„Genetikai hulladék vagy”: CEU-s tüntetésre igyekvő házaspárt zaklattak a metrón

Publikálás dátuma
2018.11.25. 09:06
A piros kabátos zaklató szinte a tettlegességig elment, egy határozottabb utas fékezte meg végül
Fotó: Youtube/Jeti Válasz
A piros kabátos férfi genetikai hulladéknak nevezte, anyázva szidta a párt, pusztán azért, mert volt náluk egy transzparens. A gyalázkodásnak egy utas vetett véget.
Alexandra szombaton a CEU melletti tüntetésre indult a férjével, amikor beléjük kötött egy férfi a 4-es metrón. A férfi azután kezdte szidni őket, hogy meglátta a náluk lévő transzparenst, és összeállt neki, hova tartanak.  - írja a 444.hu.
A portál idézi a feleség, Alexandra beszámolóját is a történtekről: „Felszálltunk a férjemmel a metróra, nem néztem igazából senkire és a következő percben már csak azt láttam, hogy a férjem beállt közém meg e közé a férfi közé, aki hangosan szidott minket. Azt hitte, hogy egyetemisták vagyunk, de amikor a férjem mondta, hogy 8 éve dolgozik, nem hogy megnyugodott, hanem újra megpróbált a férjemen át közelebb férkőzni. Akkor kezdtem el videózni. Valahogy a tábla miatt egy kategóriát rendelt hozzánk, nem érdekelték a részletek” - mesélte a nő.
A zaklató még dühösebb lett, amiért Alexandra videózni kezdte, és kétszer is megpróbálta kicsavarni a telefont a kezéből. Majd követelte tőlük, hogy mutassák meg a transzparenst: „Milyen táblával jöttél ki, te gyökér?”. Majd sűrű kurvaanyázás közben tovább sorolta a sérelmeit:„Genetikai hulladék vagy ránézésre. Szemüveges vagy, egy. Sálat viselsz +15 fokba'.”
Végül az egyik utasnak elege lett a hőbörgésből, és rászólt a férfira, hogy most már nyugodjon le: a zaklató megijedt a határozottabb fellépéstől, bocsánatot kért, és azonnal visszaült a helyére.
Szerző

Kéz a kézben olvad a Jobbik és az LMP

Publikálás dátuma
2018.11.25. 08:56
Gyöngyösi Márton frakcióvezető és Sneider Tamás a Jobbik családi napján.
Fotó: Mónus Márton / MTI
Átrendeződik az ellenzéki oldal, miközben a Fidesz egyelőre kitart, noha egyre kevesebben gondolják, hogy az országban rendben mennek a dolgok.
Több százezer szavazót veszített a Jobbik a parlamenti választás óta. Az ellenzéki párt áprilisban még a listás szavazatok 19 százalékát szerezte meg, azaz csaknem 1,1 millió voksot kapott, most a teljes népességben 8 (ez mintegy 650 ezer embert jelent), míg a biztos szavazó pártválasztóknál 13 százalékon áll – derült ki a Publicus Intézet legfrissebb, a Vasárnapi Hírek megbízásából készített kutatásából. A csökkenést csak részben magyarázza, hogy a volt jobbikosok által alapított Mi Hazánk Mozgalom a teljes népességen belül 1, a biztos szavazó pártválasztóknál pedig 2 százalékon áll jelenleg.
A Jobbikban zajló folyamatok kísértetiesen hasonlóak az LMP-ben történtekhez. Az ökopárt bő 400 ezres bázisának (7 százalék) ugyanis mintegy a fele odalett. Az LMP, ahogy az előző hónapban, novemberben is a teljes népesség 2, míg a biztos szavazók 4 százalékát tudhatja maga mögött.
A Fidesz továbbra is toronymagasan vezet, most a biztos szavazók 54 százaléka voksolna rájuk, ami két százalékos javulás októberhez képest, és 5 százalékponttal jobb, mint az áprilisi eredmény. Az MSZP-Párbeszéd egy százalékpontot rontott az ősz végére, de a biztos szavazó pártválasztóknál még így is a második. A DK 5, a Kétfarkú Kutya Párt 3, a Momentum 2 százalékon áll. A bizonytalanok száma elérte az augusztusi csúcsot, most 49 százalékos. A Fidesz jó szereplése egyébként azért is érdekes, mert közben jelentősen csökkent azoknak a száma, akik szerint az országban kedvező irányba mennek a dolgok. Ebbe a csoportba most 41 százalék tartozik, ami február-március környékén volt legutóbb ilyen alacsony.
Szerző
Témák
Publicus pártok

Nem tudni, mi történt, de Orbán Viktor szomorú vasárnapról posztol

Publikálás dátuma
2018.11.25. 08:46

Fotó: Facebook
A miniszterelnök nem adott magyarázatot, csak kirakta Seress Rezső ikonikus számát.
Megvan az a jelenet, amikor a Szomorú vasárnap című dalt énekli Marozsán Erika egy étterem közepén, egy náci tisztnek? Ezt posztolta most Orbán Viktor. És ettől tényleg szomorú a reggel.
Szerző