez Fekete-Győr András logikája szerint kizáró ok, hiszen pont ezzel érvel amellett, hogy Karácsony nem megfelelő főpolgármester-jelölt.) A jelek szerint azonban Fekete-Győr András interjújának lényegét nem a személyi kérdések adják, hanem annak deklarálása, hogy a Momentum teljesen külön utassá akar válni. Legalábbis a párt első embere azt bizonygatja, hogy az MSZP, a DK, a Jobbik és az LMP nem egy szerethető, ráadásul bemocskolt márka. Ebből az következik, hogy a Momentum politikai innovációja a jövőben a rendszerellenesség lesz. És itt következik egy másik ellentmondás, ugyanis helyben az összes vállalhatatlan márkának bélyegzett párt képviselőivel egyeztetnek a momentumosok. Ez viszont azt jelzi: Fekete-Győr András pártja szeretne önkormányzati pozíciókat fogni, és szüksége van a többi párt segítségére.
Frissítve: 2018.11.27 17:23

Elutasították a bíróságról megszökött rab panaszát

Publikálás dátuma
2019.04.23 11:48

Fotó: police.hu
A férfi fegyvert lopott a rendőröktől és egy autóst arra kényszerített, hogy menekítse tovább.
A férfi fegyvert lopott a rendőröktől és egy autóst arra kényszerített, hogy menekítse tovább.
A rab az ítélet kihirdetése után megszerezte az őt kísérő felügyelő szolgálati fegyverét, és elmenekült a törvényszék épületéből. Beült egy arra közlekedő autóba, amelynek vezetőjét fegyverrel fenyegetve arra kényszerítette, hogy hajtson el a belvárosból. Üldözés közben a rendőrök többször megkísérelték feltartóztatni, de
a férfi feléjük célzott a pisztollyal, a felszólításokat figyelmen kívül hagyta és több alkalommal lövő mozdulatokat tett.
A gyanúsított és védője a gyanúsítás közlése miatt panaszt jelentett be. A gyanúsított panaszát érdemben nem indokolta, vallomást nem tett. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást. A nyomozó ügyészség a megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékokat beszerezte, így a gyanúsítás törvényes intézkedés volt, ezért a KNYF az alaptalan panaszt elutasította. A rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható - közölte a KNYF. Korábbi sajtóhírek szerint a rabot nem sokkal később a XV. kerületben sikerült feltartóztatniuk az őt üldöző rendőröknek. Miután a férfi rendőri felszólításra, figyelmeztető lövésekre sem állt meg, a rendőrök többször rálőttek.
A szökevényt a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol stabilizálták az állapotát.
Frissítve: 2019.04.23 11:54

Semjén: „Az egyház az nem egy emberbaráti egyesület”

Publikálás dátuma
2019.04.23 11:36
Semjén Zsolt. Fotó: Németh András Péter
A miniszterelnök-helyettes a Hír Tv-n beszélt a vallásokról és a muszlim térhódításról alkotott elméleteiről.
„Sajnos azt látjuk, az egyházak, köztük a keresztény egyházak is úgy viselkednek, mint egy filantróp egyesület. Az egyház az nem egy emberbaráti egyesület, hanem az emberek üdvösségét szolgálja” – nyilatkozta Semjén Zsolt a Hír TV-n. A KDNP-s politikus Ferenc pápa szavait is egészen sajátosan értelmezte: 
szerinte az „alázat nem jelenti a valóság megtagadását” valamiért azt jelenti, hogy „hűségesnek kell lennünk, az igazi keresztény örökséghez”.
Semjén úgy véli, a vallások jelenleg két részre osztják a világot: „az iszlámnak már behódolt, illetve a háború területére, és mi most a háború földjén vagyunk.
„Ahol pedig a muszlimok élnek, ott előbb-utóbb bevezetik a saríát, azokra is, akik nem muszlimok. A nyugati országok elvesztek.
Nem része az európai kultúrának az iszlám” – hangsúlyozta Semjén. A miniszterelnök-helyettes leszögezte, hogy „a magyar és az európai identitásnak része az iszlámmal szembeni védekezés, valamint, hogy az ő identitásában Hunyadi János a meghatározó”.