Ahol a magyar szó is luxus

Publikálás dátuma
2018.11.30. 17:26
Képünk illusztráció
Fotó: Németh András Péter
Civil kezdeményezésre indult jótékonysági könyvgyűjtés Budapesten és vidéki városokban. A cél az, hogy a lehető legtöbb magyar ajkú kárpátaljai gyermek mind több magyar nyelvű könyvet olvashasson. „Kárpátalján a mintegy 150 ezer főnyi magyar lakosság részére mindössze négy könyvesbolt üzemel, ezek Ungváron, Nagyszőlősön, Beregszászon találhatóak, igen szerény kínálattal. A helyi jövedelmi viszonyokhoz mérten luxusnak számít egy könyv megvásárlása, ráadásul a Felső-Tisza-vidéken nincs is könyvesbolt. Látható, hogy ami nekünk természetes, a határon túl majdhogynem elérhetetlen” – írta a gyűjtés elindítója, Igyártó Gyöngyi. Mivel a felajánlás óvodás- és iskoláskorú gyerekeknek szól, elsősorban jó állapotban lévő mesekönyvekre, történelmi-irodalmi témájú könyvekre lenne szükség. A jótékonysági akció egyben tiltakozás is az ukrán nyelvtörvény ellen, amely nehezíti a kárpátaljai magyar gyerekek anyanyelvi oktatását.
A felajánlott könyveket több helyen is át lehet adni december 5-éig: Budapesten a MADS Iskolaszövetkezetben (Erkel utca 3.), a kezdeményező Igyártó Gyöngyi irodájában (Dózsa György út 80.), Debrecenben a Tündérsziget női ruhaboltban (Kálvin tér 6/A), Veresegyházán a Vargabetű Könyvesboltban (Fő utca 45-47), valamint Miskolcon a VDF-ker Autósboltokban és a Líra Könyvesboltokban. További információk az esemény „Jótékonysági könyvgyűjtés kárpátaljai magyar gyerekek részére” elnevezésű Facebook-oldalán találhatóak.
A cél 1300 könyv összegyűjtése.
Szerző
Frissítve: 2018.11.30. 18:26

Matolcsy Ádám lemond az Origót kiadó cég vezetői tisztségéről

Publikálás dátuma
2018.11.30. 15:59

Fotó: Népszava
Utódja Gosztonyi Balázs lesz, aki több mint 4 éve dolgozik a cégcsoportnál.
Matolcsy Ádám 2018. december 1-ei hatállyal lemond a New Wave Media Group (NWMG) vezetői tisztségéről, utódja Gosztonyi Balázs lesz – közölte az Origo. Gosztonyi több mint 4 éve dolgozik a cégcsoportnál: korábban az operatív igazgatói tisztséget töltötte be, jelenleg pedig a teljesítménykontrolling és az akvizíciós területek tartoznak hozzá. Az Origo azt írja, „Matolcsy Ádám 2017-től irányította a médiavállalatot, korábbi szándékainak megfelelően pedig most adja át a vezetői tisztséget. Célja, hogy olyan szakmailag tapasztalt és megbízható vezetőnek adja át az irányítást, aki a cégcsoport jelenlegi szellemiségét és alapértékeit szem előtt tartva tudja biztosítani annak fejlődését”. A New Wave Media Group saját termékei többek között az Origo, Life, Origo Sport, Newsfeed, Travelo, GPHírek, Investor, Üzletrész, SHE, VS internetes oldalak, valamint a Freemail levelezőrendszer, a ReBlog blogszolgáltató, a Videa videós platform és a Köpönyeg időjárásportál is. Emellett a cégcsoporthoz tartoznak a Life TV és Ozone TV televíziós csatornák, illetve több egyéb médiatermék értékesítési feladatainak ellátása is. Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fia 2017 októberében lett a cégcsoport igazgatója. 
Szerző
Frissítve: 2018.11.30. 18:27

Csermely Péter felel majd a kormánypárti médiagólem tartalomfejlesztéséért

Publikálás dátuma
2018.11.30. 15:26

Fotó: Vajda József / Népszava
Csermely jelenleg is a portfólió legnagyobb elemének számító Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese.
Az új kormánypárti médiaholding teljes tartalomfejlesztése Csermely Péterhez fog tartozni – tudta meg az Azonnali. Csermely jelenleg is a portfólió legnagyobb elemének számító Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese. A 2015-ös G-nap előtt a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese volt, majd Simicska Lajos és Orbán Viktor összeveszése után a Magyar Idők főszerkesztője lett egészen 2016 novemberéig, akkor igazolt a Mediaworks-höz.

Liszkay nyaralójában összpontosul a fideszes média

Balatonföldváron, egy családi ház méretű nyaralóba jegyezték be a kormányzati médiaóriássá tett Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt. A Balaton partjától egy utcányira lévő, Bethlen Gábor utcai ingatlan annak a Liszkay Gábornak a tulajdonában áll 2007 óta, akit az alapítvány vezetésére kértek fel.  A tervek szerint több száz médiatermék megjelentetéséért felelős alapítvány székhelye egy 2100 négyzetméteres telken fekszik egy nyaralóövezetben. Hiába csengettünk a név nélküli csengőn, nem találtunk otthon senkit: az erről szóló riportunkat itt olvashatja.

Szerző
Frissítve: 2018.11.30. 15:48