„Ez ostobaság!” – Visszavág a kormány az orbánozós plakát miatt

Publikálás dátuma
2018.11.28. 16:34

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Kovács Zoltán bemutatta az óriásplakátot, ami szavai szerint Brüsszelben is látható lesz.
Megfelelő választ adunk azokra a politikai támadásokra, amelyek Magyarországot érték – mondta Kovács Zoltán szerdán Budapesten. A kormányszóvivő a Miniszterelnökség előtt bemutatta azt a kisteherautót, amelyen egy óriásplakát szerepel azzal az angol felirattal, hogy
„Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta. de Guy Verhofstadt azt mondja: »nincs bevándorlási válság« (2018.04.07.) Ez ostobaság!”

Kovács Zoltán azt mondta, ez a plakát a következő napokban Magyarországon, majd azt követően Brüsszelben is látható lesz. Kovács közölte: az elmúlt hetekben látni lehetett, hogy „a bevándorláspárti liberális erők milyen támadást indítottak az ország ellen”, ennek az Európai Parlamentben, Verhofstadt megszólalásaiban, az ideküldött politikai üzenetben is megvolt a tanúbizonysága. Úgy vélte, nem hagyhatják szó nélkül ezeket a támadásokat, mivel ezeknek egyetlen célja van, „a liberálisok egyértelműen az európai bevándorlás pártján állnak, Európát bevándorlókontinenssé akarják tenni, Magyarországot pedig bevándorlóországgá”. Kovács Zoltán szerint a magyar emberek az elmúlt három évben többször – nemzeti konzultációk, népszavazás és legutóbb a parlamenti választások során – is elmondták, hogy nem hagyják, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen.
Az Európai Parlament liberális frakciója nemrég – mintegy válaszul a magyar kormány EU-ellenes kampányaira – készített mozgó plakátot, melyen az áll:
„Kezdetben csak a pénzünkre utazott, most Európa egysége a tét!”

Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető rögtönzött sajtóértekezletet tartott november elején, a guruló molinó indulása előtt. Mint elmondta, az EU túl sokáig hallgatott, a liberális demokráciát folyamatosan támadó magyar kormányfőt, akit csak a saját és családja gazdagodása érdekel, meg kell állítani. A gépjárműre szerelt üzenet mindenkinek szól, magyaroknak és brüsszelieknek egyaránt, de elsősorban a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppártnak, amely mindeddig fedezte Orbán Viktort – fejtegette.
Szerző

„Zsidóveréssel dicsekedett” - most elnézést kér Szávay István

Publikálás dátuma
2018.11.28. 16:31

Fotó: Kovács Attila / MTI
A jobbikos politikus állítja: minősíthetetlen stílusban beszélt, de nem ütött.
A Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese „zsidóveréssel dicsekedett” párttársainak a párt májusi kongresszusán. Azzal hencegett, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy „zsidó nőt”, mert az „beszólt neki”. Szávay István büszkén mesélt arról, mit tett előző este. Egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor állítása szerint egy feltehetően zsidó nő felismerte és nácinak nevezte – olvasható a Hír TV honlapján. Némileg szerkesztve idézzük a párbeszédet: - Mit csináltál Pista? Szávay István: "Leütöttem egy nőt. Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk! Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt."  - Orrba gyűrted? Szávay István: "Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit."   Eddig a hangfelvétel. Lapunk kereste a jobbikos politikust, aki csak annyit mondott: azon túl, amit az esetről közzétett a Facebook-oldalán, nem akar nyilatkozni. Ez itt pedig Szávay István bejegyzése: „Megütöttem-e egy nőt? Nem! Minősíthetetlen stílusban beszéltem-e? Igen! Idén májusban egy belvárosi klubban durva inzultus ért, ahol egy hölgy belém kötött, velem és a társaságomban lévőkkel szemben agresszívan, fenyegetően lépett fel, mondván, hogy náciknak semmi keresnivalójuk egy liberális szórakozóhelyen. Az esetet rendkívül megalázónak találtam, de mégis jobbnak láttam távozni. A történet másnap szóba került egy baráti társaságban, ennek egy jól hallhatóan megvágott felvétele került ma nyilvánosságra. Szeretném leszögezni, hogy az elhangzottak jól hallhatóan egy rendkívül durva és ízléstelen vicc tárgyát képezték, ami természetesen nem igaz: tettlegességre nem került sor, ez nyilván túlzás volt, amit a beszélgetés során később magam is egyértelművé tettem. A felháborodásom szülte sértő hangnemért és jelzőkért elnézést kérek mindazoktól, akikben ez joggal felháborodást kelt. A nők elleni erőszakot határozottan elítélem: soha nem ütöttem meg és soha nem ütnék meg nőt.”
Szerző

Marad a hideg, napközben is fagypont körül lesz a hőmérséklet

Publikálás dátuma
2018.11.28. 16:06
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Helyenként hószállingózás is előfordulhat csütörtökön, néhol pedig megélénkül a szél.
Szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek térségünk fölé, csütörtökön -8 fokig is csökkenhet a hőmérséklet – derük ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
Holnap délkelet felől tovább növekszik a felhőzet: délkeleten többnyire erősen, északkeleten és délnyugaton gyengén, máshol változóan felhős idő várható. Helyenként hószállingózás is lehet, és néhol megélénkül a keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +2 fok között alakul.
Péntek éjszaka főként a középső országrészben alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, amely napközben szakadozik, csökken. A Dunántúlon nyugat felől növekszik a magas- és középszintű felhőzet. Csapadék nem valószínű, de a délkeleti, keleti szél északnyugaton helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10 fok között alakul, északkeleten lesz leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között várható.
Szombaton a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, keletebbre változóan felhős időre számíthatunk. A Dunántúlon – főként annak nyugati részén – szórványosan hószállingózás, kisebb havazás lehet, és mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -2 és -6, máshol -5 és -12 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig +2 és -3 fok között alakul.
Vasárnap szakadozott felhőzetre számíthatunk erősen és gyengébben felhős időszakokkal. Késő délutántól, estétől elsősorban északnyugaton helyenként gyenge vegyes halmazállapotú csapadék valószínű, néhol ónos csapadék sem kizárt. A délkeleti szél északnyugaton néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között várható, északkeleten lesz hidegebb.
Szerző
Frissítve: 2018.11.28. 16:16