garázdaság;tüntetés;zaklatás;CEU;

Elfogták a férfit, aki tüntetőkre támadt a budapesti metrón

Lökdöste, anyázva szidta és genetikai hulladéknak nevezte a CEU és az MTA függetlensége mellett kiálló tüntetőket. Garázdaságért kell felelnie.

A rendőrök azonosították és elfogták azt a 26 éves férfit, aki november 24-én a Bikás park és a Szent Gellért tér megállók között a 4-es metrón "szóváltásba keveredett" két utassal a náluk lévő tábla miatt - írja a police.hu.

A férfi még múlt szombaton támadt neki a CEU mellett kiálló tüntetésről hazafelé tartó két utastársainak. "Azt hitte, hogy egyetemisták vagyunk" - nyilatkozta egyikük a 24.hu-nak. Mindennek elmondta őket a támadő, egyebek közt szemüveg-viselésért "genetikai ulladéknak". Végül egy negyedik utas közbelépett, ekkor hagyta csak békén kiszemeltjeit az agresszor. A táblán egyébként az MTA címerén is látható Minerva, a bölcsesség és műveltség ógörög istennője szerepelt, illetve a Gyűrűk Urából ismert Szauron szeme, mely fölött a "Figyelő" felirat volt olvasható.

Érden fogták el a férfit, garázdaság vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták, és beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Egyikük a vitát telefonnal rögzítette, ezért azt a férfi megpróbálta kicsavarni a kezéből. A felvétel az inetrnetet is bejárta: