Előfizetés

Egy hónapja nyoma veszett a fiatal budapesti nőnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.28. 17:20
Őt keresik a rendőrök, megtalálásához a lakosság segítségét is kérik
Fotó: police.hu
Gábor Zsuzsannát a pesterzsébeti rendőrök keresik, fényképes körözést adtak ki eltűnése miatt.
Október 26-án elment XX. kerületi otthonából, azóta senki sem látta a 30 éves Gábor Zsuzsannát. A rendőrök is hiába próbálták felkutatni, ezért megtalálásához a lakosság segítségét is kérik.
Gábor Zsuzsanna körülbelül 167 centiméter magas, normál testalkatú, haja barna.

A főváros XX- XXIII. kerületi rendőrkapitánysága kéri, hogy aki felismeri a képen látható személyt, tud hollétéről vagy eltűnésének körülményéről, az névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén - írja a police.hu.

Megverte, majd vízgyűjtő aknába dobta a 17 éves lányt egy borsodnádasdi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.28. 15:30

Fotó: Kállai Márton
Az ügyészség fegyházbüntetést, mellékbüntetésként pedig közügyektől eltiltást indítványozott.
Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 21 éves férfi ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. Az ügyészség közlemény szerint a férfi 2017 szeptemberében, a délelőtti óráktól az esti órákig a Borsodnádasd külterületén lévő tónál szórakozott barátaival, ahol alkoholt és kábítószer hatású anyagot is fogyasztott. Napközben telefonon találkozót beszélt meg a vele baráti viszonyban lévő 17 éves lánnyal, akivel az este folyamán egy erdei ösvényen találkozott és együtt italoztak, beszélgettek. Ismeretlen okból vitába keveredtek, melynek során a férfi több alkalommal, ököllel arcon ütötte a lányt, aki az agyrázkódás miatt eszméletlen állapotba került.  A férfi a már védekezésre képtelen lányt lemeztelenítette és elvonszolta egy esővíz elvezető csatorna árok mellé, ahol fejjel lefelé beledobta egy 216 centiméter mély vízgyűjtő aknába, melyben 40 centiméter magasan állt a víz. A lány telefonját is az aknába dobta, a tőle elvett ruházatot és táskát pedig magához vette, és hazament a lakására. A lány az aknában, vízbefulladás következtében meghalt. Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott. 

TEK-esek fogták el a szombathelyi trafikrablót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.28. 15:07

Fotó: police.hu
Egy 51 éves férfit vettek őrizetbe a megyeszékhelyen.
Elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy dohányboltot Szombathelyen – írja a police.hu. A férfi november 20-án ment be a szombathelyi Zanati úti dohányboltba, ahol az eladót – a nála lévő gázriasztó fegyverrel fenyegetve, és azt használva is – a bevétel átadására kényszerítette. A kassza tartalmát az elkövető kivette, majd az így megszerzett pénzzel gyalogosan elmenekült a helyszínről. A rendőrség most közölte, hogy – a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ (TEK) összehangolt akciója során – a TEK műveleti egysége szerdán elfogott egy 51 éves férfit a megyeszékhelyen. A rendelkezésre álló információk szerint a férfi 2017 novemberében munkavállalás céljából érkezett a megyébe, elszámoltatása jelenleg is tart. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben – előállítását követően és őrizetbe vétele mellett – fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt – büntetőeljárást indított.